gevel DEZE GEBRUIKEN

DeLaMar directeur Edwin van Balken naar Theateralliantie

Edwin van Balken, tot eind juli nog directeur van DeLaMar Theater en DeLaMar Producties, is de nieuwe directeur (ad interim) van de Theateralliantie. Een aantal Nederlandse theaters heeft zich geschaard achter de Stichting Theateralliantie, die het voortouw neemt om samen met theaterproducenten en gezelschappen voorstellingen te produceren, of daartoe specifieke opdrachten te geven. Voortaan zullen deze theaters zelf de totstandkoming van nieuwe voorstellingen organiseren en zo actief een rol spelen in het theateraanbod. 


De Theateralliantie zal in gezamenlijkheid met theatermakers de artistieke en zakelijke verantwoordelijkheid dragen voor theaterproducties. Net als bij War Horse en De Tweeling, de twee producties die eerder mogelijk werden gemaakt door de Theateralliantie, wordt uitgegaan van kwaliteitsvoorstellingen voor een breed, landelijk publiek. Voorstellingen zullen te zien zijn in theaters als het Chassé Theater in Breda, het DeLaMar Theater in Amsterdam, Theater Orpheus in Apeldoorn, Luxor Theater in Rotterdam, MartiniPlaza in Groningen en Parkstad Limburg Theaters in Heerlen. Deze groep kan per productie worden uitgebreid met andere theaters in Nederland en eventueel België.

De eerste productie die in de theaters te zien zal zijn is De man van je leven, een nieuwe toneelkomedie van Arthur Japin, geregisseerd door Gijs de Lange, daarna volgt de musical-klassieker Fiddler on the Roof geregisseerd door Ruut Weissman en geproduceerd door Stage Entertainment Nederland. Verder zal aankomend theaterseizoen in coproductie met Bos Theaterproducties ook een nieuwe voorstelling worden uitgebracht in de regie van Pieter Kramer, bekend van succesvolle voorstellingen als In de ban van Broadway, Snorro en De Gelaarsde Poes.

De Stichting Theateralliantie wil bijdragen aan het realiseren van multidisciplinaire theaterproducties voor een breed publiek door onder meer de productionele samenwerking tussen theaters en producenten te bevorderen en risico’s te delen.

0 Reacties

0 Reacties :

Stuur bericht

Volg Delamar Theater op: