Prikkelarme faciliteiten

DeLaMar begrijpt dat een theaterbezoek vermoeiend kan zijn voor mensen die snel overprikkeld raken. Daarom bieden wij extra faciliteiten voor bezoekers die prikkelgevoelig zijn. In samenwerking met Stichting Onbeperkt Genieten verzorgen we bovendien soms prikkelarme voorstellingen.

Welke prikkelarme faciliteiten zijn er?

Er is een prikkelarme ontvangstruimte ingericht. Deze ruimte is met een deur afgesloten en in deze ontvangstruimte staat geen muziek aan. Er kan vóór, tijdens of na afloop van de voorstelling gebruik gemaakt worden van de ruimte. Vooraf reserveren is verplicht.

Er worden bij elke voorstelling twee stoelen gereserveerd voor prikkelgevoelige bezoekers (op basis van beschikbaarheid). Deze stoelen bevinden zich op het balkon aan de buitenkant van de rij en dicht bij de prikkelarme ontvangstruimte. Er wordt altijd een lege stoel afstand gehouden tot de volgende bezoeker. Deze stoelen kunnen geboekt worden via onze klantenservice. (Als een voorstelling bijna uitverkocht raakt, worden de stoelen vrijgegeven voor reguliere verkoop.) 

Er is begeleiding aanwezig die jou de wegwijst naar de ontvangstruimte en jouw plek in de zaal. 

Hoe maak ik gebruik van de prikkelarme faciliteiten?

Mocht je de speciaal gereserveerde stoelen willen boeken en de prikkelarme ruimte willen gebruiken, neem dan telefonisch contact met ons op. Mocht je alleen gebruik willen maken van de prikkelarme ontvangstruime, dan is het ook voldoende als je uiterlijk 48 uur voor de voorstelling contact opneemt via het contactformulier (selecteer als onderwerp Mijn bezoek vandaag/morgen).

Als de reservering is bevestigd, kan je je bij aankomst in het theater melden bij onze theaterkassa of een theatermedewerker in de entreehal. Je wordt door een medewerker naar de ruimte gebracht.

Als zelf je stoelen wilt kiezen, dan adviseren we stoelen links op het balkon te boeken aan het uiteinde van de rij op rij 3 t/m 6. Vanaf het uiteinde van deze rijen is de uitgang van het balkon naar de foyers dichtbij.

Prikkelarme voorstellingen

Op dit moment staan er geen prikkelarme voorstellingen gepland. 

Veelgestelde vragen

Kijk voor meer informatie op onze pagina bereikbaarheid.

Lees in Route door het gebouw stap voor stap - van binnenkomst in het theater tot aan je stoel in de zaal - wat de route is en welke prikkels je nog kan tegenkomen. Zo kun je jouw bezoek aan DeLaMar goed voorbereiden. Als je nog vragen hebt, dan kun je altijd contact opnemen door te mailen naar info@delamar.nl

Er zijn geen oordoppen of koptelefoons aanwezig. We adviseren deze zelf mee te nemen als je gevoelig bent voor geluidsprikkels.

De meeste voorstellingen zijn niet aangepast en worden opgevoerd volgens het reguliere programma. Wel zijn er prikkelarme faciliteiten aanwezig. Bovenaan deze pagina kan je per voorstelling lezen of het een aangepaste voorstelling betreft.

Accepteer marketingcookies

om de video te kunnen bekijken.