De aanslag

Naar de klassieker van Harry Mulisch
Zaal: Mary Dresselhuys zaal

AFGELAST: Op instructie van de landelijke overheid om alle evenementen in verband met het coronavirus niet door te laten gaan, is deze voorstelling afgelast. Met boekers van deze voorstelling wordt contact opgenomen. Gezien de huidige omstandigheden kan dit langer duren dan dat je van ons gewend bent. Lees meer

In het jaar dat Nederland voor het 75ste jaar haar bevrijding viert, is de veelgeprezen toneelbewerking van Harry Mulisch’ bestseller terug in het theater. Het verhaal van De aanslag begint in de hongerwinter van ’45. Nadat een collaborerende politieagent voor het huis van de buren van Anton Steenwijk wordt doodgeschoten, verplaatsen de buren het lichaam naar het huis van de familie Steenwijk. Antons familie wordt vervolgens opgepakt en gefusilleerd. Het waarom van deze gebeurtenissen blijft de rest van Antons leven aan hem knagen en steeds meer komt hij erachter dat er een dunne scheidslijn ligt tussen goed en slecht. Is de schuldige niet ook onschuldig en de onschuldige ook schuldig?

Speeldata en kaarten
Met meer dan 12 personen? Klik hier
 • mei 2020
  vr 01 mei 20.30 uur
  v.a. € 19,50
 • za 02 mei 20.30 uur
  v.a. € 19,50
 • zo 03 mei 14.30 uur
  Matinee
  v.a. € 19,50
 • ma 04 mei 21.00 uur
  v.a. € 19,50
 
Prijzen
1e rang € 35,00
2e rang € 32,00
3e rang € 19,50

Inclusief drankje
Tijdens de pauze of na afloop van deze voorstelling krijg je een drankje naar keuze in één van onze foyers.

Boekingskosten
De getoonde kaartprijzen zijn inclusief servicekosten. Daarnaast worden er per boeking €1,85 transactiekosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €3,60.

Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar Theater
  Creatives

  Tekst: Harry Mulisch
  Bewerking: Léon van der Sanden
  Regie: Ursul de Geer
  Producent: Bos Theaterproducties

  Cast

  Victor Löw, Peter Bolhuis, Henriëtte Tol, Linde van den Heuvel en Reno van Rijsewijk

  Actueel

  75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog en 10 jaar na het overlijden van Harry Mulisch heeft De aanslag nog niets aan zeggingskracht verloren. Zo vertelt regisseur Ursul de Geer: “De aanslag is nog steeds actueel: de vrijheid van de mens blijft kwetsbaar en niet vanzelfsprekend.”

  Kaarten kaarten
  Restaurant-Amsterdam-DeLaMar-Theater-Grand-Café-diner.jpg

  Eten en drinken in theatersfeer

  Maak je theaterbezoek compleet met een heerlijke lunch of diner in ons sfeervolle Grand Café. Onze vlotte medewerkers zorgen ervoor dat je weer op tijd in de zaal zit, waardoor je onbezorgd kunt genieten. Hiernaast kun je in DeLaMar Theater natuurlijk ook terecht voor een pauzearrangement of een gezellige naborrel.

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5