Contact

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u de antwoorden op alle veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar info@delamar.nl.

Voorstellingen

Hoe laat begint de voorstelling?

De aanvangstijden vindt u op de pagina's van de voorstellingen. Bekijk alle voorstellingen.

Hoe lang duurt de voorstelling?

Klik hier om naar het overzicht van alle voorstellingen te gaan. Als u vervolgens op de voorstelling van uw keuze klikt, kunt u bij 'voorstellingsduur' zien hoe lang de voorstelling duurt. Als de duur van de voorstelling niet wordt vermeld, is dit omdat de duur nog niet bekend is.

Waar gaat de voorstelling over?

Klik hier om naar het overzicht van alle voorstellingen te gaan. U kunt vervolgens de voorstelling van uw keuze aanklikken en alle informatie nalezen.

Welke cast speelt in een voorstelling?

Klik hier om naar het overzicht van alle voorstellingen te gaan. Als u vervolgens op de voorstelling van uw keuze klikt, kunt u rolverdeling bekijken.

Waar kan ik programmaboekjes kopen?

Indien er programmaboekjes verkrijgbaar zijn bij de voorstelling, kunt u terecht bij de merchandisebalie in de entreehal van het DeLaMar Theater.

Uw bezoek

Wat zijn de openingstijden van de kassa?

Bij avondvoorstellingen is de kassa open vanaf 17.00 uur tot de aanvang van de voorstelling. Wanneer er matineevoorstellingen zijn is de kassa vanaf twee uur voor aanvang geopend. De kassa is gesloten als er geen voorstellingen zijn in het theater. 

Wat is de routebeschrijving naar het DeLaMar Theater met de auto?

Plan uw route naar ons theater hier.

Wat is de routebeschrijving naar het DeLaMar Theater met het openbaar vervoer?

Plan uw route naar ons theater hier.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

U kunt uw auto parkeren in de parkeergarage Q-Park Europarking. Bovendien ontvangt u als bezoeker van het DeLaMar Theater 30% korting op de parkeerkosten. Voor meer informatie en andere parkeermogelijkheden klik hier.

Kan ik mijn jas bij de garderobe ophangen?

Ja, u kunt uw jas afgeven aan een van de theatermedewerkers bij de garderobe. Hiervoor worden geen extra kosten berekend.

Ik ben te laat, wat moet ik doen?

Mocht u te laat arriveren, dan wordt een geschikt moment afgewacht om de zaal te betreden zodat het de cast en het publiek zo min mogelijk stoort. Wanneer de voorstelling geen pauze heeft, zou dat kunnen betekenen dat u de zaal in het geheel niet kunt betreden.

Wat zijn de voorzieningen voor slechthorenden?

Het DeLaMar Theater beschikt over een ringleiding. Er zijn zowel koptelefoons als inductielussen beschikbaar. Deze lus kan aangesloten worden op gehoorapparaten. U kunt deze lenen bij onze garderobe.

Wat zijn de voorzieningen voor mindervaliden?

Het DeLaMar Theater heeft in beide zalen een aantal rolstoelplaatsen die u kunt reserveren. Daarnaast kunt u altijd terecht bij een van onze theatermedewerkers, voor eventuele assistentie.

Mag ik met mijn elektrische rolstoel of scootmobiel naar binnen?

Het hangt van het formaat van de (elektrische) rolstoel af of u hier in kunt blijven zitten. De scootmobiel kan niet mee de zaal in. U kunt overstappen op een reguliere stoel of eventueel gebruik maken van een leenrolstoel. Voor verdere informatie kunt u contact met ons opnemen.

Mag mijn blindengeleidehond/SOHO hond mee naar binnen?

Een officieel getrainde blindengeleidehond mag mee naar binnen om u te begeleiden. U kunt met ons contact opnemen om de plaatsen te bespreken.

Is het mogelijk om met een gehandicaptenparkeerkaart te parkeren?

Parkeergarage Q-Park Europarking op de Marnixstraat beschikt over vier invalidenparkeerplaatsen. Als bezoeker van het DeLaMar Theater ontvangt 30% korting op de parkeerkosten. Echter is deze korting alleen geldig in deze parkeergarage.

Voor Amsterdammers met een geldige Landelijke Parkeerontheffing (LPO) of een geldige (Europese) gehandicaptenparkeerkaart (EGP) geldt dat men overal in Amsterdam gratis mag parkeren met een digitale parkeervergunning. Voor bezoekers van Amsterdam is een dagkaart beschikbaar om gratis te mogen parkeren op reguliere parkeerplaatsen. Deze dagkaart is bij één van de servicepunten van Cition Parkeermanagement af te halen. U kunt hier ook een digitale parkeerjaarkaart voor gehandicapte bezoekers aanvragen.

Houd u rekening met verkeersdrukte in Amsterdam

Wanneer u op donderdagavond, vrijdagavond, zaterdag of zondag een voorstelling bezoekt, houd bij parkeren dan rekening met extra drukte in verband met koopavonden of koopzondag.

Waar kan ik overnachten in de buurt?

Maak uw avond uit in het DeLaMar Theater compleet met een overnachting in een van de Amsterdamse Eden Hotels, partner van het DeLaMar Theater.

Kaarten kopen

Op welke manier kan ik kaarten reserveren?

U kunt uw kaarten online, telefonisch of direct aan de kassa reserveren. Voor een online reservering klik hier.

Hoe reserveer ik online kaarten?

Op de pagina van de gewenste voorstelling kunt u kiezen voor een bepaalde datum en vervolgens op 'BESTEL KAARTEN' klikken. Door de stappen te doorlopen, kunt u uw kaarten bestellen. U dient hiervoor in te loggen met uw DeLaMar-account. Heeft u ook een Eventim account, dan dient u gebruik te maken van deze gegevens.

Hoe reserveer ik telefonisch kaarten?

Voor vragen over uw bezoek, kaarten kopen, het theater of eten & drinken kunt u dagelijks telefonisch contact opnemen via 0900 - 10 10 202 (ma t/m do 10.00 - 22.00, vr 10.00 - 18.00 en za & zo 10.00 - 16.00 uur, lokaal tarief).

Hoe reserveer ik aan de kassa mijn kaarten?

Bij avondvoorstellingen is de kassa open vanaf 17.00 uur tot de aanvang van de voorstelling. Wanneer er matineevoorstellingen zijn is de kassa vanaf twee uur voor aanvang geopend. De kassa is gesloten als er geen voorstellingen zijn in het theater. 

Kan ik voor een grote groep kaarten kopen?

Vanaf 10 personen is het mogelijk om een groepsarrangement te reserveren. Het DeLaMar Theater biedt verschillende theaterarrangementen aan, zowel borrel- als dinerarrangementen.

Alle groepsarrangementen rondom voorstellingen in het DeLaMar Theater worden verzorgd door Eventim. Maak direct een reservering of neem contact op via delamar@eventim.nl of 088 011 2662 voor een onvergetelijke avond uit voor u en uw gasten.

Hoe reserveer ik rolstoelplaatsen?

De rolstoelplaatsen zijn gesitueerd op de eerste rang in de zaal, maar rolstoelgebruikers en een begeleider krijgen een korting waardoor zij tweederangs prijs betalen. Het is niet mogelijk online rolstoelplaatsen te reserveren. Mocht u een reservering willen maken in combinatie met een rolstoelplaats dan kunt u dagelijks telefonisch contact opnemen via 0900 - 10 10 202 (ma t/m do 10.00 - 22.00, vr 10.00 - 18.00 en za & zo 10.00 - 16.00 uur, lokaal tarief).

Ik ben slecht ter been, waar kan ik het beste plaatsen reserveren?

Maakt u gebruik van een rolstoel of rollator en bent u in staat zelfstandig de zaal binnen te gaan, dan zal uw rolstoel of rollator buiten de zaal geplaatst worden. Wij raden u aan plaatsen in de zaal (niet op het balkon) en aan het gangpad te reserveren. Wanneer u aan de kassa van ons theater of telefonisch kaarten reserveert via 0900-10 10 202 (ma t/m do 10.00 - 22.00, vr 10.00 - 18.00 en za & zo 10.00 - 16.00 uur, lokaal tarief) kunt u overleggen welke plaatsen het meest geschikt zijn.

Wat is de prijs voor een kaart?

Bij elke voorstelling staan alle prijzen voor de verschillende rangen vermeld. De getoonde kaartprijzen zijn inclusief servicekosten. Daarnaast worden er per boeking €1,80 transactiekosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €3,50.

Kan ik mijn kaarten betalen met een cadeaubon en/of DeLaMar voucher?

Podium Cadeaukaart
Met uw Podium Cadeaukaart kunt u zowel online, telefonisch als aan de kassa uw kaarten betalen. Wanneer u de cadeaukaart online gebruikt, hebt u een zes-cijferige veiligheidscode nodig (ook wel pincode genoemd). Deze staat vermeld op de achterkant van uw Podium Cadeaukaart onder de grijze kraslaag.

Theater- en Concertbon
Met Theater- en Concertbonnen betalen kan uitsluitend aan de kassa van ons theater.

Nationale Musicalcard
De Nationale Musicalcard kan uitsluitend worden ingewisseld voor shows van Stage Entertainment Nederland en kan alleen worden verzilverd via de site www.stage-entertainment.nl. Kijk voor het huidige aanbod op www.musical-card.nl 

Let op: De Nationale Musicalcard kan niet worden ingewisseld voor voorstellingen in het Beatrix Theater, AFAS Circustheater en het DeLaMar Theater die niet worden geproduceerd door Stage Entertainment Nederland.

DeLaMar bon
Met een DeLaMar bon betalen kan uitsluitend aan de kassa van ons theater.

DeLaMar voucher/krediet
Uw DeLaMar krediet is zowel telefonisch als online te verzilveren. Gebruik hiervoor de unieke code die op uw DeLaMar voucher vermeld staat.

Zijn er cadeaubonnen beschikbaar?

De Podium Cadeaukaart biedt de mogelijkheid om een complete avond uit cadeau te doen. U bepaalt zelf het bedrag dat op de kaart gezet wordt en deze is in te wisselen voor toegangskaarten voor voorstellingen in het DeLaMar Theater. De Podium Cadeaukaart is te koop aan de kassa van ons theater en voor onbepaalde tijd geldig. Bij avondvoorstellingen is de kassa open vanaf 17.00 uur tot de aanvang van de voorstelling. Wanneer er matineevoorstellingen zijn, is de kassa vanaf twee uur voor aanvang geopend. De kassa is gesloten als er geen voorstellingen zijn in het theater. 

U kunt de Podium Cadeaukaart hier online bestellen. U krijgt de Podium Cadeaukaart dan per post toegestuurd.

Kan ik een CJP Cultuurkaart gebruiken?

Het DeLaMar Theater accepteert betalingen via de CJP Cultuurkaart. Cultuur coördinatoren en docenten die geïnteresseerd zijn in een voorstellingsbezoek kunnen contact opnemen met info@delamar.nl. Gezamenlijk wordt er dan gekeken naar een passend aanbod.

Zijn er speciale aanbiedingen of kortingen?

Wanneer u in het bezit bent van een CJP-pas of studentenkaart kunt u op de dag van de voorstelling maximaal 2 kaarten reserveren met 50% korting. Deze kortingskaarten kunnen vanaf 12.00 uur online besteld worden via de website en vanaf 17.00 uur aan de kassa van het theater.

Ik zag een aanbieding, kan ik mijn reservering nog aanpassen?

Het is niet mogelijk om na een reservering nog gebruik te maken van een aanbieding of korting op de reeds gemaakte boeking.

Wanneer ontvang ik mijn online bestelde kaarten?

