Achter de schermen

Meer theater

We houden van theater en willen dat met zo veel mogelijk mensen delen. Daarom maken we rondom onze voorstellingen allerlei extra video's, foto's en blogs. Zo krijg jij een exclusief kijkje achter de schermen!

Dit vinden de kinderen

Na de eerste try-outs is het natuurlijk goed om te weten of de kinderen in de zaal enthousiast zijn over de voorstelling… Nou, aan deze reacties te zien valt Dolfje erg in de smaak!

Henk Poort ontroert in Beste Zangers

In het tv-programma Beste Zangers zong Henk Poort het nummer Noelia, speciaal voor de overleden oma van Rolf Sanchez. Zijn prachtige vertolking ontroerde niet alleen Rolf, maar aan de reacties op social media te zien ook talloze kijkers thuis.

‘Het had vandaag geschreven kunnen zijn’

De toneelstukken van Hendrik Ibsen zijn meer dan 100 jaar uit, maar toch voelen ze heel actueel. Acteurs Xander van Vledder en Hanne Arendzen vertellen wat Vijand van het volk ook nu zo toegankelijk maakt.

Henk Poort scoort met Sound of Silence

Tijdens het tv-programma Beste zangers liet Henk Poort een heel andere kant van zichzelf zien met deze rauwe cover van Sound of Silence. Zó veel mensen waren onder de indruk, dat het nummer op 1 in de iTunes hitlijst belandde!

“Onze meest persoonlijke voorstelling tot nu toe”

Technocabaretduo Matroesjka vertelt openhartig over o.a. een moeilijke periode voorafgaand aan hun voorstelling Brainwash en over hun soort humor. “We zijn eigenlijk een combinatie van De Vliegende Panters en De Jeugd Van Tegenwoordig. Maar dan met borsten.”

De lievelingssnoepjes van de Annie-cast

"OH MY GOD, TIKKELS!" Vlak voor hun optreden op de Musical Sing-a-Long vertelden Annie-castleden Willemijn Verkaik en Edwin Jonker over wat we van deze vernieuwende musical kunnen verwachten. En toen nam het interview een hele zoete wending...

‘Het script is bloedstollend’

Horror op het Nederlandse toneel, het gaat echt gebeuren! Ghost stories-acteurs André Dongelmans en Laus Steenbeke kunnen niet wachten om het publiek de stuipen op het lijf te jagen.

Ellen ten Damme in de DeLaMar-brochure

“Pas als ik iets minstens 50 keer heb gedaan, ben ik niet meer zenuwachtig”. In een interview voor de DeLaMar-brochure vertelde Ellen ten Damme over houden van theater, opvallen en spelen in DeLaMar Theater.

Alex Klaasen in de DeLaMar-brochure

“Je moet niet op het toneel gaan staan als je niks te vertellen hebt”. In een interview voor de DeLaMar-brochure vertelde Alex Klaasen over houden van theater, opvallen en spelen in DeLaMar Theater.

Noortje Herlaar in de DeLaMar-brochure

“Ik hou van de vernauwing van de aandacht in het theater”. In een interview voor de DeLaMar-brochure vertelde Lazarus-actrice Noortje Herlaar over houden van theater, opvallen en spelen in DeLaMar Theater.

Soumaya Ahouaoui in de DeLaMar-brochure

“Ik ben erachter gekomen dat ik gewoon móet spelen”. In een interview voor de DeLaMar-brochure vertelde Melk & dadels-actrice Soumaya Ahouaoui over houden van theater, opvallen en spelen in DeLaMar Theater.

Melk & dadels op Lowlands

Melk & dadels is zó goed ontvangen, dat de voorstelling is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival én werd opgenomen in de programmering van Lowlands. Bekijk hier hoe het optreden op Lowlands eraan toeging!

Backstage bij de covershoot voor de brochure

Onze nieuwe brochure is uit! En wat hebben we toch een stelletje goeie modellen voor de cover weten te strikken...In deze video zie je hoe het er tijdens de covershoot aan toe ging.

'Humor, leed, ontroering, ruzie: het zit er allemaal in'

Kees Prins speelt niet alleen in Een man een man, hij heeft deze veelgeprezen voorstelling ook mede geschreven! Hoog tijd om hem uit te horen over deze ijzersterke komedie.

Annie op de Musical Sing-a-Long

Willemijn Verkaik, Edwin Jonker en Ida Verspaandonk maken indruk op de Musical Sing-a-Long 2019 met twee prachtige nummers uit Annie. Dat belooft heel veel goeds!

'Als ik een orkest hoor spelen, krijg ik kippenvel’

Angela Schijf vertelt over haar liefde voor klassieke muziek en waarom Kleine nachtmuziek ook hartstikke leuk is voor volwassenen.

Melk & dadels in het kort

Actrices Kyra Bououargane en Fadua El Akchaoui vertellen o.a. over de leukste publieksreacties op Melk & dadels en proberen de voorstelling in één woord te omschrijven.

Aankondiging van Salieri

Classic Amadeus: lekker luidruchtig de video over Salieri's voorstelling verstoren... Of nou ja, wie z'n voorstelling is het eigenlijk?

Cast Hendrik Groen op stap met ouderen

Om zich verder te kunnen verdiepen in hun rol (en natuurlijk omdat het heel gezellig is) gaan de acteurs van Hendrik Groen – Zolang er leven is een dagje op stap met een groepje ouderen. Ook vertellen ze ons wat over het stuk en alle zo geliefde personages.

Napraten op de Amadeus première

Bekijk hier hoe de acteurs en creatives van Amadeus hun première hebben beleefd. Dit was dus nog voordat ze wisten van alle vijfsterrenrecensies!

Mozarts muziekquiz met Amadeus-acteurs

Om zich voor te bereiden op hun rollen in Amadeus proberen Sander Plukaard en Mark Rietman de titels van Mozarts muziekstukken te raden. En dat verloopt niet altijd even soepeltjes...

‘Dit is een hele grote check op m’n bucketlist’

Onlangs is Jörgen Raymann toegevoegd aan de cast van Hello, Dolly! Bekijk hier wat hij en andere castleden als Simone Kleinsma en Paul de Leeuw over deze ‘suikertaart van een voorstelling’ te zeggen hebben!

Een historisch moment met Halina Reijn

Na onder andere New York, Parijs, Sydney en Hong Kong komt La voix humaine, dé hitvoorstelling van Internationaal Theater Amsterdam, ook naar DeLaMar Theater! En zoals je kunt zien heeft hoofdrolspeelster Halina Reijn daar net zo veel zin in als wij.

De prachtige kostuums van Amadeus

Kostuumontwerper Mattijs van Bergen ontwierp voor Amadeus maar liefst 200 kostuums in een half jaar tijd! In deze video toont hij een aantal outfits van Mozart, Salieri en de gasten van het extravagante gemaskerde bal.

De Quiz met de 4 Pooten

De castleden van ’t Schaep beantwoorden allerlei persoonlijke vragen. Wie van hen is er bijvoorbeeld buiten het podium het grappigst? En wie kan de meeste biertjes wegtikken?

Wie wil er nog naar Rob Scheepers?

Rob Scheepers had wat vrienden uitgenodigd voor zijn állerlaatste voorstelling van Kom maar op in DeLaMar Theater, maar zoals je ziet zijn er een paar afzeggingen…

Wie van de twee met de cast van Turks fruit

Nu Chris Peters en Ali Zijlstra avond na avond samen in Turks fruit staan, is het tijd om te kijken hoe ze over elkaar denken! Wie huilt er bijvoorbeeld het vaakst om het einde van de voorstelling? En wie is het snelst verliefd?

Martijn Fischer is terug met hits van Hazes

Nadat hij tweeënhalf jaar schitterde als André Hazes in Hij gelooft in mij, komt Martijn Fischer terug naar ons theater met de mooiste liedjes van Hazes! Martijn gaf alvast een voorproefje van dit concert in een Amsterdams café.

Bekende fans van Släpstick

Dankzij hun humor, muzikaliteit en flinke dosis slapstick wordt Wëreldbänd steeds populairder! Bekijk hier wat bekende fans als André van Duin en Richard Groenendijk over deze muzikale groep mannen te zeggen hebben.

Dirigeren voor dummies

Om zich voor te bereiden op zijn rol als jaloerse componist, krijgt Mark Rietman al wekelijkse dirigeerlessen. Een aantal tips hieruit deelt hij graag met jou!

‘Alles wat ik leuk vind in één voorstelling’

Alex Klaasen vertelt over het succes van Showponies, de invloed van publiek en de échte Alex.

‘Het gordijn ging open, en toen was het al grappig!’

Hoe was de sfeer tijdens een drukbezochte premièreavond van Single camping? Inclusief kampeerverhalen, ‘camping chique’ outfits en reacties van BN’ers!

Als je make-up maar goed zit

De mannen van de Wëreldbänd bereiden zich in de kleedkamer voor op hun muzikale voorstelling Släpstick. Zoals je kunt zien en horen, zit dat wel snor!

Lurch hoopt je te zien!

Lurch, de reusachtige butler van The Addams family, heeft een videoboodschap voor je! De beste man heeft alleen een nog al eh… aparte manier van praten, dus we hebben de video voor de zekerheid maar even ondertiteld.

Night song uit Casablanca

Actrices Jamie Grant en Carmen van Mulier zingen het prachtige nummer Night song uit de voorstelling Casablanca. Luister en geniet!

Interview met Jules Croiset en Victor Reinier

Topacteurs Jules Croiset en Victor Reinier spelen samen in de thrillerkomedie Een goed mens. In deze video vertellen ze over de kracht van dit intrigerende stuk.

Hebben BN’ers iets te verbergen?

De speciale genodigdenavond van De verleiders - #niksteverbergen trok een heleboel BN’ers. Met een heleboel geheimen…

Theu Boermans zoekt 1000 koorleden voor Amadeus

Regisseur Theu Boermans is samen met OPERA2DAY op zoek naar koren die mee willen werken aan de nieuwe muziektheaterproductie Amadeus. In totaal zijn 1000 koorleden nodig; per theater mag een koor uit de regio samen met de negen castleden, een live orkest en sopraan Lucie Chartin het toneel op.

Waar gaan Kikker en zijn vriendjes optreden?

Kikker laat zijn vriendjes Varkentje, Eend en Haas raden waar ze met hun betoverende familiemusical mogen optreden. Zouden ze het leuk vinden om naar DeLaMar Theater te komen?

Ilja Leonard Pfeijffer over liefde en clichés

Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer (ook bekend van o.a. De advocaat en Grand Hotel Europa) vertelt over zijn nieuwe toneelstuk Noem het maar liefde. “Ik zoek de grens op door clichés en verwachtingen te kantelen.”

Expeditie Robinson of Expeditie eiland?

Ferry Doedens en Lone van Roosendaal hebben aan zowel de reality-musical Expeditie eiland als het reality-programma Expeditie Robinson meegedaan, maar waar hebben ze de meeste vrienden aan overgehouden? En de meeste psychische problemen?

Reality TV in het theater

Kandidaat Wim staat te trappelen om mee te doen aan het gloednieuwe realityprogramma Expeditie eiland. Totdat de presentator zijn mond voorbij praat...

Carmen La Cubana neemt Amsterdam CS over

Carmen, El Niño en de rest van de cast van Carmen La Cubana gaven een swingend mini-optreden op Amsterdam CS!

Cubanen proeven Nederlandse snacks

Om zich voor te bereiden op de Nederlandse cultuur hebben wij de cast van Carmen La Cubana alvast wat typisch Nederlandse snacks laten proeven. Wat vinden Cubanen bijvoorbeeld van kruidnoten, of van drop?

Art-dilemma’s voor Art-acteurs

Lees hier hoe Waldemar Torenstra, Frederik Brom en Thijs Römer op allerlei dilemma’s reageren die met de voorstelling Art te maken hebben. Willen ze bijvoorbeeld wakker worden als Rembrandt of als Van Gogh?

Een originele komedie

Huub Stapel en Johanna ter Steege praten over leugenachtige personages, 171 bladzijdes tekst leren in vier weken en de voordelen van spelen in DeLaMar Theater.

Het grote DeLaMar-lied door Veldhuis & Kemper

Voor de voorstellingen in ons theater schreven Veldhuis & Kemper op geheel eigen wijze een promotielied. Maar dit doet ons wel aan iemand denken…

Wie van de twee met Veldhuis & Kemper

Maakt Veldhuis of Kemper de grootste blunders? En wie van de twee schrijft eigenlijk de mooiste liedjes? In deze video zie je hoe de mannen reageren op allerlei lastige dilemma’s.

Perspresentatie ’t Schaep met de 5 Pooten

Zingen achter de bar en polonaises bij een draaiorgel: als de perspresentatie van 't Schaep met de 5 Pooten al zo gezellig is, hoe leuk moet de voorstelling dan wel niet worden?!

Publieksreacties Genoeg nu over jou!

Herkenbaar, ontroerend, of juist grappig? Het publiek van Genoeg nu over jou! vertelt wat ze van deze bitterzoete komedie vonden. En let goed op, want er komen ook een paar BN’ers voorbij!

‘Ik had alles gegeven'

Nadat hij het water in dook voor zijn 11steden zwemtocht, duikt Maarten van der Weijden nu het theater in! Hier hoor je hoe Maarten de tocht nu écht heeft beleefd. In dit interview alvast een voorproefje!

‘Een horroraflevering van Ik vertrek’

De cast van Single Camping kwam bij elkaar voor de eerste scriptlezing van deze gloednieuwe kampeerkomedie! En daar werd heel wat afgelachen…

Sfeerverslag première The Addams family

Hoe zenuwachtig was de cast, welke BN’ers kwamen opdraven en wat vond het publiek van de première? In deze video zie je het allemaal!

Flirten met Carmen

Omdat de Cubaanse hitmusical Carmen La Cubana in januari naar Nederland komt, geeft de enige echte Carmen alvast wat flirttips aan Nederlandse vrouwen. Doe er je voordeel mee!

‘We zijn slaven van Google en Facebook geworden’

In hun nieuwe voorstelling #niksteverbergen laten De verleiders zien dat iedereen geheimen heeft die niet onthuld mogen worden. En daar geven George van Houts en Tom de Ket in dit interview een alvast voorproefje van...

‘De tranen rolden over mijn wangen van het lachen’

Tjitske Reidinga kan niet wachten om in het door Marije Gubbels geschreven Single Camping te spelen. “Het werk van Marije is zo ontzettend goed, origineel en eigen, ze verdient echt een groot publiek.”

Thomas Acda is een beetje zenuwachtig

Spreken we met Thomas Acda af om een video voor zijn nieuwe show op te nemen, durft hij niet van de wc af te komen! Tsja, zo’n eerste solovoorstelling is natuurlijk ook wel erg spannend…

Peter Blok in een jurk op de motor

Peter Blok is helemaal klaar om Troost en zonen bij ons te spelen: volledig ‘in character’ kwam hij bij DeLaMar Theater aan. Op een motor. In een jurk.

BN’ers over mislukte familiediners

Het veelgeprezen toneelstuk We zijn hier voor Robbie gaat over een compleet uit de hand gelopen familiediner. Zouden BN’ers dit ook wel eens hebben meegemaakt?

Sfeerverslag première We zijn hier voor Robbie

Zo’n toneelpremière is natuurlijk hartstikke spannend! Hoe zenuwachtig is de regisseur van We zijn hier voor Robbie, en hoeveel zin hebben de premièregasten in de voorstelling?

Vraag maar raak met Ferry Doedens

Wat is je favoriete vakantieland? Wanneer wist je dat je theater wilde doen? Expeditie Eiland-acteur Ferry Doedens vertelt het allemaal!

Hanne Arendzen over lovende recensies en tragische rollen

Zowel het publiek als de pers was onder de indruk van Hanne Arendzen in Van de koele meren des doods. Een recensent schreef zelfs: ‘Geef die vrouw een Theo d’Or! Wat deed dit met Hanne?

Grappen over taboes met de vrouwen van Opvliegers

De cast van de vriendinnenkomedie Opvliegers 4 vertelt over de nieuwe editie van deze succesvolle theaterreeks, hun eigen ervaringen met de overgang en de reacties op hun voorstellingen.

We houden van theater

Wij geloven dat iedereen van theater houdt. Om dit te testen, lieten we allerlei artiesten een vleugje theater aan 'het echte leven' toevoegen...

Guilty dilemma’s

Nooit meer lekker eten of nooit meer seks? De cast van Guilty Pleasures krijgt een paar guilty dilemma’s voorgelegd…

‘Ik kijk heel graag naar pulp op tv’

De schrijvers en castleden van Guilty pleasures vertellen over de voorstelling én over hun eigen guilty pleasures.

Sanne Wallis de Vries bereidt zich voor op haar voorstelling

Sanne Wallis de Vries bereidt zich voor op haar voorstelling Gut. Zij wordt #influencer en bezoekt de foto's die van haar in het theater hangen.

Tjitske Reidinga over de verschillende levensfases

In Sophie speelt Tjitske Reidinga de verschillende levensfasen van één personage. Wij vroegen haar naar allerlei dingen die samenhangen met deze periodes in het leven.

Purper krijgt extra kleur met Anne van Veen

Na bekende namen als Jos Brink en Karin Bloemen is het dit seizoen de beurt aan multi-talent Anne van Veen om theatergroep Purper te versterken.

Gerard Spong: “Strafrecht is óók entertainment”

Topadvocaat Gerard Spong vertelt over waarom hij met zijn strafrechtcollege het theater in gaat.

Showponies bereiden zich voor

Showponies Freek Bartels en Alex Klaasen bereiden zich op een wel heel bijzondere manier voor op hun shows...

We houden van theater

We houden van theater en willen dat graag aan zoveel mogelijk mensen laten zien. Niet alleen op onze website, maar ook op straat!

BN’ers bij Blind date

Lekker mensen kijken: wie kwamen er allemaal langs op de première van Blind date?

Paul de Leeuw als Annie

De aankondiging van zijn nieuwe show Vette pech! doet Paul de Leeuw niet zelf, maar laat hij aan de altijd charmante Annie over. En zij heeft er zin in hoor!

Afscheid nemen bestaat niet

Drama! De Showponies moesten eerder dit jaar afscheid nemen van hun geliefde DeLaMar Theater. Maar was al die dramatiek wel nodig?

Interview Tjitske Reidinga

Voor onze nieuwe brochure vroegen we vier theatermakers waarom zij zo van theater houden. Lees het interview met Tjitske Reidinga, vanaf 19 september te zien in Sophie!

Inschrijven nieuwsbrief

Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
Onze bezoekers beoordelen ons met een
/5