pauze
play
next

La Cage aux Folles

'Alles klopt aan deze musical' Volkskrant

‘'Alles klopt aan deze musical'’ - de Volkskrant
 
 
La Cage aux Folles wegens groot succes nog een aantal weken te zien. Van 1 t/m 19 juni is de musical terug in het DeLaMar Theater.
Albin (Jon van Eerd) en Georges (Stanley Burleson) runnen samen de befaamde nachtclub ‘La Cage aux Folles’ in het Zuid-Franse Saint-Tropez. Daar viert Albin triomfen met zijn uitbundige travestie-act Zaza. Wanneer de zoon van Georges aankondigt dat hij gaat trouwen met de dochter van een conservatieve politicus, wordt hun onbekommerde bestaan op zijn kop gezet. Het frivole appartement moet worden omgetoverd tot een sobere kloosterkamer, de biologische moeder moet te voorschijn worden getoverd. En oja, Albin moet ‘even weg’. De schone schijn van een ‘normaal’ gezin moet worden opgehouden en de excentrieke levensstijl wordt dus tijdelijk in de kast gestopt. De grote vraag is of het lukt en tegen welke prijs.

La Cage aux Folles is al vele malen bekroond en bevat de legendarische nummers ‘I am what I am’ en ‘The best of times’. De afgelopen twee jaar maakte het furore in Londen en staat vanaf april 2010 weer op Broadway. De Nederlandse versie van Joop van den Ende Theaterproducties is een geheel eigen interpretatie, wel laat het creatieve team zich inspireren door de Londense voorstelling van het productiehuis Menier Chocolate Factory.

In Nederland is Jon van Eerd de extravagante Zaza, Stanley Burleson de nachtclubeigenaar Georges en Bartho Braat en Mariska van Kolck de conservatieve schoonfamilie.

Credits

Met Jon van Eerd, Stanley Burleson, Bartho Braat, Mariska van Kolck, Gerrie van der Klei, Karel Simons en Anouk Maas.
Regie: Matthew Ryan

Kaarten

16 november t/m 19 juni (Wim Sonneveld Zaal)

Genre

Producent

 
 
 
 
 
 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kwartaalbrochure

Vul hier je gegevens in en ontvang ieder kwartaal onze brochure.

Vergaderen in Amsterdam

Op zoek naar een bijzondere vergaderlocatie?

Nieuws

--%>