Kormantse

Untold & Black Harmony
Mary Dresselhuys zaal

In het kader van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden slaan culturele organisatie Untold en muziekgezelschap Black Harmony de handen ineen voor de voorstelling Kormantse. Een historische voorstelling waarbij de Kromanti/Kumanti mensen en hun spiritualiteit, erfgoed en cultuur centraal staan. Kormantse start in het Kormantse gebied (nu Ghana), waarna er verschillende leiders van opstanden in Haïti, Jamaica, Guyana en Suriname aan bod komen. Op bijzondere wijze toont de voorstelling het erfgoed van de zang- en danstradities van Afrikaanse Surinamers en Curacaonaren en de invloed hiervan op kunst en cultuur in Nederland.

Deze voorstelling is onderdeel van de Black Achievement Month.

Herkomst kormantse

Het woord kormantse is afkomstig van ‘kome antse’ wat ‘hij heeft niet geluisterd’ betekent. Kromanti/Kumanti mensen hadden een sterke wil die moeilijk te breken was en hadden veel kennis van o.a. leiderschap, oorlogsvoering en spiritualiteit.

Speeldata en tickets
Met meer dan 16 personen? Reserveer hier
Rolstoelplaats boeken? Neem contact op
 
Prijzen
Alle rangen € 24,50

De getoonde kaartprijzen zijn inclusief een drankje naar keuze.

Per boeking worden er €3,50 transactiekosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €4,20.

Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar. Voorwaarden publieksreacties
Dit vinden onze bezoekers van deze voorstelling. Voorwaarden publieksreacties
  Creatives

  Muzikaal arrangeur: Orlando Ceder
  Choreograaf: Desta Deekman
  Fotografie: Les Adu
  Producent: Untold & Black Harmony

  Kaarten tickets
  Spieghel Foyer DeLaMar Theater3

  Borrel­arrangemen­ten

  Zowel voor als na de voorstellingen kun je in de mooie foyers van DeLaMar heerlijk borrelen. Heb je in de pauze of na de voorstelling zin in een hapje en drankje, maar sta je liever niet in de rij voor de bar? Reserveer dan van tevoren een borrelarrangement. Onze medewerkers zetten dit graag voor je klaar in één van onze foyers.

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5
  accepteer marketingcookies
  om de video te kunnen bekijken.