minoes_header_veerle

Premièreverslag van Minoes

Op zondag 21 december ging de familievoorstelling Minoes in première in het DeLaMar Theater. DeLaMar stuurde Veerle (10) ernaartoe om een mooi verslag te schrijven van de feestelijke middag. Lees meer.

Ter gelegenheid van de première lag de rode loper uit voor het DeLaMar Theater. “Ik kwam op de rode loper aan en werd gefotografeerd. Daarna ben ik geschminkt als poes.”

Voor het eerst is het populaire kinderboek Minoes van Annie M.G. Schmidt te zien in het theater. Het verhaal ging over Ellemeet: Hij zegt een dierenvriend te zijn, maar is hij dat wel echt? En hij maakt deodorant waar hij over zegt dat het goed is voor de natuur en dan opeens wil hij de fabriek uitbreiden, maar daar staat een caravan en dan gebeurt er iets heel ergs. Maar als je dat wil weten moet je zelf maar gaan!” aldus Veerle.

Het populaire boek van Annie M.G. Schmidt werd ook al eens verfilmd, maar de verfilming is niet te vergelijken met de theaterversie. “Het toneelstuk is anders dan de film maar toch ook echt heel leuk. Het werd heel leuk gespeeld want de toneelspelers zaten in een soort poezenpak en speelden ook een andere rol. Zoals schele Simon, die speelde ook Bibi een klein meisje.”

Minoes4

Tijdens de pauze waren er lekkere snoepjes en werd er ranja uitgedeeld. Na de pauze duurde de voorstelling iets korter dan voor de pauze. Veerle (10) vindt de voorstelling vooral geschikt voor jonge kinderen. Ik zou wel met jonge en niet met oude kinderen komen want dat is minder leuk. Het is ook een toneelstuk voor kinderen van 3 t/m 9 en poezenliefhebbers. Want tenslotte gaat daar het hele toneelstuk over!!!”

En wat Veerle er nou eigenlijk van vond? Ik vond dikke Joop het leukst en ik ging als de gelaarsde kat en het grappigst vond ik de tante van Minoes  en ik vind Minoes een vreemde vrouw.”

Duidelijke taal.

Zelf de voorstelling zien? Minoes staat nog t/m 29 december in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

0 Reacties

0 Reacties :

Stuur bericht

Volg Delamar Theater op: