Theatermonoloog Sonny Boy Fotografie Annemieke van der Togt DeLaMar
Toneel

Sonny Boy

Tarikh Janssen

Op zijn 37ste verjaardag probeert Waldy Nods, dan even oud als dat zijn vader is geworden, de herinneringen aan zijn ouders te ordenen. Rika en Waldemar Nods werden toen Waldy 14 jaar was door de Tweede Wereldoorlog uit zijn leven gerukt, waarna hij heen en weer werd geslingerd tussen Hollandse familieleden waar hij zich nooit thuis voelde. Nu probeert Waldy zijn basis te vinden in de verhalen over zijn ouders. Welk deel van hen zit in hem? In de monoloog Sonny Boy komen Rika en Waldemar Nods uit de magistrale roman van Annejet van der Zijl wederom tot leven, maar nu door de ogen van hun zoon. De zoon die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen. De zoon die zich door de schittering van hun afwezigheid moest zien te redden in een wereld waar hij niet altijd even welkom was.

Inleiding op 27 maart

Voorafgaand aan de voorstelling op woensdag 27 maart  is er een inleiding. Actrice en theaterwetenschapper Annebeth Moolenburgh zal meer vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Ze licht toe waarom Solo Stories het boek van Annejet van der Zijl bewerkte tot een theatervoorstelling en bespreekt hoe je van een boek, een monoloog maakt voor het toneel. Ook wordt ingegaan op de thema’s van de voorstelling die nog altijd actueel zijn: racisme, oorlog en zelfonderzoek/ontwikkeling. Tot slot geeft ze een aantal tips die maken dat je de voorstelling net iets anders gaat bekijken. En natuurlijk mag je haar alles vragen! De inleiding begint om 19.45 uur in de Dinerfoyer en is gratis toegankelijk op vertoon van een toegangskaartje voor de voorstelling.

Speeldata en tickets

Maart 2024

Wo 27 mrt 20:30
v.a. € 19,50
Met inleiding
Koop tickets
Do 28 mrt 20:30
v.a. € 19,50
Koop tickets

Rolstoelplaats boeken? Neem contact op 
Met meer dan 16 personen? Reserveer hier

Meerdere speeldata
Bekijk
1e rang 2e rang 3e rang
€29,50 €26,50 €19,50

Per boeking worden er €5,00 transactiekosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €4,20.

Tekst

Manoushka Zeegelaar Breeveld

Regie

Benno Hoogveld

Muziek

Rik Ronner

Kostuumontwerp

Glenn Hewitt

Producent

Solo Stories

In de podcast van Theaterproducent Solo Stories gaat Dide Vonk in gesprek met Annejet van der Zijl en Manoushka Zeegelaar Breeveld, die respectievelijk het boek en de toneeltekst schreven. Beiden vertellen over het belang van het vertellen dit verhaal in de huidige tijd, wat het verhaal voor hen betekent en wat theaterbezoekers straks kunnen verwachten. Luister de podcast

Zaal Mary Dresselhuys zaal
Duur 1 uur 20 min. zonder pauze
Borrelarrangement (1)

Borrelarrangementen

Zowel voor als na de voorstellingen kun je in de mooie foyers van DeLaMar heerlijk borrelen. Heb je in de pauze of na de voorstelling zin in een hapje en drankje, maar sta je liever niet in de rij voor de bar? Reserveer dan van tevoren een borrelarrangement. Onze medewerkers zetten dit graag voor je klaar in één van onze foyers.

Meer informatie
Accepteer marketingcookies

om de video te kunnen bekijken.