‘Mooie les in mensenkennis’
de Volkskrant

Oorlogswinter (10+)

Theatergroep De jonge honden
Zaal: Mary Dresselhuys zaal

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnentrekken, heeft Michiel van Beusekom eerst nog het gevoel dat hij in een spannend jeugdboek beland is. Maar al gauw wordt hem duidelijk dat oorlog niet iets is om je op te verheugen. In de oorlogswinter van 1945 raakt hij betrokken bij het verzorgen van een Engelse piloot, wordt zijn vader opgepakt en praat zijn zus haar mond voorbij. Wie kan Michiel nog vertrouwen? Oorlogswinter is een spannende familievoorstelling over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog. Het toneelstuk is gebaseerd op het bekende jeugdboek van Jan Terlouw, dat in 2022 precies vijftig jaar bestaat.

Coronatoegangsbewijs

Let op: Bij binnenkomst in het theater vragen we je om je ‘coronatoegangsbewijs’ te tonen. Deze kun je digitaal (via de Coronacheck-app op je telefoon) of op papier laten zien. Klik hier voor meer informatie.

Speeldata en kaarten
Met meer dan 12 personen? Klik hier
 • mrt 2022
  zo 13 mrt 14.30 uur
  Matinee
  v.a. € 17,50
 
Prijzen
1e rang € 26,50
2e rang € 22,50
3e rang € 17,50

Kinderkorting
Voor deze voorstelling geldt een korting van €5,00 p.p. voor kinderen t/m 12 jaar.

Per boeking worden er €3,50 orderkosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €3,60.

Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar
  Cast

  Klemens Patijn, Rik Witteveen, Yari van der Linden, Jelle Mensink, Tessa de Lange, Robert Baarda

  Creatives

  Tekst: Jan Terlouw
  Bewerking: Wessel de Vries
  Muziek: Sebastiaan Flier, Fleur Dikken
  Regie: Jolmer Versteeg
  Producent: Korthals Stuurman Theaterbureau

  Kaarten kaarten
  Restaurant-Amsterdam-DeLaMar-Theater-Grand-Cafe-keuken3-LR.jpg

  Eten, drinken en arrangementen

  Maak je theaterbezoek compleet met een uitgebreide lunch of een heerlijk diner in ons sfeervolle Grand Café. Onze gastvrije medewerkers zorgen ervoor dat je op tijd in de zaal zit, waardoor je onbezorgd kunt genieten. Heb je in de pauze of na de voorstelling zin in een hapje en drankje, maar sta je liever niet in de rij voor de bar? Reserveer dan van tevoren een borrelarrangement. Onze medewerkers zetten dit graag voor je klaar in het Grand Café of één van onze foyers.

  Ik Kijk Uit Naar Campagne

  Naar welke voorstelling kijk jij uit?

  We hebben een gloednieuwe quiz opgezet, waarin cabaretier Howard Komproe uitzoekt welke voorstelling het beste bij jou past. Aan het einde van de quiz kun je kaarten voor deze voorstelling boeken en mag je op de foto met de bijbehorende poster. Zo kun jij aan al je vrienden en familieleden laten weten waar jij naar uitkijkt!

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5