Soumaya Ahouaoui in de DeLaMar-brochure

Soumaya Ahouaoui

Soumaya Abouaoui over...

…houden van theater
Vanaf het eerste moment dat ik in aanraking kwam met theater, voelde het alsof ik thuiskwam. Ik mocht bewegen in een wereld zonder kaders, oneindige mogelijkheden en zoveel facetten om te ontdekken en te spelen. Het toneel is voor mij zo’n allesomvattende plek. Daar kan je vrij zijn. Je kan vliegen. Toen ben ik erachter gekomen dat ik gewoon móet spelen. Het is eigenlijk een beetje als ademen voor me. Een soort voeding voor mijn bestaan waarin ik karakters kan laten ontwikkelen. Ik kan via een rol iets in mezelf vinden dat raakt en dat dan met de buitenwereld delen. En geen avond is hetzelfde. Alles wat op het podium gebeurt, is echt, in dat moment, op die specifieke plek, met die specifieke mensen. Dat maakt het voor mij oneindig interessant.

…opvallen
Voordat ik moet spelen, heb ik vaak een haat-liefdeverhouding met het theater. Dan komen er ineens allerlei angsten en zenuwen, dat is echt doodvermoeiend. Elke keer weer die angst proberen kwijt te raken, je hart openstellen. En hoe dichter een verhaal bij mezelf komt, hoe spannender ik het vind. Maar hoe meer mensen ik er denk ik ook mee kan raken. En zodra de voorstelling begint is alles weg en lijkt het moment daarvoor er nooit geweest te zijn, dan kan ik leven op het toneel. Dus dat opvallen is heel erg dubbel: het geeft me zenuwen, maar als ik me er overheen zet ben ik ook de gelukkigste.

…DeLaMar Theater
Ik vind het heel vet dat we daar nu met Melk & dadels mogen staan. Het mooie aan DeLaMar Theater is dat het een groot theater is en allure heeft, maar dat er ook een hele warme sfeer hangt. En het trekt een heel breed publiek. Al hoop en denk ik dat we met Melk & dadels weer nieuwe bezoekers naar het theater kunnen halen. Dat zou leuk zijn!

Soumaya Ahouaoui is van 5 t/m 7 sep te zien in Melk & dadels

Het interview met Noortje Herlaar

Het interview met Alex Klaasen

Het interview met Ellen ten Damme

Inschrijven nieuwsbrief

Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
Onze bezoekers beoordelen ons met een
/5
accepteer marketingcookies
om de video te kunnen bekijken.