La Superba

Angela Schijf als het mooiste meisje van Genua

Angela Schijf en Wim Opbrouck spelen de hoofdrollen in La Superba; een bewerking van Ilja Leonard Pfeijffers veelgeprezen gelijknamige roman over de historische stad Genua. De stad waar hij met de fiets belandde, verliefd op werd en niet meer heeft verlaten. Pfeijffer won met La Superba de Libris Literatuurprijs 2014.

Een schrijver uit het Westen (Wim Opbrouck), is neergestreken in Genua. Hopeloos verliefd is hij op het mooiste meisje van de stad (Angela Schijf), dat werkt in de Bar met de Spiegels. Als hij op een avond een vrouwenbeen vindt, begint een lange tocht door de labyrintische stegen van de stad die een scala aan bewoners herbergt. De aangespoelde Schotse alcoholist, de Marokkaanse rozenverkoper, de Senegalese illegaal, de schrijver uit het Westen, zelfs het mooiste meisje van Genua. Er is één ding wat hen bindt: allen hebben het onuitputtelijke verlangen naar een mooier en beter leven.

La Superba is een ode aan de fantasieën van geloof, hoop en liefde en wordt verrijkt met veel live-muziek uit Italiaanse opera’s.

Productie

Regie: Servé Hermans
Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer
Bewerking: Jibbe Willems
Muziek: Ron Reuman, Axl Peleman en Roeland Vandemoortele
Producent: Toneelgroep Maastricht

Rolverdeling

Wim Opbrouck, Angela Schijf, Michel Sluysmans, Joke Emmers e.a.

Groepsarrangementen

Vanaf 10 personen is het mogelijk om een groepsarrangement te reserveren. Een bezoek aan een voorstelling in combinatie met een feestelijk arrangement is voor uw relaties een onvergetelijke ervaring. Het DeLaMar Theater biedt verschillende theaterarrangementen aan, zowel borrel- als dinerarrangementen.

Alle groepsarrangementen in het DeLaMar Theater worden verzorgd door Bookx. Klik hier om een reservering te maken voor een onvergetelijke avond uit voor u en uw gasten.