Header_Kaapfurie

Wat voor feminist ben jij?

Morgen gaat de nieuwe Bellevue Lunchtheaterproductie Kaap Furie in première bij onze buren. De twee hoofdrollen worden gespeeld door goede bekende van het DeLaMar Theater: Wendell Jaspers en Johanna Hagen. Beiden waren afgelopen zomer namelijk te zien in de DeLaMar komedie Geen paniek!. Razend benieuwd naar hun nieuwe samenwerking namen we afgelopen dinsdag een kijkje bij de eerste try-out van het super actuele Kaap Furie en spraken we de actrices na afloop even kort na.

Bellevue Lunchtheaterproductie Kaap Furie

In Kaap Furie, een nieuwe toneeltekst van Sara van Gennip, in de regie van Nina de la Parra, kapen twee zussen (Wendell en Johanna) een trein op internationale vrouwendag. Ze maken grappen en foto’s en leren elkaar op een hele nieuwe manier kennen.

Wendell werd door Bellevue gevraagd mee te werken aan Kaap Furie en zij stelde na haar samenwerking bij Geen paniek! voor om Johanna te casten als haar zus. Vooral de chemie tussen die twee zussen is belangrijk in de voorstelling, én die is er zeker!

Het doorgaans wat rustigere lunchtheaterpubliek deinst regelmatig wat achterover in zijn stoel. De voorstelling is met een grote berg roze confetti en harde beats misschien wat heftiger dan de gemiddelde lunchtheaterproductie.

Een belangrijk thema in de voorstelling is feminisme en dan met name de vragen: ‘hoe en waarom word je een feminist?’ en ‘op welke manier kun je allemaal feminist zijn?’. Het thema wordt geenszins moralistisch behandeld. Het gaat juist om de verschillen in opvattingen tussen de twee zussen en over wat er is gebeurd dat ervoor zorgde dat ze, kinderen van dezelfde ouders, met dezelfde opvoeding, toch zo anders zijn gaan denken over het onderwerp.

Geen paniek! is een klassieke deurenkomedie. Is er op enige manier een parallel te trekken met Kaap Furie? Wendell en Johanna zijn er heel duidelijk over: nee die is er niet. Het is het tegenovergestelde. Bij Geen paniek! is er maar één goede manier om het stuk te spelen en die manier heeft zich al heel vaak bewezen. Kaap Furie is een gloednieuwe tekst die nog nooit eerder gespeeld is en die nu door een hele goede regisseur met heel veel goede en specifieke ideeën naar de vlakke vloer is gebracht. Een heel spannend proces, vonden Wendell en Johanna, maar ze zijn klaar voor de première!

Kaap Furie is tot en met 3 februari te zien in Theater Bellevue. Voor meer info en kaarten: KLIK HIER

0 Reacties

0 Reacties :

Stuur bericht