Geschiedenis

Een uniek theater

DeLaMar heeft een theatergeschiedenis die tot de verbeelding spreekt. Grote namen als Wim Kan, Wim Sonneveld en Freek de Jonge traden op in het vroegere Nieuwe de la Mar Theater aan het Leidseplein. In november 2010 werd het theater na een ingrijpende renovatie opnieuw geopend door toenmalig koningin Beatrix. Sindsdien kan ons publiek weer genieten van mooie musicals, indrukwekkend toneel en hilarisch cabaret. Grote successen zijn onder andere de zomerkomedies met Tjitske Reidinga en de musical Hij gelooft in mij, over het leven van André Hazes. Hiernaast staat DeLaMar bekend om indrukwekkende zakelijke evenementen als de uitreiking van de Michelinsterren, muziekconferentie ADE en de vele filmpremières.

VandenEnde Foundation
Bij de lancering van de VandenEnde Foundation in 2001, presenteerden Joop en Janine van den Ende hun langetermijnvisie op de Foundation. Volgens hen zou de Foundation ooit een eigen, fysieke plek moeten hebben die recht zou doen aan de doelstellingen: de ontwikkeling van jong talent, cultureel ondernemerschap en cultuureducatie. Toen op 28 november 2010 DeLaMar haar deuren opende voor het publiek, werd na bijna tien jaar de oorspronkelijke visie verwezenlijkt met een eigen theater. Een cultuurhuis waarin het aanbod van kwalitatief en aantrekkelijk theater samenvalt met het stimuleren van talent en cultureel ondernemerschap.

De VandenEnde Foundation is het particuliere cultuurfonds van Joop en Janine van den Ende. Het is de missie van de VandenEnde Foundation om ondernemerschap in cultuur te bevorderen. Culturele instellingen worden bijvoorbeeld gestimuleerd om nieuwe initiatieven te nemen en hun ondernemende kwaliteiten te versterken. Ook ondersteunt de Foundation individuele kunstenaars met studiebeurzen om hun talenten verder te kunnen ontwikkelen.

Bekijk de ANBI informatie.

 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de grenzeloze zakelijke mogelijkheden binnen ons bijzondere theater? Meld u dan aan voor onze zakelijke nieuwsbrief!
Contact Contact
accepteer marketingcookies
om de video te kunnen bekijken.