‘Met respect en liefde gemaakt’
De Telegraaf
Toneel

De aanslag

Naar de klassieker van Harry Mulisch
Zaal: Mary Dresselhuys zaal

In het jaar dat Nederland voor het 75ste jaar haar bevrijding viert, is de veelgeprezen toneelbewerking van Harry Mulisch’ bestseller terug in het theater. Het verhaal van De aanslag begint als in de hongerwinter van ’45 een collaborerende politieagent wordt doodgeschoten voor het thuis van de dan 12-jarige Anton Steenwijk. Nadat zijn familie is opgepakt en gefusilleerd door de Duitsers, blijft het waarom van deze gebeurtenissen de rest van Antons leven aan hem knagen. Anton komt er steeds meer achter dat er een dunne scheidslijn ligt tussen goed en slecht. Is de schuldige niet ook onschuldig en de onschuldige ook schuldig?

Actueel

75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog en 10 jaar na het overlijden van Harry Mulisch heeft De aanslag nog niets aan zeggingskracht verloren. Zo vertelt regisseur Ursul de Geer: “De aanslag is nog steeds actueel: de vrijheid van de mens blijft kwetsbaar en niet vanzelfsprekend.”

Speeldata en kaarten
Met meer dan 12 personen? Klik hier
 
Prijzen
1e rang € 35,00
2e rang € 32,00
3e rang € 19,50

Inclusief drankje
Tijdens de pauze of na afloop van deze voorstelling krijg je een drankje naar keuze in één van onze foyers.

Boekingskosten
De getoonde kaartprijzen zijn inclusief servicekosten. Daarnaast worden er per boeking €1,85 transactiekosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €3,60.

Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar Theater
  Creatives

  Tekst: Harry Mulisch
  Bewerking: Léon van der Sanden
  Regie: Ursul de Geer
  Producent: Bos Theaterproducties

  Cast

  Victor Löw, Peter Bolhuis, Henriëtte Tol, Linde van den Heuvel en Reno van Rijsewijk

  Kaarten kaarten
  Restaurant-Amsterdam-DeLaMar-Theater-Grand-Café-diner-2.jpg.jpg

  Eten en drinken met een vleugje theater

  Maak je theaterbezoek compleet met een heerlijke lunch of diner in ons sfeervolle Grand Café. Onze vlotte medewerkers zorgen ervoor dat je weer op tijd in de zaal zit, waardoor je onbezorgd kunt genieten. Hiernaast kun je in DeLaMar Theater natuurlijk ook terecht voor een pauzearrangement of een gezellige naborrel.

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5