Javier Guzman

5 vragen aan Javier Guzman

Cabaretier met stormachtig verleden terug met zevende programma. Na zes cabaretprogramma’s, waaronder de autobiografische en confronterende Delirumvoorstellingen, is Javier Guzman terug met een zevende. Opnieuw worden zijn verleden en toekomst van een andere kant belicht. Leer hier meer over de 5 vragen die aan hem werden gesteld. LEES HIER MEER.

Wat zou je nog graag willen maken?
Ik zou bijzonder graag een comedyserie schrijven. Wekelijks met originele grappen op de buis, misschien onder pseudoniem, lekker onherkenbaar. Waardoor onbevooroordeeld reacties gepeild kunnen worden. Echte goede comedy mis ik op televisie. Ik denk dat ik een leuk idee heb. Maar dat ga ik nu nog niet verklappen! Misschien komt `t er ooit van…

Welk van je eigen programma’s vond je het mooist om te maken?
Mijn 2e voorstelling: Ton Zuur, de vergeten mens. De basis voor de show was een klein berichtje in de krant waarin stond dat een man twee en een half jaar dood in zijn flat lag, voordat hij eindelijk gevonden werd. Een uitgangspunt dat een aanvankelijk hilarisch maar gaandeweg steeds schrijnender verhaal oplevert over de maatschappij, het individu en de technologie. Terwijl er nog nooit zoveel communicatiemiddelen zijn geweest, wordt de eenzaamheid alleen maar groter.

Naast cabaret kennen we je ook van film en televisie. Wat vind je het leukst om te doen?
Theater blijft magisch. Het effect van televisie is gigantisch groot, het bereik, de hoeveelheid mensen die je in 1 klap kunt bereiken. Echter de reacties kun je nauwelijks polsen. In het theater is er interactie, spanning, het is live, 100% hier en nu. Alhoewel je met een programma door het land toert is geen enkele avond hetzelfde. Je maakt deel uit van een unieke gebeurtenis, ik ook. Er ontstaat chemie, magie!

Welke onderwerpen zullen er voorbij komen in Absurd verlicht?
Sterke vrouwen, varkens, stille armoede, trouwen, auto rijden.... Absurd verlicht is mijn zevende voorstelling. De cirkel is rond, het verleden is geweest. Maar is alles dan al van alle kanten belicht? Welnee, dat zou absurd zijn! Ik ben nog maar net begonnen.

Maar is alles dan al van alle kanten belicht?
Welnee, dat zou absurd zijn! Ik ben nog maar net begonnen.

0 Reacties

0 Reacties :

Stuur bericht

Volg Delamar Theater op: