Noortje Herlaar in de DeLaMar-brochure

Noortje Herlaar over...

…houden van theater
Ik hou van de vernauwing van de aandacht in het theater, je voelt dat de focus van het hele publiek bij hetzelfde is. Mensen hebben het weleens over dat een zaal bij wijze van spreken samen ademhaalt, zo voelt dat echt weleens. Dat vind ik iets magisch. Het is soms bijna alsof je even boven het leven uitstijgt. De alledaagsheid van het leven kan mij soms wat benauwen, maar in het theater ervaar ik dat nooit zo. Hoewel ik het echte leven ook steeds leuker begin te vinden, haha!

…opvallen
Ik denk dat acteurs over het algemeen wel minder gêne kunnen hebben. Laat ik het zo zeggen, je pikt ze er op een verjaardag over het algemeen wel uit. Maar voor mij is het toch een heel groot verschil of ik aan het werk ben of niet. Als je trots bent op de voorstelling waar je in staat, is het natuurlijk fantastisch om op te vallen. Daarbuiten verschilt het heel erg. Ik had een keer een grappig gesprek met mijn schoonzusje, zij zei dat ze kleding kocht om niet te veel op te vallen. Ik vind het juist wel leuk als dingen iets speciaals hebben, zoals de outfits op de cover. Niet dat ik kleding koop om op te vallen, maar je wil gewoon jezelf zijn toch?

…DeLaMar Theater
Het is heel bijzonder dat binnen de korte tijd dat DeLaMar Theater weer open is, het nu al als thuiskomen voelt. Maar het plaatst zich ook zo heerlijk in de stad, het past zo goed bij Amsterdam en deze plek. Ik heb er nu een aantal keer gespeeld, in Vaslav bijvoorbeeld. Na de voorstelling had ik samen met Beppie Melissen en Jeroen Krabbé altijd een naborrel in de kleedkamer van Jeroen. Dan bracht hij lekkere wijntjes en hapjes en kwamen de mensen die voor ons in de zaal hadden gezeten langs. Het is altijd jammer als je na zo’n speelperiode afscheid moet nemen. Natuurlijk houd je contact, maar die momenten in het theater komen niet meer terug.

Noortje Herlaar is van 3 okt t/m 5 apr te zien in Lazarus.

Het interview met Soumaya Ahouaoui

Het interview met Alex Klaasen

Het interview met Ellen ten Damme

Inschrijven nieuwsbrief

Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
Onze bezoekers beoordelen ons met een
/5
accepteer marketingcookies
om de video te kunnen bekijken.