Zaal (1)

Ruut Weissman nieuw lid artistieke staf DeLaMar Producties

Ruut Weissman treedt per 1 maart 2016 toe tot de artistieke staf van DeLaMar Producties. Weissman zal gaan fungeren als artistiek leider en huisregisseur van de nieuw opgerichte muziektheatertak van dit productiehuis, dat verbonden is aan het DeLaMar Theater in Amsterdam. LEES MEER

DeLaMar Producties maakte sinds 2012 uitsluitend toneelproducties, veelal geregisseerd door huisregisseur Antoine Uitdehaag. Uitdehaag zat al in de artistieke staf en is vanaf heden artistiek leider voor toneel.

In deze nieuwe functies zullen Weissman en Uitdehaag, ieder voor hun eigen genre, verantwoordelijk zijn voor het verder ontwikkelen van de artistieke visie ten behoeve van het produceren en programmeren van voorstellingen. Zij zullen tevens adviseren in de selectie van specifieke producties en bij de rolbezetting en keuze van ‘creatives’. Edwin van Balken vormt met hen de artistieke staf en blijft eindverantwoordelijk als algemeen directeur en producent van DeLaMar Producties.

Afscheid Weissman Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie
Ruut Weissman legt op 1 februari 2016 zijn functie als artistiek leider van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie neer. Ruut Weissman heeft 30 jaar met veel succes leiding gegeven aan de Akademie voor Kleinkunst, en later, na het samengaan met de Toneelschool in 2001, aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie, de ATKA. Vele generaties van toneelspelers, cabaretiers, en performers zijn door hem opgeleid. Weissman blijft als gastdocent aan de school verbonden.

0 Reacties

0 Reacties :

Stuur bericht

Volg Delamar Theater op: