foto1

Bijenvolk op dak DeLaMar Theater

Acteur Huub Stapel installeerde vanmorgen samen met een imker van Stichting Beelease een bijenkast op het dak van het DeLaMar Theater in Amsterdam. De bijenpopulatie staat wereldwijd onder druk en de bijenvolken nemen af. Juist de honingbij is van groot belang voor ons voedsel. Lees meer

Huub Stapel installeert bijenvolk op dak DeLaMar Theater
Acteur Huub Stapel installeerde vanmorgen samen met een imker van Stichting Beelease een bijenkast op het dak van het DeLaMar Theater in Amsterdam. De bijenpopulatie staat wereldwijd onder druk en de bijenvolken nemen af. Juist de honingbij is van groot belang voor ons voedsel. Directeur Edwin van Balken vroeg acteur Huub Stapel (deze zomer in het theater te zien met zijn succesvolle voorstelling MV2 over 'de bloemetjes en bijtjes' en hoe mannen en vrouwen daar tegenaan kijken) om het bijenvolk te installeren.

Directeur Edwin van Balken: "We leveren als theater graag een bijdrage aan dit goede doel. Bij het de DeLaMar Theater hebben we gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Tot voor kort gold dat voor iedereen in ons theater. Maar vanaf vandaag voeren we ons concept door tot op het dak! Voor een zeer belangrijk volkje: de bijen. We heten ze van harte welkom."

De Stichting Beelease
De Stichting Beelease verhuurt bijenvolken in een kast aan bedrijven. Een gediplomeerd imker verzorgt de kast en heeft minimaal 2 jaar ervaring. Hij verzorgt de bijen en indien de honingopbrengst het toelaat zal de imker de honing slingeren en in potjes van 200 gram met etiket aan de opdrachtgever bezorgen.

0 Reacties

0 Reacties :

Stuur bericht

Volg Delamar Theater op: