Ellen ten Damme in de DeLaMar-brochure

Ellen ten Damme over...

…houden van theater
Tijdens een voorstelling voelt het soms net alsof we met zijn allen even in een alternatieve wereld vertoeven. Ik word er heel helder van. Ik loop soms een beetje slaapwandelend rond in het dagelijkse leven, maar zodra ik op het podium sta word ik heel scherp en weet ik precies wat ik moet doen. Ik hou gewoon van de theatersfeer, en alles wat erbij komt kijken. Van het opbouwen tot het afbreken, de hele mini-kosmos om een voorstelling heen. Heerlijk.

…opvallen
Opvallen zoals je op de cover ziet of tijdens mijn eigen voorstellingen ben ik inmiddels wel gewend. Maar wat ik wel heel eng vind zijn nieuwe dingen. Er is altijd een eerste keer voor alles wat je doet, voor elk liedje of stuk tekst dat je aan het publiek laat horen. Dan denk ik: ken ik het nou wel, komt er nou dit of dat, hoe zeg ik dat ook alweer precies. Pas als ik echt iets minstens 50 keer heb gedaan, ben ik niet meer zenuwachtig. Er kan namelijk zo veel mis gaan, maar dat is natuurlijk ook het leuke van theater: het is live!

…DeLaMar Theater
Het is inmiddels een traditie aan het worden dat ik rond kerst iets in DeLaMar Theater doe. Dat is gewoon heerlijk; zowel omdat het Amsterdam is en ik na al die jaren de mensen goed ken, maar ook omdat familie en vrienden hier altijd heen komen. Een aantal jaar geleden bijvoorbeeld wist ik dat mijn moeder in de zaal zou zitten. Mijn broer speelt een beetje trompet dus ik dacht: waarom doe jij niet even een trompetsolo tijdens de voorstelling? Nou, al lang voor de show begon hij met soundchecken en dat ging best goed. Op het moment zelf was hij alleen zo zenuwachtig, dat er alleen maar gebibber uitkwam. Maar mijn moeder vond het natuurlijk prachtig!

Ellen ten Damme is van 18 t/m 29 dec te zien met Casablanca

Het interview met Soumaya Ahouaoui

Het interview met Noortje Herlaar

Het interview met Alex Klaasen

Inschrijven nieuwsbrief

Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
Onze bezoekers beoordelen ons met een
/5
accepteer marketingcookies
om de video te kunnen bekijken.