Wanneer u hebt betaald met iDEAL of creditcard ontvangt u de kaarten per e-mail direct en per post binnen 1 week.

Is het nodig om mijn kaarten te printen?

Mocht u uw kaarten op uw mobiele telefoon hebben en de barcode is goed leesbaar, dan kunnen we de barcode scannen vanaf uw mobiele telefoon. Anders is het noodzakelijk om uw kaarten te printen om deze bij de kaartcontrole te tonen.

Weet waar je koopt

Er zijn naast de officiële verkooppunten ook veel websites waar kaarten worden aangeboden voor te hoge prijzen. Deze kaarten blijken ook niet altijd geldig te zijn. Wij raden u hierom aan alleen kaarten te reserveren via de officiële verkoopkanalen. Dat wil zeggen www.delamar.nl, www.eventim.nl, telefonisch via 0900-10 10 202 (ma t/m do 10.00 - 22.00, vr 10.00 - 18.00 en za & zo 10.00 - 16.00 uur, lokaal tarief) of direct aan de kassa van ons theater.

Kijk voor meer informatie op www.weetwaarjekoopt.nl.

Kan ik mijn reservering nog annuleren of ruilen?

Wanneer u geen gebruik kunt maken van gekochte kaarten, is het mogelijk de kaarten tot maximaal één week voor de voorstelling om te ruilen voor een andere voorstelling. Hiervoor brengen wij €2,50 per kaart in rekening. Mailt u hiervoor naar info@delamar.nl.

Ik ben ziek of verhinderd, kan ik mijn reservering annuleren?

Wanneer u geen gebruik kunt maken van gekochte kaarten, is het mogelijk de kaarten tot maximaal één week voor de voorstelling om te ruilen voor een andere voorstelling. Hiervoor brengen wij €2,50 per kaart in rekening. Mailt u hiervoor naar info@delamar.nl.

Ik ben mijn kaarten kwijt, wat moet ik doen?

Mocht u uw kaarten op uw mobiele telefoon hebben en de barcode is goed leesbaar, dan kunnen we de barcode ook scannen vanaf uw mobiele telefoon. Ook kunt u op vertoon van een geldig legitimatiebewijs aan de kassa van ons theater kopiekaarten opvragen. Dit kan uitsluitend op de dag van de voorstelling. Bij avondvoorstellingen is de kassa open vanaf 17.00 uur tot de aanvang van de voorstelling. Wanneer er matineevoorstellingen zijn is de kassa vanaf twee uur voor aanvang geopend.

De voorstelling is uitverkocht, is er een wachtlijst?

Er is helaas geen wachtlijst bij een uitverkochte voorstelling.

Hoe geef ik een adreswijziging of een afmelding voor de nieuwsbrief door?

Om uw adres of e-mailadres te wijzigen, klik hier.
Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief, klik hier.
Wilt u geen post meer van ons ontvangen, klik hier.

Hoe kan ik mijn gegevens inzien, wijzigen of laten verwijderen?

Via delamar.nl/contact/mijndelamar/ kunnen klanten een account aanmaken en inloggen om bijvoorbeeld inzage in reserveringen of persoonlijke gegevens zoals bij DeLaMar bekend, te krijgen. Binnen deze omgeving kunt u uw gegevens wijzigen. Daarnaast kunnen klanten (die geen DeLaMar account hebben) op verzoek hun gegevens inzien en ontvangen die bij DeLaMar bekend zijn en kunnen deze op verzoek worden gewijzigd of verwijderd. Klanten kunnen hun persoonlijke gegevens opvragen door een mail te sturen naar info@delamar.nl. Lees voor meer informatie ons privacy statement.

Het theater

Wat zijn de openingstijden van het DeLaMar Theater?

Bij avondvoorstellingen is de kassa open vanaf 17.00 uur tot de aanvang van de voorstelling. Wanneer er matineevoorstellingen zijn is de kassa vanaf twee uur voor aanvang geopend. De kassa is gesloten als er geen voorstellingen zijn in het theater. 

