Header Te Verder Extra

Te verder - Journalistiek theater in DeLaMar

Programmamakers Paul van Liempt, Rob Muntz en Paul Jan van de Wint slaan de handen ineen en maken samen een unieke driedelige serie theatertalkshows exclusief in het DeLaMar Theater. Te verder – Journalistiek theater is op 5 oktober, 9 november en 6 december in de Diner Foyer te zien.

De wetenschap is het uitgangspunt in deze talkshow waarbij Van Liempt en Van de Wint elke avond drie gasten interviewen. De eerste gast is altijd een wetenschapper die een stelling poneert. De tweede en derde gast reageren vanuit verschillende invalshoeken. Rob Muntz zorgt tussen de interviews door voor verrassingseffecten. Een vrolijke, leerzame avond, vol ophef, diepgang en vertier.

Talkshow 1: Bestaat de vrije wil?
Op 5 oktober bijt hoogleraar cognitieve neurowetenschappen Victor Lamme het spits af. Hij is bekend van de bestseller De vrije wil bestaat niet. Lamme zegt dat we gedreven worden door hebzucht en angst. Politici en economen gaan uit van de rationele homo economicus. Daarmee drukken ze volgens Lamme op de verkeerde knoppen: er wordt een voortdurend onzekerheidsbombardement uitgevoerd.

Na Lamme mag Boris van der Ham (voormalig Kamerlid en voorzitter Humanistisch Verbond) proberen de woorden van de hoogleraar te ontkrachten. Als derde en laatste geïnterviewde wordt Tijs van den Brink (De tafel van Tijs, Adieu God, Tijs en de Ramadan) aan de tand gevoeld. De EO-presentator gelooft nadrukkelijk wel in de vrije wil en hecht ook meer waarde aan de politiek.

Talkshow 2 & 3
Op 9 november interviewen Van Liempt en Van de Wint drie gasten over het vraagstuk Ontstaat terrorisme door een overschot aan zonen? Op 6 december staat de vraag centraal of vernieuwing in de politiek noodzakelijk is. De gasten voor deze edities zijn nog niet bekend.

Over de programmamakers
Rob Muntz en Paul Jan van de Wint maakten school met legendarische televisieprogramma’s voor de VPRO en omroep Llink. Paul van Liempt maakt programma’s en shows voor RTL Z en BNR Nieuwsradio. Hij schrijft boeken, columns en interviews.

Te verder – Journalistiek theater
5 oktober, 9 november en 6 december
21:00 uur in de Diner Foyer

0 Reacties

0 Reacties :

Stuur bericht

Volg Delamar Theater op: