De leukste theatervideo’s

Buiten de registraties van voorstellingen is er voor theaterliefhebbers meer leuks om naar te kijken. Van een virtuele samenzang tot aan hilarische vlogs: deze video’s moet je gezien hebben!
Alle theatertips voor thuis

De DeLaMar Musical Sing-a-Lone deel 3

Na de vorige aflevering vroegen zo veel van jullie om meer thuislessen met Marjolijn Touw, dat we een nieuwe video met haar en haar ‘studenten’ hebben opgenomen. Zouden al onze musicalsterren nu wel bij de les blijven?

Lazarus-cast zingt Heroes

Omdat iedereen in deze moeilijke tijd een beetje held is, heeft de cast van de musical Lazarus David Bowies grote hit 'Heroes' opnieuw opgenomen. Geniet ervan!

Dolly Bellefleur

Dolly Bellefleur, het alter ego van cabaretier en tekstdichter Ruud Douma, hertaalt al jaren lang de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival. Dit jaar werd het een actuele en hoopgevende hertaling van Jeangu Macrooys inzending ‘Grow’, genaamd ‘Hou vol’.

De DeLaMar Musical Sing-a-Lone deel 2

Voor onze musicalsterren gaan de thuislessen in de meivakantie gewoon door! Muziekjuf Marjolijn Touw leert ze 'Do-re-mi', maar niet iedereen heeft daar evenveel zin in... Zing jij weer gezellig mee?

Meezingen met Annie

Een tijdje geleden plaatsten we op deze pagina een oproepje om een video in te sturen waarin je het nummer 'Morgen' uit Annie de musical zingt. Ruim 100 inzendingen zijn gecombineerd met de ingezongen video's van castleden; en dit is het prachtige eindresultaat!

West End-sterren zingen ‘Do you hear the people sing?’

Maar liefst 70 musicalsterren die normaal optreden in het Londense West End, zingen nu vanuit huis het nummer ‘Do you hear the people sing’ uit de musical ‘Les misérables’. En dat is me toch een potje indrukwekkend!

Alex Klaasen – Gewoon opnieuw

Het nummer ‘Gewoon opnieuw’ uit de voorstelling Showponies 2 heeft de Annie M.G. Schmidt prijs voor het beste theaterlied van dit seizoen gewonnen! In deze video zingt Showponies 2-maker Alex Klaasen dit prachtige lied en vertelt hij hoe hij op het idee van dit nummer is gekomen.

Hamilton Zoom-optreden

Wanneer een jonge ‘Hamilton’-fan door de coronamaatregelen niet naar de uitvoering van deze veelgeprezen musical kan, trakteren de castleden haar via het videoplatform Zoom op een digitaal optreden van haar favoriete nummer uit de show.

De DeLaMar Musical Sing-a-Lone

Nu we met z’n allen zo veel mogelijk thuis zitten, brengen wij de Musical Sing-a-Long naar jou toe! Jonathan Demoor, Linda Verstraten, Brigitte Heitzer, Renée van Wegberg en Freek Bartels (+ een leuke cameo) laten zien dat binnen blijven niet altijd makkelijk is, maar hopelijk maken ze het met deze ‘Sing-a-Lone’ wel een stukje leuker. Zing jij mee?

Tjitske’s toiletvlogs

Nu actrice Tjitske Reidinga even niet kan schitteren in Dangerous liaisons, zit ze samen met haar vriend Peter Blok en drie zoons thuis. Voor LINDA.nl laat ze zien hoe dit eraan toegaat en vlogt ze vanaf het rustigste plekje in haar huis: de wc.

Disney’s Broadway hits

Wie houdt er nou niet van Disney-liedjes?! Tijdens het concert Disney's Broadway hits at the Royal Albert Hall zongen musicalsterren de grootste hits uit Disney-musicals, en dankzij deze registratie kun jij vanaf je bank keihard meezingen!

Sara Bareilles zingt Waitress

Kun je ook niet wachten totdat Waitress in ons theater te zien is? Popster Sara Bareilles schreef de liedjes voor deze Broadwaymusical en gaf een concert waarbij ze alle liedjes zelf zong. Het hele concert is op YouTube te vinden!

Toen wij de tijd hadden

Nu artiesten niet meer op kunnen treden, werken allerlei acteurs onder de naam ‘De Vandalen’ mee aan een online dramaserie over het leven dat doorgaat in tijden van isolatie. Volledig vanuit huis gemaakt!

Hello, Dolly! ‘helpt een handje mee’

Nu het nog even duurt voordat je in ons theater weer van voorstellingen kunt genieten, brengt de cast van Hello, Dolly! alvast wat theater naar jullie toe. Ze hebben het nummer 'Help een handje' uit de show een vrolijke twist gegeven, omdat we in deze tijd allemaal op ons eigen manier een klein of groot beetje kunnen helpen.

Henry van Loon

Als je in deze onzekere tijd gewoon even lekker wil lachen, dan moet je zeker een kijkje nemen op het YouTube-kanaal van Henry van Loon. Vooral de vlogs van zijn theatertour zijn…interessant.

ITA’s Decamerone

Onder de naam Decamerone beschreef de 14e-eeuwse Italiaanse dichter Boccaccio hoe een groep van 10 jonge mensen die Florence ontvluchtten wegens de pest, elkaar verhalen vertelden. In dit initiatief van ITA lezen acteurs uit het Nederlandse theater elke dag een van deze verhalen, als ode aan het leven.

You’ll never walk alone

Nederlandse musicalsterren slaan de handen ineen, om mensen die ziek zijn, thuis zitten of keihard werken een steuntje in de rug te geven. Samen zingen ze het prachtige nummer You’ll never walk alone.

Theater in de kamer

Voor €25,- nemen artiesten op deze website een liedje op om iemand een hart onder de riem te steken. Een heel mooi initiatief, waarvan de opbrengst naar de Voedselbank gaat!

Tineke Schouten

De meest hilarische sketches van deze ‘koningin van de typetjes’. Onze favorieten zijn de Belgische paaldanseres en de praatgrage koffiejuffrouw!

Paul de Leeuw

Ondanks dat Paul de Leeuw nu niet het theater in kan met Hello, Dolly!, zit hij zeker niet stil. Via zijn Instagram-pagina belt hij met bekende collega’s, leest hij voor en geeft hij hilarische Hello, Dolly!-updates als zijn alter ego Gerrie van zotopmusicals.nl.

We zullen doorgaan

De dj’s van het radioprogramma Spijkers met koppen vroegen artiesten om een fragment te zingen van Ramses Shaffy's We zullen doorgaan, om Nederland in deze tijd een hart onder de riem te steken. Zing jij mee?

Inschrijven nieuwsbrief

Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
Onze bezoekers beoordelen ons met een
/5