Over DeLaMar

DeLaMar is hét theater in hartje Amsterdam. Of je nou houdt van musicals, cabaret of muziek. Bij DeLaMar ben je van harte welkom.

We houden van onze geschiedenis die terug gaat naar Wim Kan en Wim Sonneveld. We houden van ons gebouw, met zijn rode stoelen en goud omlijnde toneel. We houden van onze medewerkers, onze acteurs en uiteraard onze gasten. Maar we houden ook van theater in ons alledaagse leven. Van zingende fietsers en dansende stelletjes. Van grachten vol boten en koningen als piloten. We geloven dat het leven nét dat beetje mooier wordt, dankzij theater. Daarom belichten wij het theater om ons heen. Of de straat je podium is of toch zaal één.

Geschiedenis
DeLaMar heeft een theatergeschiedenis die tot de verbeelding spreekt. Grote namen als Wim Kan, Wim Sonneveld en Freek de Jonge traden op in het vroegere Nieuwe de la Mar Theater aan het Leidseplein. Het theater ging in 1987 samenwerken met het naastgelegen Bellevue, waardoor de theatercombinatie Bellevue/Nieuwe de la Mar ontstond. Na jaren vol prachtige voorstellingen werd echter duidelijk dat het gebouw aan een grondige renovatie toe was. Op verzoek van de gemeente Amsterdam kwam de VandenEnde Foundation met een plan voor het verbouwen van het Nieuwe De La Mar theater en de naastgelegen bioscopen. Uiteindelijk werd op 9 september 2008 de eerste paal in de grond geslagen. Op 28 november 2010 opende toenmalig koningin Beatrix het nieuwe gebouw, dat omgedoopt werd tot DeLaMar Theater. Sindsdien kan het publiek weer genieten van mooie musicals, indrukwekkend toneel en hilarisch cabaret. Grote successen zijn onder andere de zomerkomedies met Tjitske Reidinga en de op het leven van André Hazes gebaseerde musical Hij gelooft in mij.

ANBI informatie
Bekijk de ANBI informatie van Stichting DeLaMar Theater.

VandenEnde Foundation
DeLaMar is een initiatief van de VandenEnde Foundation. Bij de lancering van de VandenEnde Foundation in 2001, presenteerden Joop en Janine van den Ende hun langetermijnvisie op de Foundation. Volgens hen zou de Foundation ooit een eigen, fysieke plek moeten hebben die recht zou doen aan de doelstellingen: de ontwikkeling van jong talent, cultureel ondernemerschap en cultuureducatie. Toen op 28 november 2010 DeLaMar haar deuren opende voor het publiek, werd na bijna tien jaar de oorspronkelijke visie verwezenlijkt met een eigen theater. Een cultuurhuis waarin het aanbod van kwalitatief en aantrekkelijk theater samenvalt met het stimuleren van talent en cultureel ondernemerschap.

De VandenEnde Foundation is het particuliere cultuurfonds van Joop en Janine van den Ende. Het is de missie van de VandenEnde Foundation om ondernemerschap in cultuur te bevorderen. Culturele instellingen worden bijvoorbeeld gestimuleerd om nieuwe initiatieven te nemen en hun ondernemende kwaliteiten te versterken. Ook ondersteunt de Foundation individuele kunstenaars met studiebeurzen om hun talenten verder te kunnen ontwikkelen.

JONG DeLaMar
Een aantal keer per jaar is het JONG DeLaMar-avond: dan mogen 100 mensen onder de 30 jaar voor maar €17,50 naar een speciaal geselecteerde topvoorstelling in ons theater. Na afloop is er een gezellige naborrel met allerlei leuke extraatjes zoals een gratis drankje, live muziek of een photobooth. 

Duurzaamheid
Sinds februari 2012 beschikt DeLaMar over het Green Key certificaat, en wel op het hoogste niveau 'goud'. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. DeLaMar heeft op het gebied van duurzaamheid verschillende maatregelen uitgevoerd om het hoogste niveau goud te behalen en behouden.

Ik Kijk Uit Naar Campagne3

Naar welke voorstelling kijk jij uit?

We hebben een quiz opgezet, waarin cabaretier Howard Komproe uitzoekt welke voorstelling het beste bij jou past. Aan het einde van de quiz kun je kaarten voor deze voorstelling boeken en mag je op de foto met de bijbehorende poster. Zo kun jij aan al je vrienden en familieleden laten weten waar jij naar uitkijkt!

Inschrijven nieuwsbrief

Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
Onze bezoekers beoordelen ons met een
/5