Onewomanshow Girls & Boys Fotografie Joris van Bennekom DeLaMar (4)
Hadewych Minis levert een majeure prestatie

NRC

Toneel

Girls and Boys

Theater Oostpool | Hadewych Minis

NRC

Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het huwelijk af en neemt hun leven een verontrustende wending. Girls and Boys van Theater Oostpool is een aangrijpende onewomanshow die begint als een hilarisch sprookje en eindigt in een onvoorstelbare nachtmerrie. Het stuk werd geselecteerd voor Het Nederlands Theater Festival 2022 en Hadewych Minis won voor haar rol de Theo d’Or; de theaterprijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke hoofdrol.

De voorstelling op 21 juni 2024 kon helaas niet doorgaan. Alle boekers van tickets zijn hierover per mail en sms geïnformeerd.

Urgent

Theater Oostpool-regisseur Daria Bukvić besloot deze theatrale noodkreet van de veelgeprezen Britse toneelschrijver Dennis Kelly naar Nederland te brengen. Zij vertelt: “Girls and Boys is mij uit het hart gegrepen. Het is het meest urgente toneelstuk dat ik in jaren heb gelezen.”

Deze voorstelling is afgelopen.

Gouden Rang 1e rang 2e rang 3e rang
€39,50 €34,50 €29,50 €21,50

Per boeking worden er €5,00 transactiekosten berekend. Bij boekingen van 1 ticket zijn de transactiekosten €3,50. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €4,20.

Dit vinden onze bezoekers van deze voorstelling. Voorwaarden publieksreacties

Menno P. juni 2024

Beter toneelspel is niet denkbaar.

Roger juni 2024

Ontzettend aangrijpend en knap one-woman optreden

Marion juni 2024

Prachtig gespeeld, maar heftig

Sigrid juni 2024

Prachtige one woman show over een actueel onderwerp!

Wil juni 2024

Sprakeloos

Lidy juni 2024

Wat een fantastische vakvrouw!!!

Carla juni 2024

Mooi stuk. Indrukwekkend gespeeld. Duurde wel wat te lang.

Anja juni 2024

Zeer indrukwekkend en goed gespeeld. . Soms kippenvel.

Maryvonne juni 2024

Fantastische voorstelling, hele goede tekst en Hadewich Mynis was geweldig! Ik ben in 2022 ook geweest, was nog steeds evenveel onder de indruk

E juni 2024

Zelden zo’n indringende mooie voorstelling gezien, kippenvel. En nog nooit een publiek zo muisstil ‘horen’ zijn.

Barbara juni 2024

Erg zwaar thema, maar knap gespeeld.

Jeanne juni 2024

Prachtig gespeeld/ actuele thematiek.

Hilde juni 2024

Fantastisch en knap gespeeld

Altine juni 2024

Ze was erg goed. Mijn kanttekening is dat ik had willen weten dat de moordscene zo uitgebreid en getailleerd werd beschreven. Dan was ik niet gegaan. Ik wilde niet weglopen en stoorzender zijn, dus het was vreselijk om de informatie buiten mij te houden. Een kranten/artikel dat zo beschrijft, lees ik ook niet. Het voelt alsof geweld binnendringt en dat wil ik pertinent niet.

Simone juni 2024

Bijzonder goed stuk en goed geacteerd

Marjan juni 2024

Ik heb zelden een voorstelling gezien waar je je als publiek zo betrokken voelt bij het verhaal. Weergaloze prestatie! En zet je ook aan het denken.

Celia juni 2024

Een ongelofelijk prachtige voorstelling

De indrukwekkende en muzikale solovoorstelling Girls and Boys is multitalent Hadewych Minis op het lijf geschreven. Voor haar rol in de film Borgman won Minis haar eerste Gouden Kalf en voor de vertolking van Rachel Hazes in Bloed, Zweet & Tranen de tweede. Na de muzikale theatersolo Minis Plus volgde in 2020 Hadewych doet de dames waarmee ze ‘een hartstochtelijke ode aan Nederlandse zangeressen van toen en nu’ bracht. Daarnaast veroverde ze Nederland met haar deelname aan het AVROTROS-programma Maestro.

Tekst

Dennis Kelly

Vertaling

Han van Wieringen

Muziek

Wilko Sterke

Regie

Daria Bukvić

Scènografie

Marloes en Wikke

Kostuumontwerp

Dymph Boss

Lichtontwerp

Yuri Schreuders

Producent

Theater Oostpool

Zaal Wim Sonneveld zaal
Duur 1 uur 45 min. zonder pauze
Mogelijke triggers

Deze voorstelling bevat expliciet taalgebruik en verwijzingen naar geweld. 

Leeftijdsadvies

Voor Girls and Boys geldt een leeftijdsadvies van 16+.

Borrelarrangement (1)

Borrelarrangementen

Zowel voor als na de voorstellingen kun je in de mooie foyers van DeLaMar heerlijk borrelen. Heb je in de pauze of na de voorstelling zin in een hapje en drankje, maar sta je liever niet in de rij voor de bar? Reserveer dan van tevoren een borrelarrangement. Onze medewerkers zetten dit graag voor je klaar in één van onze foyers.

Meer informatie
Accepteer marketingcookies

om de video te kunnen bekijken.