Prikkelarme faciliteiten

DeLaMar begrijpt dat een theaterbezoek vermoeiend kan zijn voor mensen die snel overprikkeld raken. In samenwerking met Stichting Onbeperkt Genieten verzorgen we daarom prikkelarme faciliteiten bij een aantal geselecteerde voorstellingen.

De eerstvolgende voorstelling met prikkelarme faciliteiten is hier binnenkort terug te vinden. 

Je kunt via een aparte ingang naar binnen, aan de rechterkant van de hoofdingang. Via deze ingang ontmoet je weinig andere bezoekers en kom je minder lichtgevende schermen tegen. De aparte ingang wordt duidelijk aangegeven met een bord op straat. Via deze ingang staat een duidelijke route aangegeven naar de prikkelarme ontvangstruimte. 

Er is een prikkelarme ontvangstruimte ingericht. In deze ontvangstruimte staat geen muziek aan en de bar is niet in gebruik. Er is één medewerker aanwezig die een gratis drankje aanbiedt (als daar behoefte aan is).

Er is een extra stilteruimte ingericht in de buurt van de ontvangstruimte waar geen ander publiek komt en minder auditieve of visuele prikkels aanwezig zijn. De route naar de stilteruimte is aangegeven met bordjes, of vraag de aanwezige medewerker waar de ruimte is.

Er is begeleiding aanwezig die jou de wegwijst naar jouw plek in de zaal. Heb je voor de gereserveerde plekken gekozen, dan zit je op het balkon aan de buitenkant van de rij. Er wordt altijd een lege stoel afstand gehouden tot de volgende bezoeker.

Lees in Route door het gebouw stap voor stap - van binnenkomst in het theater tot aan je stoel in de zaal - wat de route is en welke prikkels je nog kan tegenkomen. Zo kun je jouw bezoek aan DeLaMar goed voorbereiden. Als je nog vragen hebt, dan kun je altijd contact opnemen door te mailen naar info@delamar.nl

Veelgestelde vragen

Kijk voor meer informatie op onze pagina bereikbaarheid.

Er zijn geen oordoppen of koptelefoons aanwezig. We adviseren deze zelf mee te nemen als je gevoelig bent voor geluidsprikkels.

Er is een prikkelarme ontvangstruimte. Lees in Route door het gebouw waar deze zich bevindt en welke faciliteiten we hier aanbieden.

Ja, er is een stilteruimte aanwezig. Lees in Route door het gebouw waar deze zich bevindt en welke faciliteiten we in deze ruimte aanbieden.

De meeste voorstellingen zijn niet aangepast en worden opgevoerd volgens het reguliere programma. Wel zijn er prikkelarme faciliteiten aanwezig. Bovenaan deze pagina kan je per voorstelling lezen of het een aangepaste voorstelling betreft.

Accepteer marketingcookies

om de video te kunnen bekijken.