Showponies sneak preview

Wat moet je je precies voorstellen bij een feelgood-revue genaamd Showponies, waarin Alex Klaasen op zoek gaat naar zijn identiteit? In ieder geval hilarische sketches, catchy liedjes en hysterische typetjes, zo bleek maandag 12 februari tijdens een sneak preview. De voorstelling is vanaf half maart te zien in het DeLaMar Theater, maar de voorpret kan alvast beginnen!

Aan het begin van de sneak preview werd meteen duidelijk gemaakt hoe erg Alex Klaasen met zijn identiteit worstelt. Wanneer collega-knollen als Freek Bartels, Jip Smit en Daniel Cornelissen hem nadoen, is Alex lichtelijk van slag: heeft hij echt een grote neus, een nasaal stemgeluid en zulke ‘nichterige’ trekjes? Daniel snapt op zijn beurt niet dat Alex zo beledigd is, hij heeft de voorstelling toch zelf geschreven?!

Intiem politieverhoor
In de bovenstaande scène was Alex nog ‘zichzelf’, maar in het daaropvolgende stuk kregen de toegestroomde nieuwsgierigen een voorproefje van Alex’ talent om de gekste typetjes te spelen. Deze keer stond Fons centraal; een politieman die er wel heel aparte verhoormethodes op nahoudt (denk: lapdances, vieze praatjes en een intieme vertolking van Single Ladies). Geloof ons: door Fons wil je absoluut niet verhoord worden.

Baarmoedermonderosie
Vervolgens kon een pakkend shownummer natuurlijk niet ontbreken. De cast sloot de sneak preview dan ook af met een swingend lied over…liedjes. Wist je bijvoorbeeld dat als een voorstelling spannend wordt, je staccato moet gaan zingen? Dat een virtuoze dans net wat meer glans aan een nummer geeft? En dat een achtergrondkoor bereid is om alles na te zingen, zelfs als dat woorden als ‘arbeidsongeschiktheidsverzekering’ en ‘baarmoedermonderosie’ zijn?

De toegestroomde pers was in ieder geval erg enthousiast over het exclusieve voorproefje, maar wat vonden de Shopwponies er zelf van? Dat zie je in de vlog bovenaan de pagina.

Showponies is vanaf 16 maart tot en met 22 april te zien in het DeLaMar Theater.

BESTEL KAARTEN

0 Reacties

0 Reacties :

Stuur bericht