pauze
play
next

Tjitske Reidinga

 

 

Actrice Tjitske Reidinga studeerde in 1997 af aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie. Sindsdien speelde ze bij verschillende theatergezelschappen zoals Het Toneel Speelt, Onafhankelijk Toneel en het Ro Theater en bij producent Hummelinck Stuurman. Verder was ze op het toneel te zien in stukken als De Trojaansen (regie Mirjam Koen), Midzomernachtsdroom, (regie Mark Rietman), Ja Zuster Nee Zuster (regie Pieter Kramer) en in de vier delen van het stuk De Geschiedenis van de Familie Avenier van Maria Goos. In 2011 was ze te zien in Augustus: Oklahoma van De Utrechtse Spelen (regie Antoine Uitdehaag) en in 2012 in Alice in Wonderland van Orkater.

In 2002 won Reidinga de felbegeerde Colombina, toneelprijs voor beste vrouwelijke bijrol, voor haar rol in Wie is er bang voor Virginia Woolf?. In 2011 won ze de Mary Dresselhuys prijs voor haar uitzonderlijke talent.

Tjitske Reidinga werd bij het grote publiek vooral bekend door de rol van Claire van Kampen in de succesvolle RTL4 serie Gooische Vrouwen (regie Will Koopman). Na het enorme succes van de serie, kon een speelfilm niet uitblijven. In maart 2011 ging de film Gooische Vrouwen in première in het DeLaMar Theater. Voor het najaar van 2014 staat het vervolg van de Gooische Vrouwen-film in de planning. Op televisie was ze ook te zien in Klokhuis. In 2013 speelde Reidinga een rol in de VARA-serie Volgens Robert, geschreven door Maria Goos. Vorig najaar werd de televisieserie Doris, speciaal voor Tjitske Reidinga bedacht en geschreven, uitgezonden.

In het najaar van 2012 was Reidinga te zien zijn in de bioscoopfilm De Verbouwing (regie Will Koopman), naar de literaire triller van Saskia Noort.

Eind vorig jaar speelde Tjitske Reidinga de hoofdrol in de DeLaMar productie De tijd voorbij. In navolging van de zomerkomedies Het geheugen van water (2012) en Een ideale vrouw (2013) is de actrice deze zomer te zien in Bedscènes, een komedie van Alan Ayckbourn geregisseerd door Antoine Uitdehaag, exclusief in het DeLaMar Theater.
 
 
 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kwartaalbrochure

Vul hier je gegevens in en ontvang ieder kwartaal onze brochure.

Vergaderen in Amsterdam

Op zoek naar een bijzondere vergaderlocatie?

Nieuws

--%>