Toneel- en musicalregistraties

Wil jij je vanaf de bank even in het theater wanen? Steeds meer producenten zetten (tijdelijk) volledige voorstellingen online, zodat jij in deze tijd nog steeds van je favoriete toneelstukken en musicals kunt genieten.
Alle theatertips voor thuis

De tolk van Java

Dit indrukwekkende toneelstuk over ons koloniale verleden in Nederlands-Indië en de trauma’s die vele gemengde gezinnen hieraan over hielden, is nu volledig online te zien. Door het NRC omschreven als ‘intelligent en gedurfd sober theater’.

De Graaf & Cornelissen voorstellingen

Producent De Graaf & Cornelissen zet elke week een van hun prachtige musicals een midweek lang online. Als je er op tijd bij bent, kun je onder andere genieten van 'De grote drie', 'Wat zien ik', en 'Volendam de musical'.

De verleiders

Goed nieuws voor fans van de vlijmscherpe theatergroep De verleiders: de komende weken plaatsen zij volledige voorstellingen uit hun archief online! De video’s blijven maar beperkte tijd beschikbaar, dus wees er op tijd bij om te genieten van o.a. Slikken en stikken en Door de bank genomen.

Turks fruit

Dit stuk werd door de Nederlandse Toneeljury uitgeroepen tot een van de beste voorstellingen van seizoen 18-19 en zorgde bij ons voor volle zalen: Turks fruit! Dankzij producent Hummelinck Stuurman kun je dit onstuimige liefdesverhaal nu thuis terugkijken.

Mug on demand

Theatergezelschap Mugmetdegoudentand plaatst een paar keer per week een volledige theatervoorstelling op hun Facebookpagina. BUIK! bijvoorbeeld, geschreven door Aaf Brandt Corstius en gespeeld door Marcel Musters en Lies Visschedijk.

De wereld volgens John

Het Nationale Theater heeft de volledige registratie van hun voorstelling De wereld volgens John online gezet. De voorstelling vertelt de verhalen rondom de rellen in de Haagse wijk Duindorp, die uitbraken nadat de jaarlijkse vreugdevuren werden verboden.

Stage memories

Theaterproducent Stage Entertainment heeft een website opgezet vol fragmenten van musicals, backstage interviews en zelfs een aantal musicalregistraties. Zo kun je Piaf bekijken, de musical over het leven van zangeres Edith Piaf, met Liesbeth List in de hoofdrol.

Harrieflix

Kan jij ook zo lachen om Jon van Eerds alter ego Harrie Vermeulen? Via zijn eigen streamingsdienst Harrieflix kun je al zijn voorstellingen bekijken voor €0,99 per stuk.

BroadwayHD

Voor $8,99 per maand kun je via deze streamingsdienst de mooiste Broadwaystukken in hoge kwaliteit bekijken. Gewoon, thuis op je bank!

Showponies

Heb je de Alex Klaasen revue Showponies gemist, of wil je nog een keer genieten van alle hilarische sketches en liedjes? De hele voorstelling is terug te kijken via NPO Start.

De musicals van Andrew Lloyd Webber

Op het YouTube-kanaal The show must go on! wordt elke vrijdag een volledige musical van Andrew Lloyd Webber geplaatst. De shows, waaronder Joseph and the Amazing Technicolour Dreamcoat en Jesus Christ Superstar blijven slechts 48 uur beschikbaar. Zorg dus dat je er in het weekend even lekker voor gaat zitten!

National Theatre live

Het Britse theatergezelschap National Theatre zet elke donderdag een van hun stukken op YouTube, die je 7 dagen lang gratis kunt bekijken. Zo was als eerste voorstelling de komedie One Man Two Guvnors te zien, met o.a. acteur en talkshowhost James Corden.

Legally Blonde the musical

De film ken je waarschijnlijk, maar wist je dat er ook een komische feelgood-musical van Legally Blonde is gemaakt? En dat deze in z’n volledigheid op YouTube staat?

Team Starkid

Musicalgezelschap Team Starkid schrijft, produceert en speelt allerlei briljante komische musicals. De musicals zijn in hun volledigheid op YouTube te vinden, zoals hun populaire en veelgeprezen voorstelling A Very Potter Musical.

Inschrijven nieuwsbrief

Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
Onze bezoekers beoordelen ons met een
/5