1600x1200-affice-peterrdevries

Peter R de Vries geeft Theatercollege in DeLaMar

Na succesvolle Theatercolleges van o.a. André Kuipers, Daan Roosegaarde, Dick Swaab en Bram Moszkowicz gaat het DeLaMar voor het derde jaar door met de Theatercolleges. LEES MEER

 Prominenten uit de wereld van wetenschap en het bedrijfsleven zullen op regelmatige basis een leerzame en vermakelijke lezing geven in de theaterzaal. Komend seizoen is het de beurt aan ‘het wiskundemeisje’  Ionica Smeets (op 21 sep), misdaadverslaggever Peter R. de Vries  (op 5 okt), topondernemers Geert-Jan Bruinsma (Booking.com) en Pieter Zwart (Coolblue) (op 16 nov) en bestsellerschrijver Arthur Japin (Vaslav, De zwarte met het witte hart, op 23 nov). Inspirerende, boeiende en zeker ook amusante avonden voor iedereen die iets wil leren over de verschillende vakgebieden. Ook voor belangstellenden uit het bedrijfsleven en wetenschap bieden deze theateravonden voldoende stof tot nadenken. Na elk college is er een gesprek met de collegegever waarbij het publiek direct vragen kan stellen.

Ionica Smeets – maandag 21 september 2015 20.00u

Het eerste Theatercollege van dit seizoen wordt verzorgd door wiskundige en wetenschapsjournalist Ionica Smeets, bekend als ‘het wiskundemeisje’ van de Volkskrant. Ionica Smeets gelooft dat iedereen met een klein beetje wiskunde de wereld beter kan begrijpen. Klopt de puntentelling bij The Voice of Holland wel? Kunt u de grafiek in de krant vertrouwen? En wat betekent het wanneer de gemiddelde Nederlander iets vindt? Dit Theatercollege geeft een heldere kijk op getallen en de wetenschap.

Peter R. de Vries  - maandag 5 oktober 2015 20.30u

Misdaadverslaggever Peter R. De Vries verzorgt het tweede college in zijn geheel eigen stijl. Hij geeft een kijkje in de keuken van de misdaadverslaggeving aan de hand van spraakmakende zaken zoals  van Christel Ambrosius en Natalee Holloway. Peter R. de Vries geeft aan wat hij heeft geleerd van bepaalde zaken, waarom de perceptie vaak niet klopt met de werkelijkheid en wat de rol van de pers is.

Geert-Jan Bruinsma en Pieter Zwart – maandag 16 november 2015 20.00u

Geert-Jan Bruinsma (oprichter Booking.com) en Pieter Zwart (mede-oprichter en ‘eindbaas’ van Coolblue) vertellen in dit college alles wat u wilt weten van het succes van hun niet-alledaagse en on-Nederlandse bedrijven. Booking.com is de grootste internetonderneming van Europa, één van de grootste adverteerders bij Google, het grootste vertaalbureau ter wereld en de grootste kamerverhuurder ter wereld. Coolblue is de grootste retailer van consumentenelectronica in de Benelux, het populairste bedrijf om voor te werken en jaar op jaar benoemd tot de beste webwinkel van Nederland.

Arthur Japin – maandag 23 november 2015 20.00u

Bestsellerauteur Arthur Japin geeft op de plek waar in november 2014 zijn toneelstuk Vaslav, met o.a. Jeroen Krabbé, werd opgevoerd een Theatercollege. Hij is onder andere bekend van de romans De zwarte met het witte hart, Een schitterend gebrek (winnaar Libris Literatuurprijs), Vaslav en De overgave en schreef in 2006 het boekenweekgeschenk De grote wereld. In dit college vertelt Arthur over zijn laatste roman De man van je leven, die gaat over het verhaal van een terminaal zieke vrouw die een opvolgster zoekt om haar plaats naast haar man in te nemen.

0 Reacties

0 Reacties :

Stuur bericht

Volg Delamar Theater op: