pauze
play
next

Pauline Greidanus

 

 

Actrice Pauline Greidanus studeerde in 1999 af aan de Toneelschool Amsterdam. Daarvoor had ze al veel ervaring opgedaan. Zo speelde ze in de succesvolle TROS serie Medisch Centrum West. Hierna volgde rollen in bekende series als Oppassen en Twaalf Steden, Dertien Ongelukken, Leven en de Dood van Quidam en De Keerzijde. Meer recent speelde ze bijrollen in bekende televisieseries als Gooische Vrouwen, I.C. en Russen. In 2011 speelde Pauline de rol van de dochter van Joop Den Uyl in de driedelige serie van de VARA: Den Uyl en de Affaire Lockheed.

Na de Toneelschool was ze ook veelvuldig op de planken te bewonderen in onder meer de vrije productie Aan de Vooravond (regie van Lodewijk de Boer) en in Driekoningenavond (regie Gijs de Lange).

Vanaf 2000 was Greinadus een aantal jaren vast verbonden aan het Nationale Toneel. Zo speelde ze de hoofdrol in Een Bruid in de Morgen van Hugo Claus en was ze te zien in o.a. Ivanov onder regie van Johan Doesburg, Pleinvrees (regie Ivar van Urk) en Kasimir en Caroline onder regie van Johan Simons. Ook speelde zij in de theatertournee van De Eetclub (Bos Theaterproducties).

In de zomer van 2012 speelde zij de rol van de jongste zus in Het geheugen van water, een komedie geregisseerd door Antoine Uitdehaag, die exclusief te zien was in DeLaMar Theater. Van 10 oktober speelt zij een rol in de eerste DeLaMar najaarsproductie De tijd voorbij, ook onder regie van Antoine Uitdehaag.

Foto: Jeroen Overbeeke

 
 
 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kwartaalbrochure

Vul hier je gegevens in en ontvang ieder kwartaal onze brochure.

Vergaderen in Amsterdam

Op zoek naar een bijzondere vergaderlocatie?

Nieuws

--%>