Over ons

We houden van theater

Of je nu kiest voor hartje centrum of de Amsterdamse wijk Bos en Lommer; zowel DeLaMar als DeLaMar West staat garant voor een heerlijk theateruitje!

DeLaMar 
DeLaMar heeft een theatergeschiedenis die tot de verbeelding spreekt. Grote namen als Wim Kan, Wim Sonneveld en Freek de Jonge traden op in het vroegere Nieuwe de la Mar Theater aan het Leidseplein. Het theater ging in 1987 samenwerken met het naastgelegen Bellevue, waardoor de theatercombinatie Bellevue/Nieuwe de la Mar ontstond. Na jaren vol prachtige voorstellingen werd echter duidelijk dat het gebouw aan een grondige renovatie toe was. Op verzoek van de gemeente Amsterdam kwam de VandenEnde Foundation met een plan voor het verbouwen van het Nieuwe De La Mar theater en de naastgelegen bioscopen. Uiteindelijk werd op 9 september 2008 de eerste paal in de grond geslagen. Op 28 november 2010 opende toenmalig koningin Beatrix het nieuwe gebouw, dat omgedoopt werd tot DeLaMar Theater. Sindsdien kan het publiek weer genieten van mooie musicals, indrukwekkend toneel en hilarisch cabaret. Grote successen zijn onder andere de zomerkomedies met Tjitske Reidinga en de op het leven van André Hazes gebaseerde musical Hij gelooft in mij.

DeLaMar West
In 2021 opent DeLaMar West haar deuren. In deze gloednieuwe culturele hotspot in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer kun je genieten van een programmering die net zo divers is als de buurt en haar bewoners. Extra leuk is dat je veel van deze voorstellingen alleen in DeLaMar West kunt meemaken: van voorproefjes van veelbelovende producties tot aan voorstellingen die speciaal voor deze locatie worden ontwikkeld. Hierbij ligt de nadruk vooral op musicals. Met ontwikkelinstelling MusicalMakers als een van de bewoners, is DeLaMar West namelijk ook dé broedplaats voor theatermakers en producties binnen het musicalgenre.

Ik Kijk Uit Naar Campagne

Naar welke voorstelling kijk jij uit?

We hebben een gloednieuwe quiz opgezet, waarin cabaretier Howard Komproe uitzoekt welke voorstelling het beste bij jou past. Aan het einde van de quiz kun je kaarten voor deze voorstelling boeken en mag je op de foto met de bijbehorende poster. Zo kun jij aan al je vrienden en familieleden laten weten waar jij naar uitkijkt!

Inschrijven nieuwsbrief

Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
Onze bezoekers beoordelen ons met een
/5