Lees- en luistertips

Zijn alle beeldschermen in huis bezet? Met deze playlists, podcasts en interviews hoef jij je dosis theater niet te missen.
Alle theatertips voor thuis

 

Yentl en de Boer – Aanraking

Voor de Lockdown Sessions van het NPO Radio 1 programma ‘Langs de Lijn en Omstreken’ schreef cabaretduo Yentl en de Boer het nummer ‘Aanraking’. Want die tijd dat we elkaar nog konden aanraken, hoe ging dat ook alweer?

De aanslag als hoorspel

Bijzonder nieuws: het toneelstuk De aanslag zal eenmalig als hoorspel te horen zijn op NPO Radio 5. Het hoorspel wordt op 4 mei om 20:30 uur uitgezonden; na de Dodenherdenking en op de avond dat het stuk eigenlijk live in ons theater te zien zou zijn.

Tjitske Reidinga in de DeLaMar-brochure

“Ik kwam met mijn halve panty nog op mijn knieën het toneel op.” In een interview voor de brochure van ons theater deelde Tjitske Reidinga haar verhalen over wat er allemaal in en rond de theatercoulissen gebeurt.

Simone Kleinsma in de DeLaMar-brochure

“In de coulissen heb je het soms ook even over het publiek.” In een interview voor de brochure van ons theater deelde Simone Kleinsma haar verhalen over wat er allemaal in en rond de theatercoulissen gebeurt.

Edwin Jonker in de DeLaMar-brochure

“Pas toen ik afging, zag ik iedereen met betraande ogen staan lachen.” In een interview voor de brochure van ons theater deelde Edwin Jonker zijn verhalen over wat er allemaal in en rond de theatercoulissen gebeurt.

De mensen achter Dangerous liaisons

In dit artikel van NRC Handelsblad wordt mooi duidelijk gemaakt hoeveel mensen er meewerken aan één uitvoering van één productie, en hoeveel tijd er in het maken een voorstelling wordt gestoken.

Showponies

Alle nummers uit de veelgeprezen Alex Klaasen revue Showponies staan op Spotify! Hilarische en ontroerende nummers, waarvan je sommige maar beter niet al te hard mee kunt zingen…

Lazarus

Heb je de musical Lazarus in ons theater gezien? Met dit album van de Engelse Lazarus-cast kun je nog even nagenieten van David Bowies prachtige nummers.

Man man man de podcast

Radiomannen Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren zoeken in elke aflevering van deze podcast uit hoe mannelijk ze nou eigenlijk zijn. Spoiler alert: niet heel erg.

Yentl en de Boer

De theatervoorstellingen van Yentl en de Boer zitten bomvol komische, indrukwekkende, ontroerende en pakkende liedjes, die je gelukkig allemaal kunt terugluisteren!

Peptalk

In deze podcast praat cabaretier en acteur Pepijn Schoneveld met allerlei bekende collega’s, om zijn luisteraars een beeld te geven van de persoon achter de microfoon. Met o.a. Maarten Heijmans, Claudia de Breij en Yentl en de Boer.

Henry van Loon

Ook zo’n fan van Henry van Loon? Zijn voorstellingen Electropis en De Henry van Loon entertainment show zijn volledig op Spotify te beluisteren.

Noortje Herlaar in de DeLaMar-brochure

“Ik hou van de vernauwing van de aandacht in het theater”. In een interview voor de DeLaMar-brochure vertelde Lazarus-actrice Noortje Herlaar over houden van theater, opvallen en spelen in DeLaMar Theater.

Alex Klaasen in de DeLaMar-brochure

“Je moet niet op het toneel gaan staan als je niks te vertellen hebt”. In een interview voor de DeLaMar-brochure vertelde Alex Klaasen over houden van theater, opvallen en spelen in DeLaMar Theater.

Ellen ten Damme in de DeLaMar-brochure

“Pas als ik iets minstens 50 keer heb gedaan, ben ik niet meer zenuwachtig”. In een interview voor de DeLaMar-brochure vertelde Ellen ten Damme over houden van theater, opvallen en spelen in DeLaMar Theater.

Soumaya Ahouaoui in de DeLaMar-brochure

“Ik ben erachter gekomen dat ik gewoon móet spelen”. In een interview voor de DeLaMar-brochure vertelde Melk & dadels-actrice Soumaya Ahouaoui over houden van theater, opvallen en spelen in DeLaMar Theater.

Inschrijven nieuwsbrief

Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
Onze bezoekers beoordelen ons met een
/5