Nieuwe theatercolleges in DeLaMar

Na succesvolle Theatercolleges van o.a. André Kuipers, Arthur Japin, Ionica Smeets en Bram Moszkowicz gaat het DeLaMar Theater ook in 2016 door met de Theatercolleges. LEES MEER

Prominenten uit de wereld van wetenschap en het bedrijfsleven zullen op regelmatige basis een leerzame en vermakelijke lezing geven in de theaterzaal. Het is nu de beurt aan sporticoon Mart Smeets (12 april), volksfilosoof Bas Haring (3 mei) en bestsellerauteur Michel van Egmond en voormalig profvoetballer Wim Kieft (17 mei). Inspirerende, boeiende en zeker ook amusante avonden voor iedereen die iets wil leren over de verschillende vakgebieden. Ook voor belangstellenden uit het bedrijfsleven en wetenschap bieden deze theateravonden voldoende stof tot nadenken. Aan het eind van elk college is er een gesprek met de collegegever(s), waarbij het publiek direct vragen kan stellen en na afloop vindt er een Meet & Greet plaats in één van de foyers.

Mart Smeets

dinsdag 12 april 19.30 uur

Een onthullend theatercollege van een enthousiast sporticoon. Mart Smeets, anchorman van Studio Sport, versloeg meer dan 40 jaar de Tour de France en presenteerde grote sportevenementen. Dankzij een zeer eigen manier van presenteren en zijn minstens zo authentieke en eerlijke visie op de sport, heeft hij zich ontwikkeld tot een grote sportpersoonlijkheid. Onlangs verscheen zijn boek Verhaal halen - The best of Mart Smeets, waarin de beste verhalen uit vijfenveertig jaren intensieve sportjournalistiek zijn gebundeld. In dit theatercollege krijgt hij een podium om te praten over o.a. het EK Voetbal, de Olympische Spelen en de Tour de France. Mart Smeets weeft in dit theatercollege muziek door zijn verhalen heen.

Bas Haring

dinsdag 3 mei 19.30 uur

Volksfilosoof legt op een frisse en toegankelijke manier filosofie en economie uit. Bas Haring weet als wetenschapper een breed publiek aan te spreken en laat mensen op andere manieren tegen zaken aankijken. Hij houdt een spiegel voor, zet op het verkeerde been en slaat vervolgens toe met een raak inzicht. Haring is schrijver van een aantal populair-wetenschappelijke boeken en vele columns. Op tv was Bas Haring te zien in de programma’s Stof en Haring en hij zit in het panel van Proefkonijnen. Dit theatercollege gaat over filosofie en economie. Tot voor kort wist hij niets af van dit laatste onderwerp, maar nadat hij zich erin verdiept heeft is er enorm door gefascineerd.

Michel van Egmond en Wim Kieft
dinsdag 17 mei 19.30 uur

Theatercollege van een bestsellerauteur en een voormalig profvoetballer. Schrijver en verslaggever Michel van Egmond, auteur van mega-bestellers Gijp en Kieft, vertelt in dit theatercollege over de oorsprong van zijn succes. Gijp is het bestverkochte sportboek ooit, Kieft was het bestverkochte boek in 2014; hoe schrijf je een boek dat vele mensen aan het lezen krijgt? Na de pauze gaat hij in gesprek met Wim Kieft, wiens onwaarschijnlijke verhaal in Kieft te lezen is. Wim Kieft speelde 42 keer voor Oranje en scoorde daarin 11 keer. Hij werd Europees kampioen in 1988 (na de gedenkwaardige kopbal tegen Ierland), won de Europa Cup 1, werd zes keer landskampioen en vier keer bekerwinnaar, zonder dat iemand wist over zijn verslaving. Samen gaan ze in op de thema’s uit de biografie.

0 Reacties

0 Reacties :

Stuur bericht

Volg Delamar Theater op: