Verhalen voor jou

In DeLaMar willen we verhalen aanbieden die voor iedereen herkenbaar zijn.
Om je mee te nemen in de totstandkoming van die verhalen, maken we allerlei extra video’s, foto’s en interviews.
Zo krijg jij een exclusief kijkje achter de schermen!

Publieksreacties Familiespel

“Ik vond het echt geweldig!” De eerste bezoekers van Familiespel laten weten wat ze van de voorstelling vonden.

Dilemma's met de cast van Sweeney Todd

In je onderbroek op het toneel staan of een nummer vals inzetten? De cast van Sweeney Todd weet het wel…

Teaser-opname van Mozarts Zauberflöte

Neem een kijkje achter de schermen bij de spectaculaire teaser-opnames van Mozarts Zauberflöte. Hoofdrolspelers Sofia Ferri en Roman Brasser zijn geliefden in deze muziektheatervoorstelling, en met hun chemistry zit het duidelijk al goed!

Ken je collega's met de cast van Sweeney Todd

De repetities van de musical Sweeney Todd gaan beginnen; hoog tijd om te checken hoe castleden Jonathan Demoor, Lone van Roosendaal, Simone Kleinsma en Samir Hassan over elkaar denken!

Finish the lyrics met de cast van Grease

De liedjes in de musical Grease zijn naar het Nederlands vertaald, maar kennen de castleden de Engelse versies ook nog een beetje? En hoe zit het met jouw Grease-kennis? Test het in een spelletje ‘finish the lyrics’.

Director Emma Rice on Wuthering Heights

“Wuthering Heights is fierce, it’s elemental, it’s wild and musical and passionate to it’s core.” In this interview from the National Theatre director Emma Rice talks about her interpretation of Emily Brontë's masterpiece and how she found it to be more relevant than ever.

Levensechte videoprojecties

In De scheepsjongens van Bontekoe lijkt het dankzij bijzondere projecties net alsof er jungledieren op het podium sluipen. Videokunstenaar Wieger Steenhuis creëerde deze beelden, die tijdens de voorstelling live worden aangestuurd door de acteurs.

De acteurs van Familiespel

In de komedie Familiespel nemen Bas Hoeflaak, Annick Boer, Mark Rietman en Jacqueline Blom zowel de volwassen- als kinderrollen op zich. Bas geeft een voorproefje!

“Ik heb vreselijk zitten janken”

Acteurs Xander van Vledder en Maartje van de Wetering vertellen welke indruk het boek Komt een vrouw bij de dokter van Kluun en de nieuwe toneelbewerking hiervan op hen maakte. Binnenkort kruipen zij namelijk in de huid van Stijn en Carmen!

Even voorstellen

De cast van het indrukwekkende toneelstuk Gelukzoekers op Sumatra over de Nederlandse koloniale bezetting van Indonesië stelt zich even aan je voor!

Maak kennis met Rosa en Yari

Acteurs Rosa Weekers en Yari van der Linden proberen de reis van de Nieuw Hoorn te reconstrueren, zoeken uit of ze op hun personage lijken en nog veel meer!

De Artiestenfoyer

We hebben een podcast! Hierin vertellen allerlei leuke artiesten die binnenkort in DeLaMar over hun theatergeheimen, backstage verhalen, blunders en nog veel meer. Abonneer je op ‘De Artiestenfoyer’ in je favoriete podcast app om niets te missen.

Maak kennis met Pleun en Annabelle

Acteurs Pleun de Roode en Annabelle Hinam raden specerijen, vertellen wat ze mee zouden nemen op een VOC-schip en nog veel meer!

Optreden bij Tijd voor Max

The Legends gaven in de studio van Tijd voor Max alvast een swingend voorproefje van hun nieuwe voorstelling, met het nummer ‘C’est si bon’!

De inspiratie voor Gemma

Hoofdrolspeler, regisseur en schrijver Fabian Claes Jansen legt uit welk bijzonder levensverhaal aan de wieg stond van de voorstelling Gemma.

Chaotisch interview over Before after

“Ik sta te schreeuwen op camera!” Een interview met acteurs Coen Bril en Desi van Doeveren over de musical 'Before after' ontspoorde een beetje…

Een voorproefje van Checkpoint Charlie

Linda Verstraten en Jeffrey Italiaander brachten tijdens de repetities voor ‘Checkpoint Charlie’ alvast een stuk uit het door Stef Bos geschreven nummer ‘Doe je ogen dicht’ ten gehore, en dat belooft veel goeds!

Musicalsterren én vriendinnen

Onder leiding van regisseur Jim Bakkum vertellen Renée en Bettina alles over hun gezamenlijke liedjesprogramma #perfect. En over woensdag wijndag. En Musical Awards jaloezie. En over kotsen in de trein.

Soy Kroon interviewt Marlijn Kamerling

Acteur Soy Kroon vertolkt het verhaal van Merlijn Kamerling en zijn relatie met zijn vader Antonie Kamerling in de voorstelling ‘Nu ik je zie’. Hoe kijken Soy en Merlijn tegen de voorstelling (en elkaar) aan?

Team Wolfie of team Tonnie?

Met wie kunnen de bezoekers van ‘Wolfgang, het wonderjong’ zich het meest identificeren; met de ambitieuze Wolfie Amadeus Mozart of de jaloerse Tonnie Salieri?

Ontmoet de personages

Een paar personages uit ‘Wolfgang, het wonderjong’ stelt zich op geheel eigen wijze aan je voor!

De eerste scriptlezing

De cast en creatives van De scheepsjongens van Bontekoe kwamen voor het eerst bij elkaar om samen het script door te nemen. En natuurlijk mag jij meekijken

De premièregasten aan het woord

Tijdens de feestelijke voorstelling van ‘Wolfgang, het wonderjong’ werd wel duidelijk dat deze familievoorstelling écht voor alle leeftijden leuk is.

De allereerste publieksreacties

Een sixpack van het lachen door ‘Wolfgang, het wonderjong’, dat is niet verkeerd toch? De eerste publieksreacties beloven in ieder geval veel goeds!

Backstage bij Snowponies

Neem een kijkje achter de schermen bij Snowponies! Inclusief haastverkledingen en een wel heel realistisch sound effect...

Schrijver Don Duyns over Wolfgang, het wonderjong

Mozart in 'The voice of Austria'?! ‘Wolfgang, het wonderjong’-schrijver Don Duyns vertelt alles over zijn versie van Wolfgang Amadeus Mozart.

Een gesprek over dementie

Dinant Bekkenkamp van Alzheimer Nederland en Hendrik Groen-hoofdrolspeler Beau Schneider gaan in gesprek over dementie. Voor Beau een persoonlijk onderwerp: naast dat hij een persoon met dementie op het toneel vertolkt, leed zijn vader Eric Schneider ook aan deze ziekte.

Victoria's vlogs

Victoria, de hoofdpersoon in De hond die licht gaf, is gek van uitvindingen en proefjes. Aan de hand van deze video’s kun je thuis met haar mee experimenteren! Bekijk de videoserie

De acteurs uit Kikker is verliefd!

Taart voor Kikker, want de repetities van Kikker is verliefd zijn begonnen! De acteurs van deze vrolijke musical vertellen waren ze het meest naar uitkijken.

Ontmoet de decor- en kostuumontwerper van Grease

Decor- en kostuumontwerper Joris van Veldhoven laat Grease, een verhaal van alle tijden, in het nu plaatsvinden. Hoe hij dat doet, hoor je hier!

Media Inside over Van Kooten en de beat

Media Inside-presentator Marcel van Roosmalen is fan van de nieuwe show van Kasper van Kooten, en in het bijzonder van één liedje…

De première van Before after

De premièregasten van Before after vertellen je graag wat deze gloednieuwe musical zo bijzonder maakt!

Santa Claus is coming to town

Om je alvast helemaal in de kerststemming te brengen, zingen Yoran en Esmée de bekende kersthit Santa Claus is coming to town!

Meekijken bij Wolfgang, het wonderjong

De repetities voor ‘Wolfgang, het wonderjong’ zijn begonnen! Tonnie Salieri, zusje Nannie en de Weense keizer hebben in ieder geval al heel veel zin in deze hilarische familiemusical…

Ontmoet de muzikale supervisor van Grease

Zingen in Grease is geen wereldkampioenschap hard zingen, maar waar is muzikaal leider Ad van Dijk dan naar op zoek? Je hoort het in deze video!

Ontmoet de choreograaf van Grease

Choreograaf Daan Wijnands legt uit hoe de dansaudities voor Grease in z’n werk gaan, en vertelt over de invloeden van o.a. TikTok op zijn choreografie.

De première van Zo vader, zo zoon

Jon van Eerd kruipt voor de laatste keer in de huid van zijn bekende typetje ‘Harrie Vermeulen’ in de komedie ‘Zo vader, zoon’. En dat zorgde voor hilariteit bij het premièrepubliek!

Ontmoet de regisseur van Grease

Regisseur Servé Hermans legt tijdens de audities van Grease uit hoe hij ervoor gaat zorgen dat de musical jong en vernieuwend wordt.

De première van Kruimeltje

Dat Kruimeltje echt een voorstelling is voor het hele gezin, kun je wel zien in dit premièreverslag! Luister naar wat jong én oud van deze hartverwarmende musical vonden.

Ontmoet de producent van Grease

Benieuwd wat de rol van producent Albert Verlinde is in Grease of waar hij extra op let tijdens de audities? Hij vertelt het je allemaal!

Optreden van Ellen ten Damme bij Jinek

Nederlands meest veelzijdige zangeres en haar 6-koppige band verzorgen een oogverblindend en meertalig gemaskerd bal, vol verrassende en herkenbare songs.

Repeteren: De laatste week

De laatste repetitieweek is aangebroken! Castleden als Nandi van Beurden vertellen hoe het er bij Zo vader zo zoon aan toe gaat.

Repeteren: Het decor

De acteurs van Zo vader zo zoon zijn hard aan het repeteren! Neem een kijkje achter de schermen en bij de bouw van het ingenieuze decor.

Repeteren: Arie Cupé

De repetities voor Zo vader zo zoon zijn begonnen! In deze aflevering o.a. een uitgebreid interview met acteur Arie Cupé.

De première van Assepoester

Bij de musical Assepoester hoort natuurlijk een première vol pracht en praal! In deze video zie je hoe de castleden en premièregasten deze feestelijke dag hebben beleefd.

Het live orkest onder leiding van Jeroen Sleyfer!

Een onmisbaar onderdeel van Charlie and the chocolate factory is het live orkest onder leiding van Jeroen Sleyfer! Duik met Jeroen mee de orkestbak in om te horen hoe hij het pauze-nummer uit de musical heeft gearrangeerd.

Pim Veulings over de oempa loempa's

Benieuwd waarop de oempa loempa's in de Nederlandse versie van Charlie and the chocolate factory zijn geïnspireerd? Choreograaf Pim Veulings vertelt je er alles over!

Wie van de twee Plien&Bianca

Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar Plien & Bianca verschillen toch ook flink van elkaar! Wie van de twee komt er bijvoorbeeld met de gekste ideeën voor hun voorstelling? En wie is het grootste podiumbeest? Je ziet het allemaal in deze video!

Premièreverslag Charlie and the chocolate factory

‘Een van de beste musicals die ik in tijden heb gezien!’ De première van Charlie and the chocolate factory leverde héle enthousiaste publieksreacties op…

Publieksreacties Charlie and the chocolate factory

Onze bezoekers over de eerste try-outs van Charlie and the chocolate factory! Dat belooft wat...

Repeteren voor de Uitmarkt

Een van de Charlies uit Charlie and the chocolate factory neemt je mee achter de schermen bij de repetities voor het optreden bij de Musical Awards: the Kick-off.

De fotoshoot van Sweeney Todd

Kijk mee bij de fotoshoot van Sweeney Todd en hoor waarom Simone Kleinsma en Hans Peter Janssens zo gek zijn op deze messcherpe musical!

De kostuums van Willy Wonka

Kostuumontwerper Mattijs van Bergen vertelt over de kleding van Willy Wonka (Remko Vrijdag); het enige kostuum in de voorstelling wat zich aanpast aan het decor!

De kostuums van de Slokjes

Caspar Slok en mevrouw Slok (Anne-Marie Jung) zijn in deze voorstelling rasechte Limburgers! En Caspar heeft wel een heel bijzonder attribuut bij zich…

Het decor: The chocolate garden

De chocoladetuin in de fabriek van Willy Wonka spreekt mede dankzij alle eetbare decorstukken natuurlijk ontzettend tot de verbeelding. Hoe brengt decorontwerper Joris van Veldhoven deze scène tot leven?

Het decor: Wonkavision

Een andere bijzondere kamer in de fabriek is ‘Wonkavision’. Dit decor is volledig geïnspireerd door kunstenaar Dalí, en zorgt er op allerlei manieren voor dat de spanning in de voorstelling wordt verhoogd…

Repetities van Falsettos

In deze video kun je meekijken met de repetities voor Falsettos en vertelt de cast meer over deze prachtige musical. Het belooft een van de meest bijzondere voorstellingen van de zomer te worden, mis het niet!

Wie speelt Willy Wonka?

Remko Vrijdag gaat de rol van Willy Wonka spelen in Charlie and the chocolate factory! Tijdens de perspresentatie gaf hij samen met zijn mede-castleden alvast een voorproefje van deze onweerstaanbare musical, en dat smaakt naar meer…

De eerste muzikale repetitie van Charlie

De musical Charlie and the chocolate factory was eerst op Broadway en West End te zien, maar nu komt er een Nederlandse versie aan! Muzikaal leider Jeroen Sleyfer en regisseur Jasper Verheugd vertellen op welke manieren ze de muziek perfect passend maken voor deze nieuwe bewerking.

9 redenen om Festen te kijken

De cast van Festen legt uit waarom je hun voorstelling niet wil missen! En met opmerkingen als ‘gewoon fenomenaal’ en ‘hiervoor ga je naar het theater’ doen onze bezoekers er een schepje bovenop. Wees er wel snel bij, Festen is nog t/m zondag te zien.

Persoonlijke boodschap van Tineke Schouten

In deze 25ste jubileumshow laat Tineke je weer hartelijk lachen om splinternieuwe typetjes met al hun menselijke tekortkomingen. En natuurlijk ontbreken de mooie gevoelige liedjes niet.

Dit vindt het publiek van Annie

"Ik ben totaal omvergeblazen!" Ons publiek is gek op Annie, kom jij nog naar deze hartverwarmende familiemusical kijken? De hele meivakantie te zien in DeLaMar.

Repetities van De mol en de paradijsvogel

Een indringende nieuwe musical in wording, over de zoektocht naar queer rolmodellen en naar je eigen identiteit.

Dit vindt het publiek van Come from away

“Het is een van de beste dingen die ik in de afgelopen jaren heb gezien”, aldus musicalster Lone van Roosendaal. Mocht je nog twijfelen of je Come from away wil gaan zien, dan moet je deze publieksreacties zeker even luisteren!

Wie van de twee met Nesrin en Sharona van Koefnoen live

Als je aan stijl en klasse denkt, denk je natuurlijk aan Nesrin (sorry Sharona)! Al Nesrins wijsheden over hoe je je moet gedragen en kleden hoor je tijdens 'Koefnoen live', t/m zondag in DeLaMar.

Okko en Eus verkennen DeLaMar

Voordat de typetjes van 'Koefnoen live' voor het eerst in DeLaMar stonden, moest iedereens favoriete ANWB-stelletje Okko & Eus van tevoren natuurlijk op verkenning. Van het toilet van Mary Dresselhuys tot aan het portret van Huub van Stapelen (?), niets bleef onbesproken!

Newfoundlandse slang met de cast van Come from away

Om dichter bij hun Newfoundlandse personages te komen, proberen drie castleden van Come from away allerlei woorden uit het plaatselijke dialect te vertalen. In de video hierboven zie je hoe ze dat afging, bereid je in ieder geval voor op een heleboel woordgrapjes…

Raad het lentelied met de cast van Volkstuin complex

De muzikale komedie Volkstuin complex zit vol frisgroene liedjes. Maar hoe goed kennen castleden Rop Verheijen en Ricky Koole lentenummers die niet in de voorstelling te horen zijn? We zijn benieuwd of jij de nummers nóg eerder kan raden!

Wie van de twee met Diana & Zonen

Wie zou het eerst met een royal trouwen? En wie maakt de meeste blunders op het podium? Diana & Zonen-castleden Gitty Pregers en Desi van Doeveren spelen 'Wie van de twee', waar wel uit blijkt dat ze net zo'n komisch duo zijn als hun personages!

Finish the lyric met Diana & Zonen

Hoe goed hebben de hoofdrolspelers van Diana & Zonen hun liedteksten onthouden tijdens de lockdown? Marlijn Weerdenburg en Jonathan Demoor nemen het op tegen Brigitte Heitzer en Freek Bartels in het spelletje ‘finish the lyric’.

Would you rather... met Diana & Zonen

Would you rather… De Royals moeten in deze nieuwe video lastige dilemma's beantwoorden!

Het showritueel van Peter Pannekoek

Tijdens de try-outs van zijn oudejaarsconference in DeLaMar vertelde cabaretier Peter Pannekoek hoe hij zich voorbereidt op zijn optredens. en daar komen blijkbaar heel veel wc-bezoekjes bij kijken...

Charlie Chan Dagelet over Medea

Tijdens de fotoshoot voor de voorstelling Mamma Medea vertelt actrice Charlie Chan Dagelet over hoe zij tegen het beroemde personage Medea aankijkt.

Titanic vaart uit!

De blauwe loper werd uitgerold voor de feestelijke première van Titanic de musical. Was het een behouden vaart? Je hoort het hier!

De première van Come from away

Bekijk hoe de cast zich voorbereidde op de feestelijke première van Come from away, en wat de premièregasten van deze Nederlandse versie van de internationale hitmusical vonden!

De kerst-cd van Alex Klaasen

In het kader van zijn kerstshow Snowponies heeft Alex Klaasen een heuse kerst-cd uitgebracht, die bij de voorstelling te verkrijgen is. Bekijk hier alvast de clip van de kersthit Oh ragoutbakje!

De cast & creatives over Old Bridge

Ben je benieuwd waar de voorstelling Old Bridge nou eigenlijk over gaat? De cast & creatives van de voorstelling vertellen je er alles over!

De eerste try-outs van Come from away

“Echt een supergave voorstelling!” De eerste try-outs van Come from away zitten erop, en na het horen van alle enthousiaste publieksreacties krijgen wij nóg meer zin in deze hartverwarmende musical.

De muziek van Come from away

De cast en het orkest van Come from away kwamen voor het eerst samen om de prachtige nummers uit de musical te spelen. En dat was genieten!

Theaterverhalen met Het oog van de storm

Het oog van de storm-castleden Hans Croiset, Anne Wil Blankers en Johanna ter Steege draaien al een lange tijd mee in de theaterwereld, hoog tijd om ze te vragen naar hun meest gedenkwaardige theaterverhalen!

Het liedjes-associatiespel met Charly Luske

Van Robbie Williams tot aan The greatest showman, Charly Luske zingt het allemaal in het liedjes-associatiespel!

De eerste repetitiedag van Titanic

Tijdens de Uitmarkt was er al een spectaculair optreden van Titanic te zien, maar nu zijn de officiële repetities voor de musical dan eindelijk begonnen. En de cast, die staat te popelen!

Het showritueel van Annick Boer

Je kent haar van haar rollen in o.a. De TV Kantine, The bridges of Madison County en Ja zuster, nee zuster, maar binnenkort staat Annick Boer in ons theater met haar eerste eigen cabaretvoorstelling! Hoe bereidt ze zich hierop voor?

De eerste repetitiedag van Come from away

Come from away is lekker aan het repeteren in DeLaMar West! In deze video vertellen een aantal castleden en creatives over hoe ze de allereerste repetitiedag van deze bijzondere musical hebben ervaren.

Simone beantwoordt vragen van volgers

Altijd al meer willen weten over Simone Kleinsma? Bekijk dan deze video waarin ze vragen van volgers beantwoordt.

Freek Bartels en Jonathan Demoor bij Tijd voor MAX

Jonathan Demoor en Freek Bartels geven in Tijd voor MAX een voorproefje van het nummer 'Open ogen' uit de musical Diana en Zonen.

Backstage bij Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

Benieuwd naar de Nederlandse versie van dit wereldberoemde toneelstuk? Neem een kijkje achter de schermen!

Diana & Zonen aftermovie première

We hebben er lang naar uitgekeken, maar 12 september ging dan eindelijk de koninklijke musical Diana & Zonen in première! Bekijk een sfeerverslag van deze feestelijke middag.

Caroline kijkt uit naar Fadua El Akchaoui

Caroline kijkt uit naar Wrak: het coming of age-verhaal van Fadua El Akchaoui. Naar welke voorstelling kijk jij uit in DeLaMar? Ontdek het zelf!

Ruben kijkt uit naar Knock-out

Ruben kijkt uit naar de turboslapstickvoorstelling Knock-out. Naar welke voorstelling kijk jij uit in DeLaMar? Ontdek het zelf!

Joan kijkt uit naar Diana & Zonen

Joan kijkt uit naar de koninklijke musical Diana & Zonen. Naar welke voorstelling kijk jij uit in DeLaMar? Ontdek het zelf!

Zó overleef je de Rocky horror show

Iedereen die nog nooit bij een live uitvoering van de Rocky horror show is geweest, staat bekend als een Rocky Horror Virgin. Daarom zetten we wat handige do’s en don’ts op een rij voor een onvergetelijke eerste keer!

Zó dans je de Time warp!

De Time warp is een van de bekendste nummers uit de musical Rocky horror show, en het leuke is dat iedereen mee mag doen! Bereid je vast voor en leer de choreografie. ‘It’s just a jump to the left…’

Het publiek over Diana & Zonen

De koninklijke musical Diana & Zonen zit midden in de try-outs; het ideale moment om onze bezoekers te vragen wat ze van de voorstelling vinden!

Het verbrande huis op Oerol

Toen Bodil de la Parra ‘Het verbrande huis’ op Oerol speelde, is er een mooie reportage over de voorstelling gemaakt. Bekijk hem hier!

Maak kennis met de kindercast

De voorbereidingen van de familiemusical ‘Dolfje Weerwolfje’ zijn gestart! Tijdens de eerste doorpas van de kostuums stelt een deel van de cast zich aan je voor.

Uitmarkt 2021 - Diana & Zonen

Tijdens de Musical Awards: de Kick-off zong de cast van Diana & Zonen live vanaf het Museumplein het nummer 'Wijs Mij Niet Af'.

Uitmarkt 2021 - Spring awakening

Tijdens de Musical Awards: de Kick-off zong de cast van Spring awakening live vanaf het Museumplein het nummer 'Alles is kut'.

Uitmarkt 2021 - Amélie de musical

Tijdens de Musical Awards: de Kick-off zong de cast van Amélie de musical live vanaf het Museumplein een medley van 'De Vlucht van de Bromvlieg / Dromen Zijn Voor Dwazen'.

Uitmarkt 2021 - Rocky horror show

Tijdens de Musical Awards: de Kick-off zong de cast van Rocky horror show live vanaf het Museumplein een medley van 'Time Warp / Sweet Transvestite'.

Uitmarkt 2021 - Titanic de musical

Tijdens de Musical Awards: de Kick-off zong de cast van Titanic de musical live vanaf het Museumplein een medley van 'In Elke Tijd / Vaar Door'.

Uitmarkt 2021 - Come from away

Tijdens de Musical Awards: de Kick-off zong de cast van Come from away live vanaf het Museumplein een medley van 'Welkom op de Rots / Mijn Vlucht door de Lucht'.

Ik kijk uit naar - quiz

Het nieuwe theaterseizoen is begonnen! Naar welke voorstelling kijk jij uit in DeLaMar?

DeLaMar viert 10-jarig jubileum met cadeau aan Amsterdamse ziekenhuizen

DeLaMar heeft een bijzondere manier gekozen om haar 10-jarig jubileum te vieren: in samenwerking met de VandenEnde Foundation schenkt het theater 10.000 kaarten voor 10 verschillende voorstellingen aan de ziekenhuizen in Amsterdam.

Het fotoshootspel met de cast van Knock-out

De acteurs en dansers van de turboslapstickvoorstelling Knock-out moesten zo veel mogelijk door ons geïnstrueerde poses maken in één minuut. Zouden ze iemand door de lucht kunnen laten vliegen?

Werken bij DeLaMar Theater

Ben jij ook zo gastvrij? Dan is werken bij DeLaMar Theater echt iets voor jou!

Achter de schermen bij Trapeze

Tijdens een fotoshoot voor Trapeze vertellen hoofdrolspelers Peter Blok en Bas Hoeflaak over de voorstelling en hun personages. En laten ze hun spierballen zien.

Vier samen met ons het vernieuwde Leidseplein!

Het Leidseplein is op de schop gegaan, en dat gaan we vieren. Samen met andere culturele instellingen organiseren we het Leidseplein Festival!

Danique met 'Dit ben ik'

'Dit ben ik' is de eerste single uit de musical Diana & Zonen, een verhaal over sterke vrouwen die hun eigen keuzes maken.

Brigitte Heitzer: Laat los

Brigitte Heitzer gaf bij Tijd voor Max een voorproefje van de musical Diana & Zonen. Bekijk haar optreden met het nummer 'Laat los'.

Willemijn Verkaik: Mijn vlucht door de lucht

Musicalster Willemijn Verkaik gaf bij Tijd voor Max een voorproefje van de musical Come from away. Bekijk haar prachtige vertolking van ‘Mijn vlucht door de lucht’ (Me and the sky).

Theater. Mooier dan ooit.

Samen met theaters door heel Nederland tellen we af naar het moment dat we weer open mogen. En in de tussentijd geven we mooie prijzen weg!

Murder ballad: de première

Een spannende première van een hele spannende musical… bekijk hier de reacties van de premièregasten!

Op het puntje van je stoel bij Liefdesles

Schrijver/regisseur Koos Terpstra en schrijver/actrice Nhung Dam willen met Liefdesles de spanning van ‘bingewatch-series’ op televisie in een theaterstuk vatten. Hier vertellen ze meer over het maakproces van dit spannende relatiedrama!

Onschuldige zinnetjes vol gevaar

De komedie Een man een man wemelt van ogenschijnlijk onschuldige zinnetjes, waarin toch gevaar schuilt. Acteurs Pierre Bokma en Peter Blok vertellen waarom dit scherp geschreven toneelstuk zo leuk is om te spelen.

Marlijn Weerdenburg en Paul de Munnik

Marlijn belt aan bij Paul de Munnik, om hem voor het eerst het eindresultaat van hun samenwerking te laten horen: het nummer ‘Je woorden en je stem’.

Marlijn Weerdenburg en Bertolf

Marlijn gaat langs bij singer-songwriter Bertolf. Samen leggen ze uit hoe ze het prachtige nummer ‘Moed’ hebben geschreven.

Daar ben je familie voor

Hoe is het om op het toneel een gezin te spelen, terwijl je in het echte leven ook familie van elkaar bent? Anneke Blok, Paul R. Kooij, Kaatje Kooij en Piet Kooij vertellen hoe zij het werken aan Een goed jaar hebben ervaren.

Repeteren met Igone de Jongh

Prima ballerina Igone de Jongh is hard aan het repeteren voor haar voorstellingen in het theater. Hier zie je hoe dit eraan toegaat!

Doris Baaten zingt ‘Het huis’

De nieuwe Nederlandse musical Een leven samen zit bomvol prachtige muziek. Luister hier naar een fragment uit de voorstelling, waarin hoofdrolspeelster Doris Baaten het ontroerende nummer het huis zingt.

Sinan Eroglu: in gesprek met Alex Klaasen

Alex Klaasen is groot fan van Sinan Eroglu, die op prachtige wijze de liedjes van Jacques Brel kan vertolken. Samen namen ze een promotievideo voor Sinan op, maar dat ging niet helemaal soepel…

Willemijn Verkaik & Edwin Jonker: Wie van de twee?

Annie-hoofdrolspelers Willemijn Verkaik en Edwin Jonker leren elkaar beter kennen tijdens een spelletje ‘Wie van de twee’. Wie lijkt het meest op zijn/haar personage? En wie zingt het meest?

Ronnie gaat naar huis in DeLaMar Theater

Tijdens de eerste theatervoorstelling van Ronnie gaat naar huis ging het dak eraf! In deze video vertellen bezoekers van de voorstelling hoe ze de avond hebben ervaren.

We houden van theater

Van musical tot cabaret en van toneel tot concert; geniet van prachtige voorstellingen.

Nina de la Parra over corona-vooroordelen

Actrice en cabaretier Nina de la Parra draagt een Coronaverhaal voor. Een verhaal over een ontmoeting op een markt. Over vooroordelen in tijden van Corona, en over naar jezelf kijken.

Associatie-spel met Naomi van der Linden en Jeannine la Rose

Naomi van der Linden en Jeannine La Rose spelen ons muzikale associatie-spel! Hoeveel liedjes wist jij op tijd te verzinnen?

Palermo - Hé jij daar

Zijn jullie ook zo benieuwd naar de gloednieuwe, intieme musical Palermo? Acteurs Melody Klaver en Fabian Jansen geven alvast een voorproefje van één van de prachtige liedjes uit deze werkvoorstelling!

Richard Groenendijk doet de PR van Lone en Annick

Richard Groenendijk heeft de PR van Lone van Roosendaal en Annick Boer even overgenomen en probeert op een eh... bijzondere manier kaarten te verkopen!

De verleiders - Persconferentie Pandepaniek

Breaking nieuws! De verleiders gaan terug het theater in met een nieuwe voorstelling: Pandepaniek. En bij zulk belangrijk nieuws hoort natuurlijk een speciale persconferentie!

Publieksreacties | Hoe is het om weer in het theater te zijn?

We kunnen jullie eindelijk weer in ons theater ontvangen! Luister hier naar wat de bezoekers van de openingsvoorstellingen ervan vonden om weer terug te zijn.

Lone en Annick over Lonick

Annick Boer en Lone van Roosendaal leggen graag een naamsverandering aan jullie voor! Of nou ja, Lone staat er nog niet helemaal achter...

Charly Luske - Father figure (George Michael)

Wat kan Charly Luske de liedjes van George Michael toch prachtig vertolken! Wil je meer horen? Zorg dan dat je bij zijn concert 'The story of George Michael' bent!

The making of Hello, Dolly! – De première

In de zesde aflevering van ‘The making of Hello, Dolly!’ neemt Paul de Leeuw je mee naar de spannendste voorstelling van de hele tournee: de première! Hoe beleeft de cast zo’n zenuwslopende dag?

The making of Hello, Dolly! – De try-outs

In de vijfde aflevering van 'The making of Hello, Dolly!' geeft regisseur Glenn Casale uitleg over het montageproces, neemt Ger Otte ons mee naar de eerste try-out en horen we de eerste reacties van het publiek!

Vasthouden aan de liefde

De castleden van Het oog van de storm bespreken het detective-achtige karakter van de voorstelling en de vele vragen die het oproept, zoals: wat doe je als je ouders niet mer voor zichzelf kunnen zorgen?

The making of Hello, Dolly! - Dans en techniek

In de vierde aflevering van ‘The making of Hello, Dolly!’ zien we hoe de cast druk aan het repeteren is en krijgen we meer uitleg over de prachtige choreografieën en ingenieuze technische aspecten van deze voorstelling.

Backstage bij Lazarus

Benieuwd hoe het er achter de schermen bij Lazarus aan toe gaat? In deze video geeft Thomas Cammaert je een exclusieve rondleiding backstage, inclusief eenhoornkostuums, een pop-up wc en een geheime gang onder het toneel!

Dangerous Liaisons | Aftermovie première

Afgelopen vrijdag ging dit toneelstuk in première en de toegestroomde BN’ers raakten niet uitgepraat over de ‘smeuïge, opwindende avond’ die ze hadden beleefd. Bekijk in de video hierboven wat o.a. Linda de Mol, Plein van Bennekom en Gijs Scholten van Aschat van het stuk vonden!

De carnavals-hit van Jon van Eerd

Ja hoor, het is weer bijna carnaval! Verrijk je carnavals-playlist met deze hit uit Jon van Eerds hilarische voorstelling Herrie in de keuken, genaamd: Ieder uur, een bittergarnituur!

Nog een Lazarus-première?

De al geweldige cast van Lazarus heeft versterking gekregen van William Spaaij en Lottie Hellingman! Onlangs beleefden zij hun première, in deze video zie je wat William, Lottie en alle aanwezige BN’ers van deze bijzondere avond vonden.

The making of Hello, Dolly! - Repetities en eerste optreden

In de derde aflevering van 'The making of Hello, Dolly!' neemt Jörgen Raymann je mee naar de eerste repetitiedag, de scriptlezing, én het allereerste live optreden tijdens het Musical Awards Gala.

We houden van theater

Of we nu genieten van grote gebaren in volle zalen of thuis een feestje maken van alledaagse dingen: theater maakt het leven nét wat mooier.

Backstage bij de covershoot voor de brochure

Onze nieuwe brochure is uit! En wat voor één: we zijn onwijs trots dat Simone Kleinsma, Edwin Jonker en Tjitske Reidinga op de cover schitteren. Bekijk hier de beelden van hun gezamenlijke covershoot, in onze eigen theatercoulissen!

Edwin Jonker in de DeLaMar-brochure

“Pas toen ik afging, zag ik iedereen met betraande ogen staan lachen.” In een interview voor de brochure van ons theater deelde Edwin Jonker zijn verhalen over wat er allemaal in en rond de theatercoulissen gebeurt.

Simone Kleinsma in de DeLaMar-brochure

“In de coulissen heb je het soms ook even over het publiek.” In een interview voor de brochure van ons theater deelde Simone Kleinsma haar verhalen over wat er allemaal in en rond de theatercoulissen gebeurt.

Tjitske Reidinga in de DeLaMar-brochure

“Ik kwam met mijn halve panty nog op mijn knieën het toneel op.” In een interview voor de brochure van ons theater deelde Tjitske Reidinga haar verhalen over wat er allemaal in en rond de theatercoulissen gebeurt.

‘Dat het erg is, weten we al’

Acteurs Porgy Fransen en Jacqueline Blom vertellen over de bijzondere manieren waarop de toneelbewerking Tonio anders is dan het boek en de film, en hoe ze zelf richting gaven aan de voorstelling.

‘Zelfs Rods broer en zus kwamen naar mijn shows’

Rod Stewart-vertolker Paul Metcalfe vertelt over de bijzondere band die hij heeft met de bekende Britse rocklegende.

‘Humor, diversiteit, vette muziek en een flinke dosis liefde’

De regisseur en hoofdrolspelers van Verliefd op Ibiza vertellen wat deze feelgoodmusical zo leuk maakt, en hoe het verschilt met de gelijknamige film.

Bowie Week

Om de geboortedag van David Bowie te vieren organiseerden we met de hele cast en crew van Lazarus een heuse Bowie Week! Bekijk hier de aftrap daarvan, inclusief optredens, interviews, en de onthulling van een Bowie-lichtprojectie aan het Leidseplein!

The making of Hello, Dolly! - Zang en decor

Freek Bartels neemt ons mee in de wereld van de zang en het decor van Hello, Dolly! Wist je bijvoorbeeld dat er in deze voorstelling op een andere manier wordt gezongen dan in andere Nederlandse musicals? En dat je alvast een voorproefje van het decor mag bekijken?

‘Ik heb me rot gelachen’

Op de eerste voorstellingen van Opvliegers 5 kwamen een heleboel vriendinnen af, bekijk hier wat de vrouwen van deze heerlijke vriendinnenkomedie vonden!

Een hele vette première

In het premièreverslag van Jon van Eerds Herrie in de keuken hoor je wat BN’ers als Simone Kleinsma, Willeke Alberti en Daphne Deckers van deze vette komedie vonden!

Humor en ontroering in het bejaardentehuis

“Ik hoop dat mensen op een goede manier emotioneel door elkaar geschud worden”. Acteurs Beau Schneider en Annie-Marie Jung vertellen over de humor en ontroering in het nieuwe toneelstuk van Hendrik Groen.

De eerste repetitiedag

De cast van Verliefd op Ibiza mag voor het eerst het script van de voorstelling lezen en de ideeën voor kostuums en decor bekijken. En dan op naar de repetities, om iedereen verliefd op Ibiza te laten worden!

‘Ik vind mezelf het grappigst’

Wat een leuk cluppie zijn die vrouwen van Opvliegers 5 toch! In deze video leren ze elkaar beter kennen aan de hand van vragen als ‘wie maakt de grootste bloopers’ en ‘wie is er buiten het podium het grappigst’?

The making of Hello, Dolly – De kostuums

In de eerste aflevering van ‘The making of Hello, Dolly!’ bekijkt Simone Kleinsma de kleding van de voorstelling en zien we hoe kostuumontwerper Yan Tax in Wenen aan deze spectaculaire kledingstukken werkt.

‘Schaken voor gevorderden, met mensenlevens’

De repetities voor Dangerous liaisons zijn begonnen! In dit interview vertellen regisseur Nina Spijkers en acteurs Tjitske Reidinga en Mark Rietman je meer over het bijzondere verhaal en de personages.

'Ik heb in mijn broek geplast net'

De eerste repetitie voor Opvliegers zit erop, en wat kunnen die vrouwen elkaar (en ons) toch aan het lachen maken!

Remco’s lessen uit de Bijbel

Voor zijn voorstelling Lang verhaal kort maakte Remco Veldhuis zijn eigen samenvatting van de Bijbel. In deze video vertelt hij een van de belangrijkste lessen die hij hieruit heeft geleerd!

‘We willen het publiek betoveren’

De koorleden van South African roadtrip vertellen waarom ze zo trots zijn op deze kleurrijke voorstelling, en waarom ze ondanks alle tegenslagen in hun leven toch hoop blijven houden.

Matroesjka over de Brexit

Alleen het technocabaretduo Matroesjka kan een nummer over het naderende afscheid met ons buurland zo mooi laten klinken!

“Tommie was vroeger al mijn favoriet”

Wat is Janouk Keldermans favoriete liedje uit de voorstelling? Welke Sesamstraatbewoner vindt ze het allerleukst? En zou ze eigenlijk zelf in Sesamstraat willen wonen? In dit interview lees je het allemaal!

Hallelujah

Wat een stemmen! Als exclusief voorproefje van hun concert zingen Shirma Rouse en de andere artiesten van The legends we’ve lost het prachtige ‘Hallelujah’.

Gelouterd en verbonden de zaal verlaten

Actrice Saskia Temmink vertelt waarom het spelen van Doet sneeuw pijn voor haar een schot in de roos was, en wat ze hoopt te bereiken met deze heftige, maar ook komische solovoorstelling.

'Mega megaspannend en megavet'

De mannen van 'Man man man, de podcast' gaan hun theatertour bij ons afsluiten en dit vinden wij net zo megavet als de presentatoren zelf. Bekijk hier hoe zij het goede nieuws aan hun podcastluisteraars bekendmaakten!

“Ik heb gehuild om wat Alan is aangedaan”

Waarom vindt Benja Bruijning De tolk van Java zo’n belangrijke voorstelling om te spelen? En waarom zag hij dan toch zo op tegen de repetities? Je leest het in dit interview.

Dit vindt het publiek

Het publiek is duidelijk onder de indruk van Lazarus. Ze noemen de musical 'ontroerend' en 'on-Nederlands goed' en willen Lazarus zelfs nog een keer zien. Bekijk de video om alle reacties te horen.

‘Feminisme is ook een mannenzaak’

De vrouwen van De verleiders female vertellen in dit interview over de noodzaak van hun voorstelling, en waarom íedereen er beter van wordt als de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen wordt teruggedrongen.

The story so far

Bekijk hier de reis die Lazarus heeft afgelegd: vanaf het moment dat David Bowie zijn idee voor de voorstelling aan producer Robert Fox vertelde, tot aan de première in ons theater.

Fototentoonstelling Bowie in concert

Vlak voor de eerste try-out van Lazarus werd in ons theater de fototentoonstelling Bowie in concert geopend. “De reacties die ik krijg van de acteurs zijn echt hartverwarmend”, aldus fotograaf Bernard Rüpsamen.

Duivelse dilemma's

We legden de cast van de angstaanjagende voorstelling Ghost stories een aantal duivelse dilemma’s voor. Willen de mannen bijvoorbeeld liever elke nacht een geest zien, of één nacht bezeten worden?

De acteurs aan het woord

In dit interview lees je wat de acteurs van Dolfje weerwolfje en Foeksia de miniheks zo leuk aan de voorstelling vinden. Zo komen onder andere de jongens en meisjes die Dolfje en Foeksia spelen aan het woord.

‘Het had vandaag geschreven kunnen zijn’

De toneelstukken van Hendrik Ibsen zijn meer dan 100 jaar uit, maar toch voelen ze heel actueel. Acteurs Xander van Vledder en Hanne Arendzen vertellen wat Vijand van het volk ook nu zo toegankelijk maakt.

Henk Poort scoort met Sound of Silence

Tijdens het tv-programma Beste zangers liet Henk Poort een heel andere kant van zichzelf zien met deze rauwe cover van Sound of Silence. Zó veel mensen waren onder de indruk, dat het nummer op 1 in de iTunes hitlijst belandde!

Henk Poort ontroert in Beste Zangers

In het tv-programma Beste Zangers zong Henk Poort het nummer Noelia, speciaal voor de overleden oma van Rolf Sanchez. Zijn prachtige vertolking ontroerde niet alleen Rolf, maar aan de reacties op social media te zien ook talloze kijkers thuis.

“Onze meest persoonlijke voorstelling tot nu toe”

Technocabaretduo Matroesjka vertelt openhartig over o.a. een moeilijke periode voorafgaand aan hun voorstelling Brainwash en over hun soort humor. “We zijn eigenlijk een combinatie van De Vliegende Panters en De Jeugd Van Tegenwoordig. Maar dan met borsten.”

'Humor, leed, ontroering, ruzie: het zit er allemaal in'

Kees Prins speelt niet alleen in Een man een man, hij heeft deze veelgeprezen voorstelling ook mede geschreven! Hoog tijd om hem uit te horen over deze ijzersterke komedie.

Showponies bereiden zich voor

Showponies Freek Bartels en Alex Klaasen bereiden zich op een wel heel bijzondere manier voor op hun shows...

‘Het script is bloedstollend’

Horror op het Nederlandse toneel, het gaat echt gebeuren! Ghost stories-acteurs André Dongelmans en Laus Steenbeke kunnen niet wachten om het publiek de stuipen op het lijf te jagen.

Ellen ten Damme in de DeLaMar-brochure

“Pas als ik iets minstens 50 keer heb gedaan, ben ik niet meer zenuwachtig”. In een interview voor de DeLaMar-brochure vertelde Ellen ten Damme over houden van theater, opvallen en spelen in DeLaMar Theater.

Alex Klaasen in de DeLaMar-brochure

“Je moet niet op het toneel gaan staan als je niks te vertellen hebt”. In een interview voor de DeLaMar-brochure vertelde Alex Klaasen over houden van theater, opvallen en spelen in DeLaMar Theater.

Noortje Herlaar in de DeLaMar-brochure

“Ik hou van de vernauwing van de aandacht in het theater”. In een interview voor de DeLaMar-brochure vertelde Lazarus-actrice Noortje Herlaar over houden van theater, opvallen en spelen in DeLaMar Theater.

Soumaya Ahouaoui in de DeLaMar-brochure

“Ik ben erachter gekomen dat ik gewoon móet spelen”. In een interview voor de DeLaMar-brochure vertelde Melk & dadels-actrice Soumaya Ahouaoui over houden van theater, opvallen en spelen in DeLaMar Theater.

Backstage bij de covershoot voor de brochure

Onze nieuwe brochure is uit! En wat hebben we toch een stelletje goeie modellen voor de cover weten te strikken...In deze video zie je hoe het er tijdens de covershoot aan toe ging.

'Als ik een orkest hoor spelen, krijg ik kippenvel’

Angela Schijf vertelt over haar liefde voor klassieke muziek en waarom Kleine nachtmuziek ook hartstikke leuk is voor volwassenen.

Melk & dadels in het kort

Actrices Kyra Bououargane en Fadua El Akchaoui vertellen o.a. over de leukste publieksreacties op Melk & dadels en proberen de voorstelling in één woord te omschrijven.

Aankondiging van Salieri

Classic Amadeus: lekker luidruchtig de video over Salieri's voorstelling verstoren... Of nou ja, wie z'n voorstelling is het eigenlijk?

Napraten op de Amadeus première

Bekijk hier hoe de acteurs en creatives van Amadeus hun première hebben beleefd. Dit was dus nog voordat ze wisten van alle vijfsterrenrecensies!

Mozarts muziekquiz met Amadeus-acteurs

Om zich voor te bereiden op hun rollen in Amadeus proberen Sander Plukaard en Mark Rietman de titels van Mozarts muziekstukken te raden. En dat verloopt niet altijd even soepeltjes...

Een historisch moment met Halina Reijn

Na onder andere New York, Parijs, Sydney en Hong Kong komt La voix humaine, dé hitvoorstelling van Internationaal Theater Amsterdam, ook naar DeLaMar Theater! En zoals je kunt zien heeft hoofdrolspeelster Halina Reijn daar net zo veel zin in als wij.

De prachtige kostuums van Amadeus

Kostuumontwerper Mattijs van Bergen ontwierp voor Amadeus maar liefst 200 kostuums in een half jaar tijd! In deze video toont hij een aantal outfits van Mozart, Salieri en de gasten van het extravagante gemaskerde bal.

Wie wil er nog naar Rob Scheepers?

Rob Scheepers had wat vrienden uitgenodigd voor zijn állerlaatste voorstelling van Kom maar op in DeLaMar Theater, maar zoals je ziet zijn er een paar afzeggingen…

Wie van de twee met de cast van Turks fruit

Nu Chris Peters en Ali Zijlstra avond na avond samen in Turks fruit staan, is het tijd om te kijken hoe ze over elkaar denken! Wie huilt er bijvoorbeeld het vaakst om het einde van de voorstelling? En wie is het snelst verliefd?

Dirigeren voor dummies

Om zich voor te bereiden op zijn rol als jaloerse componist, krijgt Mark Rietman al wekelijkse dirigeerlessen. Een aantal tips hieruit deelt hij graag met jou!

‘Alles wat ik leuk vind in één voorstelling’

Alex Klaasen vertelt over het succes van Showponies, de invloed van publiek en de échte Alex.

‘Het gordijn ging open, en toen was het al grappig!’

Hoe was de sfeer tijdens een drukbezochte premièreavond van Single camping? Inclusief kampeerverhalen, ‘camping chique’ outfits en reacties van BN’ers!

Als je make-up maar goed zit

De mannen van de Wëreldbänd bereiden zich in de kleedkamer voor op hun muzikale voorstelling Släpstick. Zoals je kunt zien en horen, zit dat wel snor!

Interview met Jules Croiset en Victor Reinier

Topacteurs Jules Croiset en Victor Reinier spelen samen in de thrillerkomedie Een goed mens. In deze video vertellen ze over de kracht van dit intrigerende stuk.

Theu Boermans zoekt 1000 koorleden voor Amadeus

Regisseur Theu Boermans is samen met OPERA2DAY op zoek naar koren die mee willen werken aan de nieuwe muziektheaterproductie Amadeus. In totaal zijn 1000 koorleden nodig; per theater mag een koor uit de regio samen met de negen castleden, een live orkest en sopraan Lucie Chartin het toneel op.

Ilja Leonard Pfeijffer over liefde en clichés

Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer (ook bekend van o.a. De advocaat en Grand Hotel Europa) vertelt over zijn nieuwe toneelstuk Noem het maar liefde. “Ik zoek de grens op door clichés en verwachtingen te kantelen.”

Expeditie Robinson of Expeditie eiland?

Ferry Doedens en Lone van Roosendaal hebben aan zowel de reality-musical Expeditie eiland als het reality-programma Expeditie Robinson meegedaan, maar waar hebben ze de meeste vrienden aan overgehouden? En de meeste psychische problemen?

Art-dilemma’s voor Art-acteurs

Lees hier hoe Waldemar Torenstra, Frederik Brom en Thijs Römer op allerlei dilemma’s reageren die met de voorstelling Art te maken hebben. Willen ze bijvoorbeeld wakker worden als Rembrandt of als Van Gogh?

Het grote DeLaMar-lied door Veldhuis & Kemper

Voor de voorstellingen in ons theater schreven Veldhuis & Kemper op geheel eigen wijze een promotielied. Maar dit doet ons wel aan iemand denken…

Wie van de twee met Veldhuis & Kemper

Maakt Veldhuis of Kemper de grootste blunders? En wie van de twee schrijft eigenlijk de mooiste liedjes? In deze video zie je hoe de mannen reageren op allerlei lastige dilemma’s.

Perspresentatie ’t Schaep met de 5 Pooten

Zingen achter de bar en polonaises bij een draaiorgel: als de perspresentatie van 't Schaep met de 5 Pooten al zo gezellig is, hoe leuk moet de voorstelling dan wel niet worden?!

‘Ik had alles gegeven'

Nadat hij het water in dook voor zijn 11steden zwemtocht, duikt Maarten van der Weijden nu het theater in! Hier hoor je hoe Maarten de tocht nu écht heeft beleefd. In dit interview alvast een voorproefje!

Flirten met Carmen

Omdat de Cubaanse hitmusical Carmen La Cubana in januari naar Nederland komt, geeft de enige echte Carmen alvast wat flirttips aan Nederlandse vrouwen. Doe er je voordeel mee!

‘We zijn slaven van Google en Facebook geworden’

In hun nieuwe voorstelling #niksteverbergen laten De verleiders zien dat iedereen geheimen heeft die niet onthuld mogen worden. En daar geven George van Houts en Tom de Ket in dit interview een alvast voorproefje van...

‘De tranen rolden over mijn wangen van het lachen’

Tjitske Reidinga kan niet wachten om in het door Marije Gubbels geschreven Single Camping te spelen. “Het werk van Marije is zo ontzettend goed, origineel en eigen, ze verdient echt een groot publiek.”

Thomas Acda is een beetje zenuwachtig

Spreken we met Thomas Acda af om een video voor zijn nieuwe show op te nemen, durft hij niet van de wc af te komen! Tsja, zo’n eerste solovoorstelling is natuurlijk ook wel erg spannend…

Peter Blok in een jurk op de motor

Peter Blok is helemaal klaar om Troost en zonen bij ons te spelen: volledig ‘in character’ kwam hij bij DeLaMar Theater aan. Op een motor. In een jurk.

Hanne Arendzen over lovende recensies en tragische rollen

Zowel het publiek als de pers was onder de indruk van Hanne Arendzen in Van de koele meren des doods. Een recensent schreef zelfs: ‘Geef die vrouw een Theo d’Or! Wat deed dit met Hanne?

Grappen over taboes met de vrouwen van Opvliegers

De cast van de vriendinnenkomedie Opvliegers 4 vertelt over de nieuwe editie van deze succesvolle theaterreeks, hun eigen ervaringen met de overgang en de reacties op hun voorstellingen.

We houden van theater

Wij geloven dat iedereen van theater houdt. Om dit te testen, lieten we allerlei artiesten een vleugje theater aan 'het echte leven' toevoegen...

‘Ik kijk heel graag naar pulp op tv’

De schrijvers en castleden van Guilty pleasures vertellen over de voorstelling én over hun eigen guilty pleasures.

Sanne Wallis de Vries bereidt zich voor op haar voorstelling

Sanne Wallis de Vries bereidt zich voor op haar voorstelling Gut. Zij wordt #influencer en bezoekt de foto's die van haar in het theater hangen.

Tjitske Reidinga over de verschillende levensfases

In Sophie speelt Tjitske Reidinga de verschillende levensfasen van één personage. Wij vroegen haar naar allerlei dingen die samenhangen met deze periodes in het leven.

Purper krijgt extra kleur met Anne van Veen

Na bekende namen als Jos Brink en Karin Bloemen is het dit seizoen de beurt aan multi-talent Anne van Veen om theatergroep Purper te versterken.

Gerard Spong: “Strafrecht is óók entertainment”

Topadvocaat Gerard Spong vertelt over waarom hij met zijn strafrechtcollege het theater in gaat.

We houden van theater

We houden van theater en willen dat graag aan zoveel mogelijk mensen laten zien. Niet alleen op onze website, maar ook op straat!

BN’ers bij Blind date

Lekker mensen kijken: wie kwamen er allemaal langs op de première van Blind date?

Paul de Leeuw als Annie

De aankondiging van zijn nieuwe show Vette pech! doet Paul de Leeuw niet zelf, maar laat hij aan de altijd charmante Annie over. En zij heeft er zin in hoor!

Afscheid nemen bestaat niet

Drama! De Showponies moesten eerder dit jaar afscheid nemen van hun geliefde DeLaMar Theater. Maar was al die dramatiek wel nodig?

Interview Tjitske Reidinga

Voor onze nieuwe brochure vroegen we vier theatermakers waarom zij zo van theater houden. Lees het interview met Tjitske Reidinga, vanaf 19 september te zien in Sophie!

Inschrijven nieuwsbrief

Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
Onze bezoekers beoordelen ons met een
/5
accepteer marketingcookies
om de video te kunnen bekijken.