Palm Springs

Tjitske Reidinga, Geert de Jong, Han Kerckhoffs e.a.

Recensies

'Grijpt naar de strot' AD
'Acteursfeestje' De Telegraaf
'Verrassende tragikomedie' NRC Handelsblad
'Explosieve teksten en sterk spel' Scènes

Amerikaans familiedrama over een door de politiek verscheurde familie met een duister geheim. In het toneelstuk Palm Springs keert Brooke Wyeth, een veelbelovende jonge auteur, na jaren afwezigheid terug naar haar familie. Het is Kerstmis in Palm Springs, Kerstmis in de woestijn. In haar reiskoffer heeft Brooke het script van haar nieuwste boek dat binnenkort zal verschijnen. Een boek over haar jeugd, haar ouders, de politieke meningsverschillen, en met name over de tragische gebeurtenissen die het gezin destijds uit elkaar hebben doen spatten. Deze aanstaande publicatie zet alle verhoudingen op scherp en dreigt het zorgvuldig opgebouwde imago van het gelukkige Amerikaanse gezin in één klap teniet te doen. Maar dan wordt ook Brooke totaal verrast door het meest explosieve geheim van deze familie…

Palm Springs is van dezelfde makers als de voorstelling Sophie, die in de winter van 2015 met veel succes gespeeld werd in het DeLaMar Theater, en Tjitske Reidinga een nominatie voor de Theo d’Or opleverde. Antoine Uitdehaag tekent opnieuw voor de regie. Dit klassieke Amerikaanse drama is exclusief in het DeLaMar Theater te zien, precies als in Amerika de verkiezingsstrijd rond het presidentschap haar laatste ronde bereikt.

Palm Springs is de Nederlandse vertaling van het toneelstuk Other Desert Cities dat in 2010 in New York in première ging. Het succesvolle stuk wordt nog steeds op veel plaatsen in Amerika gespeeld en was ook in Londen te zien. De auteur Jon Robin Baitz won voor de toneeltekst The Drama League Award for Distinguished Play en was in 2012 finalist van de Pulitzer Prize. Jon Robin Baitz is bij het grote publiek bekend als scenarioschrijver van de succesvolle televisieserie Brothers and Sisters. Daarnaast heeft hij veelvuldig voor het toneel geschreven.

Productie

Antoine Uitdehaag
Regie en vertaling: Antoine Uitdehaag

Tekst: Jon Robin Baitz
Decor: Tom Schenk
Licht: Marc Heinz
Kostuums: Daphne de Winkel
Ontwerp pruiken: Leendert van Nimwegen
Castingadviezen: Kemna Casting, Marc van Bree
Producent: Edwin van Balken, DeLaMar Producties
Productie: Rosalie Mohr en Niels Dijkhoff
Regieassistent: Florie Bos
Fotografie artwork: Dirk Hardy
Fotografie portretten: Freek van den Bergh
Fotografie scènefoto's: Leo van Velzen

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door de VandenEnde Foundation.

Rolverdeling

 Tjitske (1)
Tjitske Reidinga Brooke Wyeth
 Han (1)
Han Kerckhoffs Lyman Wyeth
Geert (2)
Geert de Jong Polly Wyeth
 Ria (1)
Ria Eimers Silda Graumann
Frederik (3)
Frederik Brom Trip Wyeth

Groepsarrangementen

Vanaf 10 personen is het mogelijk om een groepsarrangement te reserveren. Een bezoek aan een voorstelling in combinatie met een feestelijk arrangement is voor uw relaties een onvergetelijke ervaring. Het DeLaMar Theater biedt verschillende theaterarrangementen aan, zowel borrel- als dinerarrangementen.

Alle groepsarrangementen in het DeLaMar Theater worden verzorgd door Bookx. Klik hier om een reservering te maken voor een onvergetelijke avond uit voor u en uw gasten.

Combi-actie

Speciaal voor u geselecteerd in het DeLaMar Theater: Palm Springs, Venus, Wie is er bang voor Virginia Woolf?, Slippers en De Marathon.

Boek nu kaarten voor 2 producties naar keuze voor €60,-

Maak Gebruik Van De Actie