Mindervaliden

Voorzieningen in DeLaMar Theater

DeLaMar Theater beschikt over verschillende faciliteiten voor mindervaliden.

Rolstoelen/ligbed
DeLaMar Theater is rolstoelvriendelijk en heeft in beide zalen een aantal rolstoelplaatsen die je kunt reserveren. Tevens zijn er in het gebouw twee invalidentoiletten aanwezig, één bij het Grand Café en één in de Rode Foyer. De twee restaurants en alle foyers zijn toegankelijk voor rolstoelen en met een lift te bereiken. Je kunt op de dag van de voorstelling altijd terecht bij een van onze theatermedewerkers, mocht zich onverhoopt een probleem voordoen.

De rolstoelplaatsen zijn gesitueerd op de eerste rang in de zaal. Een scootmobiel kan niet mee de zaal in, je kunt overstappen op een reguliere stoel of eventueel gebruik maken van een leenrolstoel. Indien jouw rolstoel groter is dan 65 cm breed, 78 cm diep (incl. voetsteunen) en 91 cm hoog, dan horen wij dit graag van je.

Rolstoelplaatsen kunnen uitsluitend telefonisch geboekt worden via 0900-10 10 202 (lokaal tarief, bekijk de openingstijden).

Blindengeleidehond/SOHO hond
Een officieel getrainde blindengeleidehond mag mee naar binnen om je te begeleiden. Je kunt dagelijks telefonisch contact met ons opnemen om plaatsen te bespreken.

Voorzieningen voor slechthorenden
DeLaMar Theater beschikt over koptelefoons voor slechthorenden. Je kunt deze lenen bij onze garderobe. Er is tevens een ringleiding in ons theater aanwezig; helaas kunnen we niet garanderen dat de bijbehorende inductielus met elk gehoorapparaat goed samenwerkt. Om deze reden bieden wij de inductielussen niet standaard aan. Als je bij een eerder bezoek aan ons theater al een positieve ervaring hebt gehad met het gebruik van de inductielus kunnen we deze uiteraard wel aan je aanbieden. De inductielus is op te vragen bij onze garderobe.

Inschrijven nieuwsbrief

Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
Onze bezoekers beoordelen ons met een
/5