slider-blog

Plien en Bianca

1. Hoe is het om met jullie voorstelling Gaat het nog door? in het DeLaMar te staan? 
We vinden het DeLaMar een heel gastvrij en chique theater. De mensen bij de deur zijn aardig, de mensen bij de bar zijn aardig, de mensen bij de garderobe zijn aardig. Bovendien zijn de mensen die er komen meestal mooi aangekleed, ze gaan echt een avond uit. Heel feestelijk.

2. Maakt het uit in welk theater je een voorstelling speelt?
Dat maakt zeker uit! Soms speel je ergens waar niemand van het theater je hallo komt zeggen. Meer hoeft het niet te zijn, ‘hallo’ is genoeg. Zonder hallo is het wel heel ongezellig.

3. Maakt het nog uit dat jullie in Amsterdam spelen?
Anders dan veel mensen spelen wij ook graag ver weg. We houden namelijk erg van in het busje zitten. Dan kunnen we lekker kletsen. Files vinden we ook niet erg. Het gebeurt vaak dat we er opeens al zijn, dan we denken; huh, zijn we er nu al? Dan rijden we een extra rondje.

Bij het DeLaMar moeten we dus rondjes om het theater gaan wandelen, anders kunnen we niet bijpraten.

 

4. Hoe en waarom maakten jullie dit theaterprogramma?
Het moest van Plien. Of nee. Het is een drang, of een dwang, we willen het graag en we kunnen het ook goed met zijn tweeën. In het beginnen gaan we verzinnen en uitproberen. We bepalen ook wie het decor maakt, wie de kostuums, wie er meegaan, dat is heerlijk, tenminste, als de voorstelling eenmaal gelukt is. Voor die tijd is het vooral heel erg puzzelen.

 

5. Wanneer weet je of het gelukt is?
Kees Prins en Patrick Stoof zijn de regisseurs. Zij zeggen: Dit is m. Niets meer aan doen. Wij zijn meestal vooral in paniek. Dat kunnen we trouwens ook heel goed samen.

 

6. Test je de voorstelling ook eerst op het publiek?
Juist! Anders weet je niet of het werkt. In een repetitielokaal doe je het vaak ook maar halfhalf, dan geneer je je misschien nog. In het theater gaan we ervoor. Dat moet ook, daar zijn de mensen immers voor gekomen.

 

7. Wat is het favoriete deel van deze voorstelling?
Bianca: De openingsscene is heel fijn. Ik ben de mannelijke balletdanser en Plien is de vrouwelijke. En de muziek start maar niet. Ik vind die types heel leuk. Het einde is trouwens ook favoriet. Dat is ook zo mooi zoet.

 

8. Daar letten ze in Hollywood ook heel erg op hè, dat het begin en het einde goed zitten.
Ja klopt. En op alles er tussenin.

 

9. Hebben jullie een ritueel voor aanvang?
Bianca: Ja! We geven elkaar altijd een hand en dan knijpt Plien iets harder dan ik waardoor het pijn doet, dat moet. Daarna geeft Plien me een klap op mijn kont. Dan gaan we op. Of ik terugsla? Nee nooit.

 

10. Naar welke voorstelling komend seizoen kijk je zelf uit?
Bianca: De Gelaarsde Poes van Pieter Kramer! Ik sta deze zomer ook in de DeLaMar Productie In de ban van Broadway, dus ik heb extra zin om naar zijn productie te kijken.

Plien: Ik wil graag stand-upcomedian Louis c.k.  zien, de grappigste en scherpste man ter wereld. We zijn nu aan het proberen hem via Live on demand, dat is een platform voor crowdfunding, naar  Nederland te halen.

0 Reacties

0 Reacties :

Stuur bericht

Volg Delamar Theater op: