Anneke Blok

 

 

Actrice Anneke blok studeerde aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Kampen en de Toneelschool Arnhem.

Na haar afstuderen in 1989 verbond ze zich aan het toneelgezelschap De Trust in Amsterdam onder leiding van Theu Boermans, dat later de Theatercompagnie werd. Ze speelde daar 20 jaar tot de Theatercompagnie in 2009 zich zelf moest opheffen vanwege een subsidiestop. 

In 1993 won ze de Colombina (toneelprijs voor beste vrouwelijke bijrol) voor twee rollen in 2 stukken van Werner Schwab. En in 1994 de Theo d’Or (toneelprijs voor beste vrouwelijke hoofdrol ) voor de rol van Marietje in De Presidentes. In 2012 speelde ze in de toneelproductie Jaloezie met Anne-Wil Blankers en Hannah Hoekstra.

Naast haar toneelwerk speelde Anneke Blok ook in een groot aantal films en tv-series.
Voor haar eerste film Uw Mening Graag in 1989 ontving ze een Gouden Kalf (juryprijs).
Bekend bij een groter publiek werd ze door haar rol van Simone Coelman in de film Alles Is Liefde (2007). Andere films waarin ze speelde zijn o.a. Zus & Zo, Het Paard van Sinterklaas, Oorlogswinter, Alles stroomt en Tiramisu. Voor deze laatste film ontving zij in 2008 wederom een Gouden Kalf voor Beste Actrice. In 2010 was ze ‘Gast van het jaar’ tijdens de 30ste editie van het Nederlands Film festival, een eerbetoon aan de actrice die een breed oeuvre heeft opgebouwd in toneel-, film- en televisieproducties .

Ook op TV is Anneke Blok regelmatig te zien o.a. in telefilms en in de series In Therapie, Mixed Up en Lijn 32.

Sinds juli 2011 is zij te zien als hoofdpersoon in de multimediale en meerjarige productie Kasteel Amerongen van cineast Peter Greenaway en filmregisseur en installatiemaker Saskia Boddeke.

Komende zomer speelt zij de rol van de oudste zus in Het geheugen van water, een komedie geregisseerd door Antoine Uitdehaag, die exclusief te zien zal zijn in DeLaMar Theater.
 
 
 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kwartaalbrochure

Vul hier je gegevens in en ontvang ieder kwartaal onze brochure.

Vergaderen in Amsterdam

Op zoek naar een bijzondere vergaderlocatie?

Nieuws

--%>