Achter het Huis

Eigentijdse bewerking van het dagboek van Anne Frank

Recensies

‘Een gedurfd standpunt van de makers’ NRC
‘Voortdurend zitten de bewoners elkaar dwars, soms letterlijk, in slim door elkaar gemonteerde scènes’ de Volkskrant
‘De dialogen zijn soms wel erg literair maar geestig en to the point, en de acteurs zijn zonder uitzondering uitstekend’ HDC Media

Gebaseerd op Het dagboek van Anne Frank. Anne Franks dagboek behoort al decennia tot een van de meest gelezen boeken ter wereld. De manier waarop Anne haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren. Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met haar? Hoe was dat voor de mensen om haar heen? Deze vragen vormden het uitgangspunt voor de nieuwe toneelbewerking gebaseerd op Anne Franks dagboek door Ilja Leonard Pfeijffer. Zijn benadering laat zien wat het zo dicht op elkaar samenleven, terwijl buiten de vijand rondloopt, met mensen doet. Deze opeenstapeling van emoties als angst, liefde, hoop en wanhoop wordt helaas nog steeds dagelijks ervaren in oorlogsgebieden.

Productie

Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer
Regie: Johan Doesburg
Producent: Hummelinck Stuurman Theaterproducties

Rolverdeling

Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos, Raymonde de Kuyper, Cees Geel, Marie Louise Stheins, Michiel Nooter, Joost Koning en Amarenske Haitsma

Groepsarrangementen

Vanaf 10 personen is het mogelijk om een groepsarrangement te reserveren. Een bezoek aan een voorstelling in combinatie met een feestelijk arrangement is voor uw relaties een onvergetelijke ervaring. Het DeLaMar Theater biedt verschillende theaterarrangementen aan, zowel borrel- als dinerarrangementen.

Alle groepsarrangementen in het DeLaMar Theater worden verzorgd door Bookx. Klik hier om een reservering te maken voor een onvergetelijke avond uit voor u en uw gasten.