Toegankelijkheid voor mindervaliden

DeLaMar beschikt over verschillende faciliteiten voor mindervaliden.

Rolstoeltoegankelijkheid - DeLaMar (centrum)
DeLaMar (centrum) is rolstoelvriendelijk en heeft in beide zalen een aantal rolstoelplaatsen met ruimte voor een begeleider die je (telefonisch) kunt reserveren. Tevens zijn er in het gebouw twee invalidentoiletten aanwezig, één bij het Grand Café en één in de Rode Foyer. De twee restaurants en alle foyers zijn toegankelijk voor rolstoelen en met een lift te bereiken. Je kunt op de dag van de voorstelling altijd terecht bij een van onze theatermedewerkers, mocht zich onverhoopt een probleem voordoen.

De rolstoelplaatsen zijn gesitueerd op de eerste rang in de zaal. Een scootmobiel kan niet mee de zaal in, je kunt overstappen op een reguliere stoel of eventueel gebruik maken van een leenrolstoel. Indien jouw rolstoel groter is dan 65 cm breed, 78 cm diep (incl. voetsteunen) en 91 cm hoog, dan horen wij dit graag van je. Rolstoelplaatsen kunnen uitsluitend geboekt worden via onze telefonische klantenservice.

De straat voor de hoofdentree is autovrij. Mindervaliden mogen bij uitzondering voor het theater worden afgezet.

Rolstoeltoegankelijkheid - DeLaMar West
DeLaMar West is rolstoelvriendelijk en beschikt over een aantal rolstoelplaatsen met ruimte voor een begeleider die je (telefonisch) kunt reserveren. Er is een invalidentoilet aanwezig in het gebouw. 

De rolstoelplaatsen zijn gesitueerd in de zaal. Een scootmobiel kan niet mee de zaal in, je kunt overstappen op een reguliere stoel of eventueel gebruik maken van een leenrolstoel. Indien jouw rolstoel groter is dan 65 cm breed, 78 cm diep (incl. voetsteunen) en 91 cm hoog, dan horen wij dit graag van je. Rolstoelplaatsen kunnen uitsluitend geboekt worden via onze telefonische klantenservice.

Mindervaliden kunnen voor de hoofdingang afgezet worden. Je wordt door een theatermedewerker naar je plek in de zaal begeleid.

Voorzieningen voor blinden of slechtzienden
Een officieel getrainde blindengeleidehond mag mee naar binnen om je te begeleiden. Je kunt dagelijks telefonisch contact met ons opnemen om hiervoor geschikte plaatsen te bespreken. DeLaMar werkt regelmatig samen met Stichting Komt het Zien!. In samenwerking met het theater maakt de stichting theaterbeleving live mogelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn. Kijk op de website van Komt het Zien! voor de actuele agenda.

Voorzieningen voor slechthorenden
DeLaMar (centrum) beschikt over koptelefoons voor slechthorenden. Je kunt deze lenen bij onze garderobe. Er is tevens een ringleiding in ons theater aanwezig; helaas kunnen we niet garanderen dat de bijbehorende inductielus met elk gehoorapparaat goed samenwerkt. Om deze reden bieden wij de inductielussen niet standaard aan. Als je bij een eerder bezoek aan ons theater al een positieve ervaring hebt gehad met het gebruik van de inductielus kunnen we deze uiteraard wel aan je aanbieden. De inductielus is op te vragen bij onze garderobe.
DeLaMar West beschikt niet over faciliteiten voor slechthorenden. Mocht je een specifieke zitplaats wensen, dan adviseren we je contact op te nemen met onze telefonische klantenservice. Zij kunnen in overleg een geschikte zitplaats voor je reserveren.

Ik Kijk Uit Naar Campagne

Naar welke voorstelling kijk jij uit?

We hebben een gloednieuwe quiz opgezet, waarin cabaretier Howard Komproe uitzoekt welke voorstelling het beste bij jou past. Aan het einde van de quiz kun je kaarten voor deze voorstelling boeken en mag je op de foto met de bijbehorende poster. Zo kun jij aan al je vrienden en familieleden laten weten waar jij naar uitkijkt!

Inschrijven nieuwsbrief

Dankzij onze nieuwsbrief ben jij twee keer per maand als eerste op de hoogte van nieuwe voorstellingen, exclusieve video’s en mooie kortingsacties. Schrijf je snel in!
Onze bezoekers beoordelen ons met een
/5