Simone Kleinsma in de DeLaMar-brochure

In de coulissen

Gehaktballetjes
Marjolijn Touw en ik zitten weer samen in een productie, heerlijk. Wij eten voor de voorstelling veel samen. Tegenwoordig heb je van die fantastische opwarmmaaltijden, maar soms koken we zelf. Mijn gehaktballetjes bijvoorbeeld zijn erg lekker, en Marjolijn maakt een heerlijke pasta met paddenstoelen. Daarna heb ik voor de voorstelling nog even een rustmomentje waarin ik mijn make-up doe, dat is bijna een meditatief moment. Dan kijk ik nog even naar het nieuws, ga ik inzingen en de coulissen in.

Voor de tv
In de coulissen heb je het soms ook even over het publiek. Mensen realiseren zich vaak niet dat je, zeker op de eerste rijen, gewoon goed te zien bent. Zo heb ik een keer een man op de eerste rij gehad die een grote rugzak bij zich had. We waren nauwelijks begonnen, of die man pakt uit z’n rugzak allemaal broodjes en gaat die enorm uitgebreid en onderuitgezakt op zitten eten. En toen patsj, ging er een blikje cola open. We zeiden al in de coulissen: “Heb je die man gezien? Die denkt dat hij thuis voor de tv zit.” Hij zat enorm te genieten. En er bleven maar dingen uit die rugzak komen, dat vond ik zo geestig.  

Bril vergeten
Bij Was getekend, Annie M.G. Schmidt droeg ik altijd een bril, een belangrijk onderdeel van mijn personage. Eigenlijk haatte ik die bril, omdat ik iets van glas had zitten tussen mezelf en het publiek. Maar op een gegeven moment was ik er zo aan gewend, dat het niet meer opviel. En zo gebeurde het een keer dat ik zonder bril uit de coulissen het toneel op liep. Ik was halverwege het toneel en denk: wat ziet dat er anders uit zo! Had ik dus mijn bril niet op, nou dat vond ik zo raar. Toen ben ik maar weer in hetzelfde tempo teruggelopen en de bril opgezet, alsof het erbij hoorde.

Simone Kleinsma is van 27 mei t/m 26 jul en 26 aug t/m 20 sep te zien in Hello, Dolly!

Meer interviews lezen? Ook Tjitske Reidinga en Edwin Jonker deelden hun coulissen-verhalen in de DeLaMar-brochure.

Inschrijven nieuwsbrief

Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
Onze bezoekers beoordelen ons met een
/5
accepteer marketingcookies
om de video te kunnen bekijken.