“Tommie was vroeger al mijn favoriet”

In de familiemusical Sesamstraat live! - Een wereld vol fantasie speelt Janouk Kelderman de rol van Sophie. Op haar rommelzolder komen alle Sesamstraatvriendjes plots tot leven en beleven ze de leukste avonturen.

Wat kunnen we van deze voorstelling verwachten?
Sesamstraat Live! is een hele lieve, vrolijke, kleurrijke, schattige én educatieve voorstelling. Dat zijn ook de reacties die ik van veel mensen terug hoor. Daarnaast vind ik het bijzonder dat onze voorstelling eigenlijk staat voor de magie van het theater. In het theater lijkt namelijk altijd alles mogelijk; alles kan en alles mag. Sesamstraat live! - Een wereld vol fantasie gaat daar ook wel over: verdwijnen in je fantasie, waar je alles kunt zijn wat je maar wilt. In die fantasie komen dan ook een hoop Sesamstraatfiguren langs op de zolder van Sophie, waarmee ze samen de leukste avonturen beleeft.

In Sesamstraat Live! speel je de rol van een jong meisje: Sophie. Wat vind je zo leuk aan deze familievoorstelling én aan jouw rol?
Sesamstraat Live! is leuk voor jong én oud. Ik merk dat de ouders soms nog harder gillen en klappen, zodra de Sesamstraatvriendjes het toneel oplopen dan de kinderen. Het is natuurlijk voor velen jeugdsentiment, net als voor mij. Daarbij is het een hele vrolijke, kleurrijke en educatieve show. Echt weer iets anders dan bijvoorbeeld Hans & Grietje De Musical.
Het leukste aan mijn rol is dat ik lekker veel contact heb met het publiek; ik kan ze echt direct aanspreken. Dat is ontzettend leuk en werkt goed om ze allemaal mee te krijgen in het verhaal. Soms vraagt het ook enig improvisatievermogen, want er wordt niet altijd geantwoord met de tekst die je graag wilt horen, haha. Bij “Gaan jullie met mij mee op avontuur?”, riep een jochie op rij 1 keihard: “NEE!” (de welbekende ‘ik ben twee en ik zeg nee’-fase, denk ik dan maar).

Op de rommelzolder beleeft Sophie de leukste avonturen met Koekiemonster, Elmo, Pino, Tommie en Bert & Ernie. Wie vind jij de allerleukste Sesamstraatbewoner en waarom?
Tommie! Poeheee! Tommie was vroeger al mijn favoriet. Ik weet niet zo goed waarom. Ik denk omdat het een hond is, haha. En ik ben gek op honden! Én omdat ik hem zo’n schattig sukkeltje vind; altijd net wat later dan de rest. Maar, daardoor wel heel grappig.

Wat vind je het leukste liedje in de voorstelling en waarom?
De oud-Hollandse medley, omdat we dan echt met z’n allen op het toneel staan en het publiek volledig uit zijn dak gaat. Probeer maar eens stil te zitten bij al die meezingers als In de maneschijn, De wielen van de bus en Op een grote paddenstoel. Heerlijk…

Zou je zelf in Sesamstraat willen wonen? Zo ja, waarom?
Natuurlijk! Wie niet? Lijkt mij vet gezellig met buren als Pino, Tommie, Elmo, Koekiemonster, Bert & Ernie… waar kan ik tekenen?

Wat zou je tegen de kinderen willen zeggen die komen kijken in het theater?
Laat je volledig verrassen door alles wat er gebeurt tijdens de voorstelling! En wees vooral niet bang om lekker mee te doen; gooi die handjes in de lucht, ga lekker staan en dansen als dat gevraagd wordt en zing keihard mee met alle oud-Hollandse liedjes én natuurlijk de bekende Sesamstraatklassiekers. Dat geldt zeker ook voor de (groot)ouders!

Inschrijven nieuwsbrief

Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
Onze bezoekers beoordelen ons met een
/5
accepteer marketingcookies
om de video te kunnen bekijken.