Wat is de routebeschrijving naar het DeLaMar Theater met de auto?

Plan uw route naar ons theater hier.

Wat is de routebeschrijving naar het DeLaMar Theater met het openbaar vervoer?

Plan uw route naar ons theater hier.

Is er informatie over de geschiedenis van het DeLaMar Theater beschikbaar?

Klik hier om de geschiedenis van het DeLaMar Theater te lezen.

Kan ik een plattegrond van het DeLaMar Theater bekijken?

Klik hier om de plattegrond van de Mary Dresselhuys zaal en de Wim Sonneveld zaal te bekijken.

Kan ik de fotocollectie bekijken?

Voorafgaand aan de voorstelling kunt u op uw gemak de bijzondere fotocollectie bekijken. Klik hier voor meer informatie over de fotocollectie.

Wat zijn de voorzieningen voor slechthorenden?

Het DeLaMar Theater beschikt over een ringleiding. Er zijn zowel koptelefoons als inductielussen beschikbaar. Deze lus kan aangesloten worden op gehoorapparaten. U kunt deze lenen bij onze garderobe.

Wat zijn de voorzieningen met betrekking tot mindervaliden?

Het DeLaMar Theater is geheel rolstoelvriendelijk en heeft in beide zalen een aantal rolstoelplaatsen die u kunt reserveren. De Mary Dresselhuys zaal kunt u met de lift bereiken. Tevens zijn er in het gebouw twee invalidentoiletten aanwezig. U kunt op de dag van de voorstelling altijd terecht bij een van onze theatermedewerkers, mocht zich onverhoopt een probleem voordoen.

Eten & Drinken

Informatie over het Grand Café

In het DeLaMar Theater bevindt zich een gezellig Grand Café waar u de avond sfeervol en smakelijk kunt starten. De vlotte service zorgt ervoor dat u op tijd in de zaal zit. Na afloop van de voorstelling is het Grand Café dé plek om, onder het genot van een drankje, ontspannen en gezellig na te praten. Klik hier voor meer informatie over eten en drinken in het DeLaMar Theater.

Hoe maak ik een reservering voor het Grand Café DeLaMar?

Maak online een reservering voor het Grand Café DeLaMar. Voor vragen kunt u mailen naar grandcafe@delamar.nl. Ook zijn wij op woensdag tot en met zondag telefonisch te bereiken tussen 15.00 en 21.00 uur op 020 – 555 2605.

Alle groepsarrangementen rondom voorstellingen in het DeLaMar Theater worden verzorgd door Eventim. Maak direct een reservering of neem contact op via delamar@eventim.nl of 088 011 2662 voor een onvergetelijke avond uit voor u en uw gasten.

Hoe ziet het menu in het Grand Café DeLaMar eruit?

Bekijk de menukaart van het Grand Café.

Wat zijn de openingstijden van het Grand Café DeLaMar?

Op de webpagina van het Grand Café kunt u op de kalender zien op welke dagen het Grand Café geopend is. Bij avondvoorstellingen is het Grand Café dan vanaf 17.00 uur geopend en bij matineevoorstellingen vanaf 12.00 uur.

Kan ik een pauzearrangement reserveren?

Wij bieden u de mogelijkheid om een pauzearrangement te reserveren dat tijdens de pauze voor u klaar staat. U kunt dit via het bestelproces van de tickets boeken, ook nog op een later moment.

Wat zijn de mogelijkheden qua arrangementen?

Vanaf 10 personen is het mogelijk om een groepsarrangement te reserveren. Een bezoek aan een voorstelling in combinatie met een feestelijk arrangement is voor uw relaties een onvergetelijke ervaring. Het DeLaMar Theater biedt verschillende theaterarrangementen aan, zowel borrel- als dinerarrangementen.

Alle groepsarrangementen rondom voorstellingen in het DeLaMar Theater worden verzorgd door Eventim. Maak direct een reservering of neem contact op via delamar@eventim.nl of 088 011 2662 voor een onvergetelijke avond uit voor u en uw gasten.