artwork_woordlogo_lager_1600x1200

DeLaMar verheugd met komst Sonneveld-brug naast theater

Het Amsterdamse college van B&W maakt vandaag bekend dat de nu nog naamloze brug naast het DeLaMar theater vernoemd mag worden naar de theatergrootheid Wim Sonneveld. Met nog vijf voorstellingen van de zeer succesvolle musical Sonneveld in DeLaMar te gaan, zijn cast, crew en directie van het DeLaMar Theater zeer verheugd met dit besluit. Lees meer.

Sonneveld en het DeLaMar Theater
Wim Sonneveld en het DeLaMar delen een rijke historie: in 1952 nam de cabaretier met twee compagnons de leiding over van het toenmalige theater en herdoopten het tot het Nieuwe de la Mar Theater. Hij bleef betrokken bij het theater tot zijn dood in 1974. In 2005 werd het Nieuwe de la Mar Theater gesloten voor de grootscheepse verbouwing gefinancierd door de VandenEnde Foundation, waarna in 2010 het huidige DeLaMar Theater opende.

Directeur van het DeLaMar Theater Edwin van Balken: ‘Wim Sonneveld was natuurlijk directeur van het Nieuwe de la Mar. Nu is het DeLaMar al weer een paar maanden het huis van de voorstelling die een ode is aan deze theatergrootheid. We hebben in het theater een zaal die zijn naam draagt en onlangs hebben we een beeld van Nikkelen Nelis in de foyer geplaatst. Hoe mooi is het dat nu de brug naast ‘zijn’ DeLaMar ook zijn naam mag dragen?’

Kleinkunstkenner Daan Bartels is er trots op dat het college van B&W zijn idee om een brug naar de zanger van onder andere Aan de Amsterdamsche grachten te vernoemen heeft goedgekeurd.

Sonneveld in DeLaMar
De musical Sonneveld in DeLaMar is nog tot en met zondag in het DeLaMar Theater te zien. Dit is tegelijkertijd de laatste voorstelling van een zeer succesvolle tour die uit meer dan 200 voorstellingen bestond.

0 Reacties

0 Reacties :

Stuur bericht

Volg Delamar Theater op: