Prikkelarme faciliteiten

DeLaMar begrijpt dat een theaterbezoek vermoeiend kan zijn voor mensen die snel overprikkeld raken. In samenwerking met Stichting Onbeperkt Genieten verzorgen we daarom prikkelarme faciliteiten bij een aantal geselecteerde voorstellingen.

Voorstellingen met prikkelarme faciliteiten

De eerstvolgende voorstelling met prikkelarme faciliteiten is hier binnenkort terug te vinden. 

Welke prikkelarme faciliteiten zijn er bij bovenstaande voorstellingen?

Je kunt via een aparte ingang naar binnen, aan de rechterkant van de hoofdingang. Via deze ingang ontmoet je weinig andere bezoekers en kom je minder lichtgevende schermen tegen. De aparte ingang wordt duidelijk aangegeven met een bord op straat. Via deze ingang staat een duidelijke route aangegeven naar de prikkelarme ontvangstruimte. 

Er is een prikkelarme ontvangstruimte ingericht. In deze ontvangstruimte staat geen muziek aan de bar is niet in gebruik. Er is één medewerker aanwezig die een gratis drankje aanbiedt (als daar behoefte aan is).

Er is een extra stilteruimte ingericht in de buurt van de ontvangstruimte waar geen ander publiek komt en minder auditieve of visuele prikkels aanwezig zijn. De route naar de stilteruimte is aangegeven met bordjes, of vraag de aanwezige medewerker waar de ruimte is.

Er is begeleiding aanwezig die jou de wegwijst naar jouw plek in de zaal. Heb je voor de gereserveerde plekken gekozen, dan zit je op het balkon aan de buitenkant van de rij. Er wordt altijd een lege stoel afstand gehouden tot de volgende bezoeker.

 

Wat is de route door het gebouw?

Lees in Route door het gebouw stap voor stap - van binnenkomst in het theater tot aan je stoel in de zaal - wat de route is en welke prikkels je nog kan tegenkomen. Zo kun je jouw bezoek aan DeLaMar goed voorbereiden. Als je nog vragen hebt, dan kun je altijd contact opnemen door te mailen naar info@delamar.nl

Veelgestelde vragen

Wat is de routebeschrijving naar het theater en waar kan ik parkeren?

Kijk voor meer informatie op onze pagina over bereikbaarheid.

Zijn er oordoppen of koptelefoons aanwezig?

Er zijn geen oordoppen of koptelefoons aanwezig. We adviseren deze zelf mee te nemen als je gevoelig bent voor geluidsprikkels.

Is er een prikkelarme ontvangstruimte?

Er is een prikkelarme ontvangstruimte. Lees in Route door het gebouw waar deze zich bevindt en welke faciliteiten we hier aanbieden.

Is er een stilteruimte aanwezig?

Ja, er is een stilteruimte aanwezig. Lees in Route door het gebouw waar deze zich bevindt en welke faciliteiten we in deze ruimte aanbieden.

Is de voorstelling zelf aangepast naar prikkelarme omstandigheden?

De meeste voorstellingen zijn niet aangepast en worden opgevoerd volgens het reguliere programma. Wel zijn er prikkelarme faciliteiten aanwezig. Bovenaan deze pagina kan je per voorstelling lezen of het een aangepaste voorstelling betreft.

Inschrijven nieuwsbrief

Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
Onze bezoekers beoordelen ons met een
/5
accepteer marketingcookies
om de video te kunnen bekijken.