JONG DeLaMar bezorgt bezoekers een ‘topavond’

Wat gebeurt er als jonge mensen een heel programma rondom een voorstelling in het DeLaMar Theater mogen verzorgen? Dan krijg je een hele afwisselende maar bovenal ontzettend gezellige avond, zo bleek donderdag 8 januari tijdens the Kick Off van JONG DeLaMar 2018. Bezoekers waren enthousiast: “Al die verschillende activiteiten bij elkaar zorgen ervoor dat je een topavond hebt.”

De Kick Off draaide om Hendrik Groen: Pogingen iets van het leven te maken, maar buiten deze voorstelling was er ook een hoop te doen. Zo stond er een photobooth, waren er foodtrucks vol heerlijke gerechten en lieten drie kunstenaars zich inspireren door hun omgeving in een heuse art battle. Live muziek mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Wandelend door de foyers klonken in het ene hoekje de sfeervolle gitaarklanken van singer-songwriter Sven Reus en waren aan de andere kant de droogkomische liedjes van AKF-winnares Lonneke Dort te horen. Met vrolijke nummers als We gaan eraan liet Lonneke een hele hoop toeschouwers in lachen uitbarsten.

Andere ogen
Een ander extraatje voor bezoekers van JONG DeLaMar was dat zij met hele andere ogen naar Hendrik Groen: Pogingen iets van het leven te maken konden kijken dan de andere theatergangers. Voorafgaand aan de voorstelling kregen zij namelijk een inleiding van regisseur Gijs de Lange, die onder andere uitleg gaf over zijn keuze om jonge acteurs bejaarden te laten spelen.

Nagesprek
Eenmaal bijgekomen van het toneelstuk, werd er nagepraat met hoofdrolspelers Beau Schneider (Hendrik Groen) en Mike Weerts (Evert). JONG DeLaMar-bezoekers vroegen hen de hemd van het lijf, waar hele interessante weetjes uit voortkwamen. Zo legde Beau uit dat hij bij het spelen van Hendrik Groen eigenlijk zijn vader imiteert en vertelde Mike dat het ontzettend lang duurde om de eerste vier scènes goed in elkaar te zetten. Als laatste werd de vraag gesteld waar ze zichzelf over vijftig, zestig jaar zagen. Beau bekende liever jong te willen blijven en zelfs al huiverig voor zijn dertigste verjaardag te zijn. “Maar als ik eenmaal oud ben, wil ik graag actief blijven”, aldus de 29-jarige acteur. Ook Mike hoopt dat hij zich later jong blijft voelen. “Ik hoop dat ik nog net zo veel bewondering voor de dingen in het leven heb als nu. Dat is wat je jong houdt.”

Voor herhaling vatbaar
Bezoekers van JONG DeLaMar waren erg te spreken over dit bijzondere avondje uit. “Door het voorgesprek snap je bepaalde aspecten van de voorstelling beter. En Hendrik Groen was echt hilarisch, super goed geacteerd ook”, aldus JONG DeLaMar-gasten Sterre (22) en Evelien (23). Josefien (20) sluit zich hierbij aan. “Ook heel mooi hoe ze een goede boodschap in de voorstelling wisten te verwerken.” Moo (21) en Amber (21) vonden de randprogrammering misschien nog wel leuker dan de voorstelling zelf. “Lonneke Dort was echt grappig en het eten uit de foodtrucks super lekker. Al die verschillende activiteiten bij elkaar zorgen ervoor dat je een topavond hebt.” Na een swingende borrel met bier, bitterbalen en een band was het helemaal duidelijk: JONG DeLaMar is zeker voor herhaling vatbaar!

0 Reacties

0 Reacties :

Stuur bericht