NIEUWS (1)

Het laatste nieuws

Nieuwe, structurele samenwerking Stage Entertainment en DeLaMar Theater

gevel DEZE GEBRUIKEN

De directies van het DeLaMar Theater en Stage Entertainment Nederland hebben vandaag bekend gemaakt ten aanzien van de programmering intensiever te gaan samenwerken. De wens van de directie van het DeLaMar Theater is dat Stage Entertainment Nederland vanaf nu de verantwoordelijkheid op zich neemt om de rechten te verwerven op bijzondere en onderscheidende producties die internationaal als vernieuwend worden gezien en tot hitshows zijn uitgegroeid op Broadway en het Londense West End. Onder leiding van Albert Verlinde zullen deze spraakmakende internationale titels in Nederland worden geproduceerd voor de grote zaal van het DeLaMar.

0 Reacties

Margreet Wieringa nieuwe directeur DeLaMar Theater

gevel DEZE GEBRUIKEN

Margreet Wieringa wordt per 6 september aanstaande de nieuwe directeur van het DeLaMar Theater in Amsterdam. Wieringa is momenteel directeur van Schouwburg Odeon en Theater De Spiegel in Zwolle. Zij volgt de huidig directeur van het DeLaMar, Edwin van Balken, op die begin dit jaar zijn vertrek aankondigde.

2 Reacties

De man van je leven: komedie vol liefde en wraak door Arthur Japin

Header Demanvanjeleven

Vanaf 5 oktober 2017 presenteert DeLaMar Producties De man van je leven met Susan Visser, Liz Snoijink en Porgy Franssen. Arthur Japin bewerkte hiervoor op verzoek van DeLaMar opnieuw een van zijn romans tot theater. Een komedie vol liefde en wraak over een vrouw die op zoek is naar een nieuwe liefde voor haar eigen man. Vandaag is de kaartverkoop gestart.

0 Reacties

Directeur Edwin van Balken kondigt vertrek aan bij DeLaMar Theater

gevel DEZE GEBRUIKEN

De Stichting DeLaMar Theater maakt bekend dat Edwin van Balken heeft besloten dat het na bijna acht jaar tijd is om een nieuwe stap te zetten in zijn loopbaan. Daarom legt hij na dit lopende theaterseizoen zijn functie als directeur per 31 juli a.s. neer. Het bestuur van de stichting heeft begrip voor zijn beslissing en spreekt zijn waardering uit voor de wijze waarop Edwin van Balken het DeLaMar Theater de afgelopen jaren heeft geleid.

0 Reacties

Zomerkomedie In de ban van Broadway van DeLaMar Producties in de prijzen

in de ban van broadway_website_image

Tijdens het Musical Award Gala 2017 was er gisteravond een ware prijzenregen voor In de ban van Broadway. Maar liefst 4 van de 7 nominaties werden toegekend aan DeLaMar Producties voor deze zomermusical. Hoofdrolspeelster Loes Luca, bijrolspeelster Bianca Krijgsman, decorontwerper Thomas Rupert en scriptschrijver Nathan Vecht wonnen een award.

0 Reacties

8 theaters presenteren samen nieuwe musicalversie FIDDLER ON THE ROOF

Zaal

Vandaag maken acht theaters gezamenlijk bekend dat zij volgend jaar de musical Fiddler on the Roof, in een geheel vernieuwde versie, zullen presenteren. Het DeLaMar Theater in Amsterdam nam het initiatief tot de samenwerking. In dat theater zal in november 2017 de voorstelling in première gaan. Daarna is Fiddler on the Roof in de andere zeven theaters te zien.

0 Reacties

Herstelde Loes Luca keert terug op de planken van het DeLaMar Theater

in de ban van broadway_website_image

Loes Luca zal vanaf eind augustus weer terugkeren op het toneel van het DeLaMar Theater. Tijdens de succesverlenging van de DeLaMar zomerproductie In de ban van Broadway zal zij opnieuw te zien zijn in de hoofdrol van Margo Miller. Luca moest haar rol een week na de lovend ontvangen première wegens ziekte opgeven waarna Ellen Pieters de rol overnam. Nu is zij voldoende hersteld om van 24 augustus tot en met 25 september de extra voorstellingen te spelen in het DeLaMar Theater.

5 Reacties

Meest gastvrije theater van Nederland

Zaal

De ANWB introduceert een nieuwe publieksprijs waarmee gestemd kan worden op het meest gastvrije theater van Nederland. Theaters worden hierin beoordeeld op sfeer, programmering en horeca.

0 Reacties

Loes Luca moet wegens ziekte rol In de ban van Broadway neerleggen

1600x1200_02 (1)

Ellen Pieters zal vanaf woensdag 15 juni 2016 de rol van Loes Luca overnemen in de DeLaMar zomermusical In de ban van Broadway. Loes Luca moet haar rol op doktersadvies neerleggen wegens ziekte en het benodigde herstel. In overleg met DeLaMar Producties heeft  Luca besloten door te spelen tot een week na de première. Er waren al voor die tijd voorzorgsmaatregelen genomen in verband met haar gezondheidsklachten en eventuele terugtrekking uit de productie. Hierdoor was er voldoende tijd om Ellen Pieters in te werken en haar gereed te maken voor de eerste voorstelling voor publiek op 15 juni. In de ban van Broadway is tot en met 31 juli te zien in het DeLaMar Theater.

24 Reacties

Cast Ciske de Rat bekend gemaakt

slider-1600-1200-ciske-v2

Vanmiddag is in Amsterdam de cast van Ciske de Rat – de Musical gepresenteerd. Naast Danny de Munk, Brigitte Nijman en Ellen Evers spelen ook Ad Knippels (Meester Bruijs) en Bas Keijzer (Vader Vrijmoeth) rollen in de voorstelling. Dat maakte producent Albert Verlinde vanmiddag bekend. Ook Sophie Veldhuizen, Boris van der Ham, Ger Otte, Raymond Kurvers en Job Bovelander zijn te zien in de oer-Hollandse musical. Ciske de Rat gaat op 20 november in première in het DeLaMar Theater, waar de voorstelling vier maanden te zien is.

0 Reacties

RENT komt terug

slider

Na de succesvolle reeks van het M-Lab vorig jaar, produceert DeLaMar Producties dit najaar de rockmusical RENT, in de regie van Daniël Cohen. RENT was de laatste productie die in het M-Lab, het laboratorium voor muziektheater, te zien was voor zij haar deuren moest sluiten. M-Lab bracht de productie in februari 2015, na 15 jaar terug naar Nederland en dit werd zo’n groot succes dat de hele reeks al snel uitverkocht raakte. De herneming afgelopen oktober was wederom een enorm succes en daarom is deze voorstelling opnieuw te zien in het theater.

0 Reacties

Regisseur Jakob Ahlbom over Lebensraum

Lebensraum 02 klein (c) Sanne Peper

Lebensraum is een ode aan Buster Keaton, de komiek uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Hij was een meester van de slapstick en van de stomme film. In zijn tijd was hij net zo bekend als Charlie Chaplin, maar hij is helaas een beetje vergeten.

0 Reacties

Plien en Bianca

slider-blog

1. Hoe is het om met jullie voorstelling Gaat het nog door? in het DeLaMar te staan? 
We vinden het DeLaMar een heel gastvrij en chique theater. De mensen bij de deur zijn aardig, de mensen bij de bar zijn aardig, de mensen bij de garderobe zijn aardig. Bovendien zijn de mensen die er komen meestal mooi aangekleed, ze gaan echt een avond uit. Heel feestelijk.

0 Reacties

Trijntje Oosterhuis over de Sunday Acoustic Sessions

artwork-1600x1200

Vanwaar het initiatief tot de  Sunday Acoustic Sessions?

Als tegenhanger van de grote Ziggo dome shows (met de Ladies of Soul) wilde ik iets kleins en intiems doen en veel interactie met het publiek hebben. De zondagmiddagen lenen zich daar goed voor. Het is "terug naar de basis" en doet me denken aan vroeger tijden: gezellig met zn allen de kroeg in waar open jamsessies waren op de zondagmiddag waar iedereen aan mee kon doen. Dat had een leuke dynamiek en een communicatief karakter waar ik erg van houd. Die sfeer wilde ik weer opzoeken. Ik vind het leuk om dat op de zondagmiddag te doen, zo sluit je het weekend mooi af.

0 Reacties

Mijn DeLaMar van Paul de Leeuw

MIJN DLM Paul2014LONG_1

In 1981 wilde ik Annet Nieuwenhuyzen zien in het stuk Wie is er bang voor Virginia Woolf? In Rotterdam stond het niet meer, maar wel in het Nieuwe de la Mar theater in Amsterdam. Ik was negentien, ik had een kaartje gereserveerd, ging in mijn eentje naar Amsterdam. Ik zat op het balkon op de achterste rij en ik wist zeker: dit is een plek waar ik terug wil komen.

0 Reacties

Jeroen Spitzenberger en Georgina Verbaan in DeLaMar toneelproductie Venus

slider (2)

Jeroen Spitzenberger en Georgina Verbaan spelen de hoofdrollen in het toneelstuk Venus dat op 2 oktober 2016 in première gaat in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Johan Doesburg (o.a. van De Prooi en Genesis) regisseert dit fascinerende toneelstuk over verleiding, erotiek en macht. Gerardjan Rijnders vertaalde het toneelstuk Venus in Fur van David Ives voor deze eerste opvoering in Nederland. Spitzenberger, Verbaan en Doesburg maken alle drie hun debuut bij DeLaMar Producties. Venus is van 29 september tot en met 16 oktober exclusief te zien in het DeLaMar Theater.

2 Reacties

Auditieoproep vrouwelijke dansers (stagiaires)

slider

Deze zomer presenteert DeLaMar Producties een nieuw concept: Late Night Zomercabaret in DeLaMar, een burleske cabaretrevue in de regie van Ruut Weissman, met o.a. Diederik Ebbinge, Rutger de Bekker en Eva Laurenssen. Hiervoor zijn we, onder leiding van choreograaf Pim Veulings, op zoek naar vrouwelijke stagiaires met een sterke danstechniek, een creatieve persoonlijkheid en artistieke openheid.

0 Reacties

LIVEBLOG Amandla! Mandela Première

1600x1200scenes1

Vanavond is de première van de voorstelling Amandla! Mandela in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Via deze blog blijft u op de hoogte van alle voorbereidingen en ontwikkelingen in de aanloop naar deze speciale voorstelling. Klik hier voor het overzicht.

0 Reacties

Gesprek met Paul de Munnik

slider-blog-pauldemunnik-2

"Wie is jouw held?" vroeg een journalist hem een keer, het was in de begintijd van Acda en de Munnik. Paul de Munnik zei: Nelson Mandela. 'Het flapte eruit. Thomas keek me aan van; wat zeg jij nou weer. Maar ik meende het. De Ubuntu gedachte; het idee van overleg, dat je openstaat voor de mening van anderen. Dat is toch iets wat we heel erg nodig hebben in deze verwarrende tijden. Iedereen roept maar en niemand luistert. Ik ben blij dat ik met Amandla! Mandela mee mag doen.’

0 Reacties