waldemar

Feestelijke opening Harry Mulisch festival

Het Harry Mulisch Festival vindt dit jaar voor de tweede keer plaats. Een literair festival op en rond het Leidseplein in Amsterdam, waar een groot deel van het leven van de in oktober 2010 overleden auteur zich afspeelde. Centraal staat het werk van Mulisch, dat door middel van toneel, debat, muziek en literatuur gevierd en besproken werd. Rode draad is dit jaar De ontdekking van de hemel. LEES VERDER


Donderdag 30 oktober, de sterfdatum van Mulisch, ging het festival van start in het Americain. Aanwezigen waren onder andere de familie Mulisch (Kitty Saal, dochter Frieda, zoon Menzo), de cast van het toneelstuk  De ontdekking van de hemel (Waldemar Torenstra, Sieger Sloot, Lieneke Le Roux, Genio de Groot), producent Arjen Stuurman, directeur van het DeLaMar Theater Edwin van Balken en verdere genodigden van het Letterkundig Museum en uitgeverij De Bezige Bij.

Harrymulisch Logo

Atte Jongstra kreeg het eerste exemplaar van zijn boek De hemel ontdekt uitgereikt. Hij ontleedde het boek De ontdekking van de hemel in een honderdtal begrippen en thema’s van de Big Bang tot het Cuba-Comité, van de middeneuropees-joodszigeunerachtige snik tot `Maak jezelf maar klaar’, van het magisch kwadraat tot de constante van Planck en verklaart die op zijn eigen onnavolgbare wijze.

Na wat toespraken en dankwoorden ontving acteur Waldemar Torenstra het eerste exemplaar van de theatereditie van De ontdekking van de hemel  en hiermee was het festival officieel geopend.

Vervolgens werd er geborreld in café Americain waar Harry Mulisch vaak te vinden was. Er gaan veel verhalen rond over dat Mulisch, toen hij nog een onbekend schrijver was, zich weleens liet omroepen in Hotel Americain, waar hij vaak zat te werken. Dit leek hem goed voor de naamsbekendheid.

Scenefotoontdekking

Tot slot toog iedereen naar het DeLaMar Theater voor de toneelvoorstelling De ontdekking van de hemel.

Kijk voor het uitgebreide programma op www.harrymulischhuis.nl/festival.

De ontdekking van de hemel is nog t/m 2 november te zien in het DeLaMar Theater.


0 Reacties

0 Reacties :

Stuur bericht

Volg Delamar Theater op: