artwork-1600x1200

Trijntje Oosterhuis over de Sunday Acoustic Sessions

Vanwaar het initiatief tot de  Sunday Acoustic Sessions?

Als tegenhanger van de grote Ziggo dome shows (met de Ladies of Soul) wilde ik iets kleins en intiems doen en veel interactie met het publiek hebben. De zondagmiddagen lenen zich daar goed voor. Het is "terug naar de basis" en doet me denken aan vroeger tijden: gezellig met zn allen de kroeg in waar open jamsessies waren op de zondagmiddag waar iedereen aan mee kon doen. Dat had een leuke dynamiek en een communicatief karakter waar ik erg van houd. Die sfeer wilde ik weer opzoeken. Ik vind het leuk om dat op de zondagmiddag te doen, zo sluit je het weekend mooi af.

Wat voor soort liedjes kunnen we verwachten in de Sunday sessions?

Mooie liedjes uit mijn eigen repertoire en ook liedjes van anderen die ik zelf heel leuk vind om te doen. Maar ook het publiek kan hierin meekiezen en aangeven welk nummer zij graag nog eens zouden horen. De middag heeft een spontaan karakter, soms roept iemand uit het publiek om een standard of een klassieker en daar is alle ruimte voor. Samen met het publiek komt de setlist zo tot stand. Het wordt dus vooral een mooie-liedjesmiddag en geen enkele middag zal hetzelfde zijn!

 

Welke kant krijgen we van je te zien tijdens de sessies?

Je krijgt mijn spontane, informele kant te zien en mijn improvisatie kant. Het leuke van deze middagen is dat er weinig vastligt. Er kan veel gebeuren, we staan echt open voor alles. Dat kan ook heel goed als je maar met 1 muzikant speelt. Er ontstaat ook vaak een gesprek tussen mij en het publiek, mensen komen met grappige opmerkingen of vragen dingen die ze altijd al van me wilden weten. Soms komen er zelfs mensen meezingen op het podium. Niet dat dat altijd gebeurt maar die ruimte is er wel en het kan dus gebeuren dat je als publiek ineens op het podium staat. 

 

Wat mis ik als ik niet ga?

Een super gezellige zondagmiddag natuurlijk! Niet te hoogdravend en heel informeel. De bitterballen of de appeltaart komen nog net niet voorbij maar af en toe is het net alsof je met elkaar in de huiskamer zit. Het is wel echt een concertje, met heel veel mooie en bekende liedjes natuurlijk die voorbij komen, met een soort open podium gevoel. Overigens is het ook leuk voor mensen die hun kinderen mee willen nemen (ik neem mijn eigen kinderen ook af en toe mee), daar lenen deze zondagmiddagen zich erg goed voor.

 

Hoe zorg je dat je jezelf blijft ontwikkelen?

Juist door dit soort optredens te doen, weinig vast te leggen en veel aan het toeval over te laten kan ik me verder ontwikkelen als zangeres. Het is geen dichtgetimmerde, ingestudeerde show die ik speel; ik geef ruimte aan de spontaniteit en speel in op de sfeer van de middag. Ik bedenk veel ter plekke en haal alles uit mezelf en uit het moment. En dat is dus heel erg leuk want zo ontstaan er allemaal nieuwe ideeën. Soms komt er zelfs een nieuw liedje uit voort of een leuke samenwerking. Die spontaniteit en openheid geven ruimte voor een positieve ontwikkeling.

Wat wordt je volgende project?

Daar kan ik nog niet zoveel over zeggen; laat je verrassen! Maar de Sunday Acoustic Sessions zullen wel door blijven gaan hoor. Ik ben er vorig jaar mee begonnen en het is zo enorm leuk ontvangen dat ik heb besloten dit te blijven doen. De interactie tussen het publiek en mij werkt supergoed en mensen vinden het ontzettend leuk dat ze mee mogen doen. Dus ik denk echt dat het een blijvend concept is in mijn carrière, deze Sunday Acoustic Sessions, en ik er elk jaar een paar zal doen. 

0 Reacties

0 Reacties :

Stuur bericht

Volg Delamar Theater op: