derek-blog-23sept2015

Vijf vragen aan Derek de Lint

Na drie succesvolle seizoenen van de Nederlandse AVROTROS-dramaserie is Bloedverwanten nu ook op het toneel te zien. Vijf vragen aan Derek de Lint, één van de hoofdrolspelers. LEES MEER

1. Vijf jaar geleden stond je in een van de twee openingsstukken van het DeLaMar Theater: de musical La cage aux folles. Hoe is het om dit seizoen weer terug te komen met Bloedverwanten? Het is fijn om steeds in dit theater terug te keren, veertig jaar geleden stond ik er al met de eerste voorstelling (Thuis van Hugo Claus) waarin ik speelde, toen was het nog het Nieuwe de la Mar. Ik heb de transformatie tot het DeLaMar van dichtbij gevolgd, dus ik ken het theater goed. Het is de gewoonte om na afloop nog even in de foyer te komen en een drankje te drinken. Dat zal ik ook in het DeLaMar doen en dat is in dit prachtige theater een feestje.

2. Is het anders om Anton de Winter van de tv-serie Bloedverwanten opeens in een theater te spelen? Anton ken ik door en door, dat is een geweldig uitgangspunt. Het is een verhaal dat je trouwens ook prima kunt volgen als je de serie niet kent. Een ietwat verongelijkte man in een afgelegen zomerhuisje en drie vrouwen die hem belagen.

3. Wat is het verschil tussen spelen in een Amerikaanse en een Nederlandse productie? In Amerika verdien je meer, haha. Maar het leuke in Nederland is toch dat je een Nederlander speelt in een Nederlandse setting. In Amerika speel je meestal 'Europeaan'.

4. Naar welke voorstelling komend seizoen kijk je zelf uit? Naar Unser Dorf soll schöner werden van Wunderbaum in de regie van Johan Simons. Maar dat speelt net de week voordat Bloedverwanten in première gaat, dan moet ik aandacht geven aan mijn eigen stuk.

5. Wat vind je bijzonder aan theater? Je gaat met collega’s het land in en ontmoet steeds een andere zaal. Het is niet als met een camera dat er iemand na een tijdje 'stop!' doorheen roept. Je hebt een avond samen. Je speelt je rol zo goed mogelijk, je zit allemaal in hetzelfde verhaal en je hoopt dat het publiek in stilte geniet. Daarna zie je elkaar in die samenstelling
nooit meer. Het is eenmalig. Het is intiem. Het is iedere avond uniek.

Bloedverwanten is van 6 t/m 10 oktober te zien in het DeLaMar Theater.

Meer -info

0 Reacties

0 Reacties :

Stuur bericht

Volg Delamar Theater op: