Directeur theater De Meervaart naar DeLaMar Theater

Andreas Fleischmann wordt per 1 februari 2019 de nieuwe directeur van DeLaMar Theater in Amsterdam. Fleischmann is momenteel directeur van theater De Meervaart, het cultuurhuis van Amsterdam Nieuw-West. Hij volgt de huidige directeur van DeLaMar Theater, Margreet Wieringa, op die binnenkort toetreedt tot het directieteam van Internationaal Theater Amsterdam.

Andreas Fleischmann heeft ruime ervaring als theaterprogrammeur en directeur van diverse culturele instellingen. Sinds 2006 werkt hij voor theater De Meervaart, eerst als programmeur en sinds 2014 als directeur-bestuurder. Theater- en congres­centrum De Meervaart is een grootstedelijk podium in Amsterdam Nieuw-West, het grootste stadsdeel van Amsterdam. Dit cultuurhuis biedt een breed scala aan activiteiten met een grote, cultureel diverse rijkdom. Eerder richtte hij in Amsterdam Nieuw West jeugdtheaterschool 4west op waar kinderen vanaf 2 jaar kunnen deelnemen aan lessen en producties op het gebied van theater, dans en beeldende kunst.

Andreas Fleischmann was onder meer bestuurslid van Kunstbende Amsterdam en Het Toneel Speelt. Daarnaast was hij lid van de commissie Theater van de Raad voor Cultuur en jurylid van het Nederlands Theater Festival. Momenteel is hij voorzitter van de Ondernemersvereniging Centrum-Nieuw West BIZ en enkele startende culturele initiatieven.

Joop van den Ende, bestuursvoorzitter van DeLaMar Theater: ‘Wij verheugen ons op de samenwerking met Andreas Fleischmann als nieuwe directeur van ons DeLaMar Theater. Hij is een theaterman in hart en nieren. In De Meervaart is hij verantwoordelijk voor een gevarieerde programmering en de productie van eigen stukken waarmee hij een groot en cultureel divers publiek weet te trekken. Daarnaast heeft hij een gezonde zakelijke inslag en wij verwachten dat die combinatie van talenten bij uitstek past bij ons DeLaMar Theater.’

Andreas Fleischmann: ‘Dit is voor mij een prachtige uitdaging. DeLaMar Theater is een toonbeeld van cultureel ondernemerschap en gastvrijheid. Ik zie ernaar uit om mij ten volle in te zetten en samen met het team het publiek te verbreden, nieuwe verhalen te presenteren en iedere bezoeker en theatermaker zich thuis te laten voelen in DeLaMar Theater.’

DeLaMar Theater is het initiatief van de VandenEnde Foundation, het cultuurfonds van Joop en Janine van den Ende. Dit particulier gesubsidieerde theater in het hart van Amsterdam bouwt voort op een lange traditie van cultureel ondernemerschap in deze stad. Mede dankzij de spreekwoordelijke gastvrijheid en het zeer gevarieerde aanbod heeft het theater sinds de opening eind 2010 ruim 3 miljoen bezoekers verwelkomd.

Inschrijven nieuwsbrief

Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
Onze bezoekers beoordelen ons met een
/5