Muziektheater

Status

RIGHTABOUTNOW INC.
Duur: 1 uur 15 minuten
Zaal: Mary Dresselhuys zaal

Toneel, muziek, spoken word, dans en hiphop: Status is het allemaal. In deze interdisciplinaire voorstelling zien we hoe de jonge Afrikaanse vluchteling B. (Anton de Bies) dankzij de hiphopcultuur een nieuw leven weet op te bouwen in Nederland. Maar als zijn Afrikaanse moeder in coma komt te liggen, beseft B. dat hij nog vol vragen zit over zijn verleden en zijn witte vader (Hans Dagelet), die hij amper kent. Wanneer de vader plotseling aan het bed van B.’s moeder verschijnt, gaan de mannen samen op zoek naar antwoorden. Een fascinerend verhaal over erkenning, identiteit, verbinding en liefde.

Deze voorstelling is de première van Status. 

Maarten van Hinte bij Nieuws en Co

Maarten van Hinte, de tekstschrijver van Status, was te gast bij Nieuws en Co op NPO Radio 1 om over deze bijzondere voorstelling te vertellen.
Luister hier het fragment terug. 

Speeldata en kaarten
Met meer dan 12 personen? Klik hier
 • sep 2019
  wo 25 sep 20.00 uur
  Première
  v.a. € 19,50
 
Prijzen
1e rang € 30,00
2e rang € 27,00
3e rang € 19,50

Inclusief drankje
Na afloop van deze voorstelling krijg je een drankje naar keuze in één van onze foyers.

CJP- & studentenkorting
Op vertoon van een geldig CJP-pas of studentenkaart kunnen jongeren maximaal 2 kaarten kopen voor Status met 50% korting. De kaarten met CJP-/studentenkorting kunnen online besteld worden of op de dag zelf vanaf 17.00 uur aan de kassa. 

Boekingskosten
De getoonde kaartprijzen zijn inclusief servicekosten. Daarnaast worden er per boeking €1,85 transactiekosten berekend. Het toesturen van e-tickets is gratis, voor postverzending hanteren wij een tarief van €3,60.

Publieksreacties
op basis van reacties
Dit vinden onze bezoekers van DeLaMar Theater
  Inleiding met Maarten van Hinte

  Wat Beyoncé, Picasso en Lucebert verbindt

  In Status begeleidt het publiek de hoofdpersoon B. op zijn spannende zoektocht naar zichzelf op drie continenten: het Europa van zijn vader, het Afrika van zijn moeder en de grootstedelijke cultuur van Amerika. Hij doet dat tegen de achtergrond van de gedeelde culturele geschiedenis van die drie continenten.

  In deze inleiding maakt regisseur en schrijver Maarten van Hinte zichtbaar op welke wijze deze drie culturen intiem met elkaar verbonden zijn en hoe die verbondenheid terug te vinden is in o.a. Picasso’s modernisme, Beyonce’s R&B, Louis Armstrong’s jazz en Lucebert’s poëzie.

  De inleiding begint om 19.15 uur en is gratis toegankelijk op vertoon van een toegangskaartje voor de voorstelling. 

  Cast

  Hans Dagelet, Anton de Bies, DJ Lovesupreme, Linar Ogenia e.a.

  Creatives

  Tekst: Maarten van Hinte (Woisky vs. Woisky)
  Regie: Marjorie Boston
  Choreografie: Babacar Cissé (Accrorap)
  Producent: RIGHTABOUTNOW INC.

  Kaarten kaarten
  Restaurant-Amsterdam-DeLaMar-Theater-Grand-Café-diner-2.jpg.jpg

  Eten en drinken met een vleugje theater

  Maak je theaterbezoek compleet met een heerlijke lunch of diner in ons sfeervolle Grand Café. Onze vlotte medewerkers zorgen ervoor dat je weer op tijd in de zaal zit, waardoor je onbezorgd kunt genieten. Hiernaast kun je in DeLaMar Theater natuurlijk ook terecht voor een pauzearrangement of een gezellige naborrel.

  Inschrijven nieuwsbrief

  Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
  Onze bezoekers beoordelen ons met een
  /5