Afgelopen

Queen Mary

BarokOpera Amsterdam
Duur: 2 uur 5 minuten incl. pauze
Mary Dresselhuys zaal

Deze voorstelling stond op 10 mei in DeLaMar en is hier helaas niet meer te zien.

Bekijk onze andere voorstellingen

BarokOpera Amsterdam neemt je 350 jaar mee terug in de tijd, toen de Britse componist Henry Purcell hofcomponist was van Mary Stuart en Willem III. Purcell schreef muziek naar aanleiding van dramatische gebeurtenissen in het leven van het paar: hun huwelijk en de bijbehorende complicaties, het regeren door Mary in het binnenland terwijl Willem in het buitenland oorlog voerde, de dood van de nog jonge Mary en de heimwee naar Nederland van weduwnaar Willem. In Queen Mary brengen vier zangers en negen barokinstrumentalisten de pareltjes uit het omvangrijke oeuvre van Purcell. De muziek wordt aangevuld door geestige dialogen die zijn geïnspireerd op historische correspondentie en geschriften van en over Mary Stuart en Willem III. Zo krijg je als bezoeker een inkijkje in het bijzondere en alledaagse leven van dit iconische paar.

Speeldata en kaarten
Deze voorstelling is afgelopen.
Prijzen
1e rang € 32,50
2e rang € 24,50
3e rang € 19,50

De getoonde kaartprijzen zijn inclusief een drankje naar keuze.

Per boeking worden er €3,50 orderkosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €3,60.

Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar Theater
  Creatives

  Concept en regie: Sybrand van der Werf
  Artistieke en muzikale leiding: Frédérique Chauvet
  Producent: BarokOpera Amsterdam

  Cast

  Marijje van Stralen (sopraan), Oscar Verhaar (countertenor), Mattijs Hoogendijk (tenor), Pieter Hendriks (bariton)

  Muzikanten

  Ensemble BarokOpera Amsterdam: Nicolas Isabelle (baroktrompet), Frédérique Chauvet (fluit), Beto Caserio (hobo), Giorgos Samoilis (viool), Ewa Zolyniak (viool), Sara de Vries (altviool), Tal Canetti (basse de violon), Elly van Munster (theorbo), Claudio Ribeiro (klavecimbel)

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5