Vincent Croiset

 

 

Acteur Vincent Croiset studeerde in 1998 af aan de Toneelschool in Amsterdam. Sindsdien speelde hij bij diverse theatergezelschappen. Zo was hij onder meer te zien in De Mensenhater van De Appel, Stilleven van Het Toneel Speelt, Midzomernachtsdroom van het Ro Theather en in Kleine Alice en King Lear van het Nationale Toneel.

Van 1997 tot 2004 was hij regelmatig te zien in de openluchtvoorstellingen van Theater Het Amsterdamse Bos. Daarna volgden voorstellingen als Treinen Kunnen Keren, De Batavia en Karakter van Hummelinck Stuurman en De Ingebeelde Zieke van De Utrechtse Spelen. Ook speelde hij voor Joop van den Ende Theaterproducties in One Flew Over the Cuckoo’s Nest en Moeder Courage. In februari 2012 was hij te zien in De Boot en het Meisje van M-Lab. 

Naast zijn theaterwerkzaamheden, is Croiset ook regelmatig te zien in diverse televisieseries. Zo speelde hij gastrollen in onder meer Oud Geld, Luifel & Luifel, 9 Dagen van de Gier, Hartslag, ShoufShouf, Van Speijk en Keyzer & De Boer Advocaten. In 2009 en 2010 had hij een vaste bijrol in de Net5 serie Verborgen Gebreken. Ook speelde hij hoofdrollen in de telenovelle Bon Bini Beach en in de telefilm Het Zwijgen.

In 2011 was hij te zien in de series Hart tegen Hard en Beatrix, Oranje onder Vuur. Ook was hij een van de vaste karakters in het satirische sketchprogramma Wat Als? In 2012 zal hij te zien zijn in de nieuwe serie Freddy.

Komende zomer speelt hij de rol van Mike in Het geheugen van water, een komedie geregisseerd door Antoine Uitdehaag, die exclusief te zien zal zijn in DeLaMar Theater.
 
 
 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kwartaalbrochure

Vul hier je gegevens in en ontvang ieder kwartaal onze brochure.

Vergaderen in Amsterdam

Op zoek naar een bijzondere vergaderlocatie?

Nieuws

--%>