‘Geslaagd eerbetoon aan de fantasie van Annie M.G. Schmidt’
NRC Handelsblad
Musical

Was getekend, Annie M.G. Schmidt

Met Simone Kleinsma en William Spaaij
Duur: 2 uur 45 minuten incl. pauze
Zaal: Wim Sonneveld zaal

Musical over Nederlands meest geliefde schrijfster Annie M.G. Schmidt. Iedereen kent de bekende nummers als: Op een mooie Pinksterdag, Margootje en Vluchten kan niet meer. Maar wie was de vrouw achter de schrijfster? Simone Kleinsma neemt, in deze biografische musical die gebaseerd is op de bestseller Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt van Annejet van der Zijl, de titelrol op zich. Kleinsma geeft in Was Getekend, Annie M.G. Schmidt met haar stem, gevoel voor humor en liefde voor de Nederlandse taal gestalte aan Annie M.G. Schmidt. In haar rol blikt ze samen met haar zoon Flip (William Spaaij), terug op haar leven vol hoogtepunten maar ook dieptepunten. Het meisje dat een eenzame jeugd beleefde en uitgroeide tot dé schrijfster van Nederland.

Alle speeldata
Met meer dan 9 personen? Klik hier
 
Prijzen

Dinsdag, woensdag en donderdag

1e rang 2e rang 3e rang
€52,00 €44,00 €31,00

Vrijdag en zaterdagavond

1e rang 2e rang 3e rang
€62,00 €53,00 €36,00

Zaterdagmiddag en zondagmiddag

1e rang 2e rang 3e rang
€67,00 €54,00 €39,00

Gouden rang
Boek voor €10,- extra kaarten op de gouden rang, dan zit u gegarandeerd op de beste plaatsen in de zaal.

Boekingskosten
De getoonde kaartprijzen zijn inclusief servicekosten. Daarnaast worden er per boeking €1,80 transactiekosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €3,50.

Stadswandeling - Annie M.G. Schmidt

Als fan van Annie M.G. Schmidt kun je dit theaterseizoen niet alleen naar de musical, je kunt ook een wandeling maken langs de vele plekjes in Amsterdam waar Annie M.G. Schmidt heeft gewoond en gewerkt. Wandelgids en theaterkenner Daan Bartels vertelt onderweg het levensverhaal van de schrijfster.

De wandeling is 7 kilometer lang en het lopen van de route duurt bijna 3 uur, inclusief pauze. Wil je mee met gids Daan Bartels? Meld je dan aan via wandelenmetdaan.nl.

kaarten

Eten en drinken met een vleugje theater

Maak je theaterbezoek compleet met een heerlijke lunch of diner in ons sfeervolle Grand Café. Onze vlotte medewerkers zorgen ervoor dat je weer op tijd in de zaal zit, waardoor je onbezorgd kunt genieten. Hiernaast kun je in DeLaMar Theater natuurlijk ook terecht voor een pauzearrangement of een gezellige naborrel.

Houd jij ook van theater?

In onze nieuwsbrief vind je onder andere de nieuwste voorstellingen, exclusieve voorproefjes en leuke extraatjes. Schrijf je snel in!
Onze bezoekers beoordelen ons met een
4.5/5